دست خالی غرب مازندران از امکانات بهداشتی؛
نبود انکانات بهداشتی موجب کوچ پزشکان می شود
اقتصاد ایران: تنکابن- امکانات بهداشتی و درمانی غرب مازندران نه تنها ضعیف است و پاسخگوی نیازهای مردم منطقه و شمار بالای گردشگران و مسافران نیست بلکه منجر به کوچ پزشکان متخصص نیز می شود.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،غرب مازندران همواره از نظر متخصصان بهداشت و درمان، از حیث سرانه درمان و امکانات درمانی و بهداشتی بسیار ضعیف بوده و با توجه به آمار افزاینده جمعیت شناور در آن منطقه، امکانات درمانی موجود پاسخگوی نیازهای مردم نیست.
حدود ۱۲ سال قبل با قوت گرفتن ساخت بیمارستان فوق تخصصی و آغاز عملیات اجرایی آن بارقه امیدی در دل مردم این منطقه روشن شد که دست کم وضعیت بهداشت و درمان منطقه به سوی بهبودی میرود اما اکنون پس از ۱۲ سال انتظار، فاز نخست بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی فوق تخصصی تنکابن در یک قدمی بهره برداری قرار دارد.
این در حالیست که صدور موافقت اصولی برای تأسیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی غرب مازندران هم، موجی از شادی و شعف را در میان اهالی منطقه ایجاد کرد زیرا زیر ساخت اصلی بهبود وضعیت بهداشت و درمان منطقه، به زعم بسیاری از متخصصان و کارشناسان امر در گرو وجود امکانات زیرساختی حوزه درمان مانند دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی است.
مجتبی قبادی متخصص قلب و عروق در تنکابن درباره مزایای افتتاح بیمارستان فوق تخصصی جراحی قلب باز تنکابن اظهار داشت: افتتاح این بیمارستان فوق تخصصی امتیاز بزرگی در حوزه درمان منطقه بوده که ما را در سطح نخست خدمات بهداشتی و درمانی قرار میدهد.
وی ادامه داد: به همین دلیل تأسیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی یک امکان بوده و برای رسیدن به این امکان نیازمند امکانات و تجهیزات جدید هستیم و برای رسیدن به این امکانات به روز نیازمند قدرت و بودجه و دانشکده علوم پزشکی هستیم.
این پزشک متخصص قلب یادآور شد: با افتتاح بیمارستان فوق تخصصی جراحی قلب باز تنکابن، جان بسیاری از بیماران قلبی و عروقی را میتوان در وقت طلایی نجات داد.
قبادی با بیان اینکه به طور کلی منطقه غرب مازندران از منظر بروکراسی اداری و اتفاقات مربوط به جوامع شهرنشینی و اجتماعی عقب ماندگی بسیاری دارد، تصریح کرد: یکی از بخشهای عقب مانده، در حوزه درمان است و این برای من علامت سوال بزرگی است که چرا تا این حد در بخش درمان عقب ماندهایم.
وی افزود: موضوع بهداشت و درمان به دلیل رابطه مستقیم با جان انسانها بسیار مهم بوده و اینکه چرا این منطقه از منظر درمان همواره درگیر ارجاعات خالص و ناخالص بیماران است موضوعی است که ضعف خدمات درمانی را در آن به وضوح به نمایش میگذارد.
منطقه از نظر خدمات بهداشتی و درمان و حضور پزشکان متخصص بسیار فقیر است
قبادی با بیان اینکه به دلیل همین ارجاع بیماران به شهرهای بزرگ، رانت پزشکی در این منطقه بسیار رواج دارد، خاطرنشان کرد: فارغ از این رانتهای پزشکی، چون منطقه از نظر خدمات بهداشتی و درمان و حضور پزشکان متخصص بسیار فقیر است، سبب ارجاع بیماران به شهرهایی مانند بابل، تهران و رشت شده و به همین سبب با از دست دادن وقت طلایی برای نجات بیماران روبرو هستیم
«سیده عالیه علوی» رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان تنکابن از پیشرفت بیش از ۹۵ درصدی بیمارستان فوق تخصصی جراحی قلب باز تنکابن خبر داد و گفت: فاز نخست ساخت این بیمارستان رو به پایان بوده و طبقات اول تا چهارم به پایان رسیده و در طبقه همکف و محوطه سازی پیمانکار با سرعت در حال انجام کار است.
وی افزود: به طور همزمان تأسیسات مکانیکی و برق بیمارستان هم در حال انجام است.
