پاکستان به دنبال تجارت تهاتری با افغانستان

اقتصاد ایران: با توجه به اینکه تجارت میان افغانستان و پاکستان اغلب به صورت قاچاق و غیرقانونی است، پاکستان برای رسمیت بخشیدن به تجارت تهاتری با افغانستان ابراز تمایل کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس گزارش اخیر اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، با تداوم تحریم‌های بین‌المللی علیه طالبان، تجارت و مبادله پول میان بازرگانان افغانستان و پاکستان به گونه غیررسمی و از طریق حواله و صرافی‌ها انجام می‌شود. به همین دلیل پاکستان برای رسمیت بخشیدن به تجارت تهاتری با افغانستان ابراز تمایل کرده است.

بر مبنای گزارش این اتاق، بانک‌های دو کشور در پیامد تحریم با مشکل مواجه هستند و حواله‌های ارزی انجام نمی‌شود؛ از این رو تجارت، به شکل قاچاق و غیرقانونی صورت می‌گیرد. لذا بهتر است که تجارت میان دو کشور به شکل تهاتری و کنترل شده انجام شود؛ این کنترل می‌تواند از سوی اتاق تجارت مشترک، گمرک و وزارت صنعت و تجارت صورت پذیرد.

البته برخی از کارشناسان مسائل اقتصادی افغانستان، تجارت تهاتری با پاکستان را به سود افغانستان نمی‌دانند؛ زیرا در آن صورت، افغانستان آزادی عمل خود در تجارت خارجی را از دست خواهد داد و برای دریافت ما به ازای صادرات کالا به پاکستان، ملزم به واردات کالا از این کشور می‌شود؛ این در حالی است که ممکن است واردات همان کالا از سایر کشورها مانند ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ایران یا چین، ارزان‌تر و با کیفیت بهتر قابل انجام باشد.

بر اساس گزارش وزارت صنعت و تجارت افغانستان، مهمترین صادرات افغانستان به پاکستان، شامل زغال‌سنگ، پنبه، لوبیا، سنگ‌های معدنی، قالی و میوه‌های تازه می‌شود و مهمترین اقلام وارداتی افغانستان از پاکستان، برنج، سیمان، پوشاک و پنبه است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