حمایت ۱۳۴ میلیاردی از طرحهای حوزه تجهیزات پزشکی
اقتصاد ایران: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری قصد دارد از طرحهای توسعه محصول در حوزه تجهیزات پزشکی به میزان ۱۳۳.۹ میلیارد تومان حمایت کند.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،نشست امضای قرارداد هفت شرکت منتخب رویداد رویانو و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، سید محمد موسوی معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت، شقایق حق جوی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و جمعی از مدیران شرکتهای برجسته و پیشران تجهیزات پزشکی با هدف توسعه محصولات راهبردی و پیشرفته حوزه تجهیزات پزشکی برگزار شد.
روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، این برنامه را گامی رو به جلو و اثربخش در جهت توسعه تجهیزات فناورانه پزشکی به کمک شرکتهای پیشران و توانمند فعال در این حوزه دانست و افزود: این برنامه با پیگیری معاونت علمی و همراهی خوب شرکتهای پیشران حوزه تجهیزات پزشکی به شکلی روشمند، منسجم و دقیق دنبال میشود و جای خرسندی است که بخش های اثرگذار در زیست بوم توسعه فناوری تجهیزات پزشکی از جمله وزارت صمت، وزارت بهداشت و سایر بخشهای مرتبط، در قالب این برنامه، به شکلی هماهنگ و همافزا در کنار یکدیگر هستند. از شرکتهای دانشبنیانی که در این شرایط سخت، مسیر توسعه فناوری و حمایت از شکلگیری شرکتهای نوپا برای قرار گرفتن کشورشان در مدار پیشرفت را انتخاب کردند، قدردانی میکنم.
دهقانی، با تاکید بر اینکه ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور که در توسعه محصولات پیشرفته پزشکی فعالیت دارند، فراتر از این برنامه است، افزود: برنامه رویانو میتواند در قالب فراخوان های شش ماهه ادامه پیدا کند چرا که شرکت های دیگری نیز هستند که وقتی این عزم و آمادگی معاونت علمی در حمایت از شکلگیری شرکتهای فناور نوپا را ببینند، برای حرکت در مسیر توسعه فناوری ترغیب شده و پای کار می آیند. این برنامه را میتوان در سایر حوزههای فناوری و به کمک شرکتهای توانمند آن حوزهها ادامه داد. معاونت علمی برای کمک به شکلگیری شرکتهای نوپا و توسعه محصولات فناورانه، تمامی ظرفیتها و امکانات خود را از تامین مالی تا حمایتهای نرم افزاری به کار خواهد بست.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری با اشاره به حمایت ویژه از توسعه محصولات و شرکتهای فناور جدید حوزه تجهیزات پزشکی افزود: تامین مالی حوزه تجهیزات پزشکی، در اولویت پیگیریها و اقدامات حمایتی معاونت علمی قرار دارد. برنامه ریزی صورت خواهد گرفت تا شرکتهایی که سهچهارم از فرآیند توسعه فناوری و ساخت محصولاتشان را با موفقیت به سرانجام رساندهاند جایزه فناورانه دریافت کنند.
وی با بیان اینکه شرکتهای منتخب رویانو از حیث سطح فناوری هم توانمندی های خوبی دارند، ادامه داد: از توسعه محصولات جدید و گامهای بعدی آنها در قالب جایزه فناوری نکست هم حمایت صورت میگیرد.
رویانو با هدف ایجاد شرکت های رویشی فناور نوپا در حوزه سلامت پا گرفت
شقایق حق جوی جوانمرد، معاون توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی نیز در این نشست عنوان کرد: رویانو با هدف ایجاد شرکت های رویشی فناور نوپا در حوزه سلامت همزمان با یکم شهریورماه روز پزشک متولد شده است.
وی ادامه داد: رویانو یا رویش جدید حمایت از اسپینآف شرکتهای پیشران و توانمندی است که به خوبی رشد کردهاند و می خواهند شرکت های جدیدی را با هدف خلق محصولات فناورانه و نو شکل دهند. جرقه این برنامه، از نمایشگاه ایران هلث زده شد و با وجود شرکتهای بزرگ و پیشران تجهیزات پزشکی که از توانمندی اسپین آف برخوردار بودند، معاونت علمی در قالب این برنامه و طی فراخوانی، از شرکت های مادر دعوت کرد تا زمینه را برای توسعه محصولات فناورانه و پیشرفته، به کمک شرکتهای فناور و نوپا فراهم کنند.
وی افزود: پس از اعلام فراخوان از سوی معاونت علمی و اطلاع رسانی به فعالان این زیستبوم، ، ۷۰ شرکت پیشران این حوزه آمادگی خود را اعلام کردند. نشستهایی با برترین بازیگران تجهیزات پزشکی برگزار و ۳۵ طرح به فاصله یک ماه دریافت شد که توسط کمیتهای متخصص ذیل فرآیند داوری قرار گرفتند.
حق جوی جوانمرد با اشاره به حمایتهای شرکت مادر از شرکت تازه، عنوان کرد: از جمله این حمایتها میتوان به پشتیبانی فناورانه برای کمک مستقیم به تشکیل شرکت اسپین آف و سرمایه گذاری منصفانه در شرکت تازه اشاره کرد. شرکت مادر با هدف ایجاد گردش مالی، نخستین مشتری شرکت اسپین آف میشود. همچنین ایجاد و توسعه فضا و زیرساخت های مورد نیاز برای فعالیت و فراهم کردن خدماتی مانند خدمات حقوقی، مالی، فناوری و غیره از دیگر حمایتهای شرکت مادر از شرکت اسپینآف شده به شمار میرود.
معاون توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی بیان کرد: معیارهای ارزیابی شامل بلوغ شرکت ها، بررسی تراز مالی و فناورانه شرکت ها، وجود بازار مستقل برای محصول و تضمین فروش و ایجاد شرکت جدید بود. پس از بررسیهای کمیته فنی و جلسات متعدد با شرکتهای مادر، هفت شرکت و طرحهای توسعه محصولشان برای حمایت انتخاب شدند.
حق جوی درباره حمایتهای مالی معاونت علمی از این طرحها گفت: ۱۳۳.۹ میلیارد تومان حمایت معاونت علمی از این طرح ها است و ارزش کل محصولات در حال توسعه، ۱۳۸ میلیارد تومان برآورد شده است. در قالب رویانو، هر محصول بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان برای توسعه حمایت میشود.
وی با اشاره به مشارکت دستگاه های اثرگذار در تولید تجهیزات گفت: وزارت صمت به عنوان نهاد حامی و مجوزدهنده و وزارت بهداشت که قرار است در تایید محصولات دانش بنیان تصمیم گیر باشد در فرآیند داوری ها نقش دارد.