علوی با تاکید بر اینکه افتتاح این بیمارستان فوق تخصصی در افزایش سرانه درمان غرب مازندران بسیار تأثیر گذار است، اظهار داشت: با توجه به جراحی قلب باز در این بیمارستان، بیماران قلبی و عروقی در همین مرکز درمان شده و به شهرهای دیگر ارجاع نمیشوند و این مسئله باعث میشود تا جان افراد به خطر نیفتد.
این مسئول صرف جویی در هزینهها و از دست ندادن وقت طلایی جهت جان بیمار و حضور هیأت علمی و پزشکان متخصص در منطقه را از مهمترین مزایای افتتاح این بیمارستان برشمرد.
در حال حاضر به دلیل کمبود فضای فیزیکی بیمارستانی و کم بودن تعداد تختها، پزشکان بعد از گذراندن طرح و تعهد خود، در منطقه ماندگار نمیشوند
وی بیان داشت: در حال حاضر به دلیل کمبود فضای فیزیکی بیمارستانی و کم بودن تعداد تختها، پزشکان بعد از گذراندن طرح و تعهد خود، در منطقه ماندگار نمیشوند در حالی که با افزایش تختهای بیمارستانی و تجهیزات درمانی، این پزشکان حضور مداوم در منطقه خواهند داشت.
رئیس شبکه بهداشت و درمان تنکابن، استقرار دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی در غرب مازندران را یکی از امکانات زیرساختی در حوزه درمان و بسیار حائز اهمیت برشمرد.
علوی تاکید کرد که خدمات این دانشکده مایه پیشرفت و توسعه درمانی غرب مازندران میشود.
وی خاطرنشان کرد: فارغ از جراحی قلب باز و آنژیوگرافی در منطقه، احداث این دانشکده باعث میشود تا رشتههای تخصصی دیگری چون مراکز تخصصی نازایی و سایر این مراکز در منطقه مستقر شده و به طور کلی خدمات درمانی با کیفیت تری به مردم منطقه ارائه خواهد شد.
امکانات فعلی پاسخگوی نیازهای مردم نیست
همچنین «مهدی حیدری» رئیس نظام پزشکی شهرستانهای تنکابن و عباس آباد در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به توریستی بوده منطقه غرب مازندران و آمار بالای جمعیت شناور، افزایش سرانه درمان در این منطقه را ضروری برشمرد و گفت: امکانات فعلی موجود در منطقه، پاسخگوی نیازهای مردم نبوده و در خور میزان جمعیت نیست.
وی افزود: با توجه به زیرساختهای درحال ساخت راه و آزاد راه به سمت مازندران به ویژه غرب این استان، بیش از هر زمان دیگری نیازمند این هستیم که سرانه درمان در این منطقه افزایش پیدا کند.
حیدری با بیان اینکه، شمال را در زمره مناطق برخوردار ارزیابی میکنند، تصریح کرد: واقعیت اما این است، که امکانات درمانی موجود در قیاس با میزان جمعیت شناور و ثابت متناسب نبوده و بسیار کم است.
رئیس نظام پزشکی شهرستانهای تنکابن و عباس اباد اضافه کرد: دو بیمارستان دولتی شهید رجایی تنکابن و خصوصی شهسوار، با وجود آنکه در زمره بیمارستانهای درجه یک هستند اما خدماتشان متناسب با جمعیت مطلوب نبوده و کفایت لازم و در شأن مردم را ندارند، از این رو افتتاح بیمارستان ۲۲۰ تخت خوابی فوق تخصصی با امتیاز جراحی قلب باز تنکابن میتواند تحولی چشم گیر در حوزه درمان منطقه ایجاد کند.
این مسئول به بعد مسافت تنکابن تا مرکز مازندران اشاره و بیان داشت: این بعد مسافت در بسیاری موارد که بیماران قلبی و سکتههای مغزی نیاز به درمان در وقت طلایی را دارند، دچار چالش جدی میکند زیرا بیمار در آن شرایط حاد باید به بابل و یا ساری و یا دیگر شهرها ارجاع شوند.
حیدری ادامه داد: این در حالیست که در بسیاری موارد ظرفیت پذیرش بیمارستانهای این شهرها تکمیل بوده و این نیز چالش جدی دیگری در این حوزه است.
وی اضافه کرد: با استقرار بخش آنژیوگرافی و امکانات فوق تخصصی در بیمارستان ۲۲۰ تخت خوابی تنکابن این زمان طلایی از بین نمیرود و جان بسیاری از بیماران نجات داده میشود.
حیدری با تاکید بر اینکه افتتاح این بیمارستان مایه خیر و برکت بسیاری است، تصریح کرد: موضوع مهم دیگری که باید بدان پرداخته شود، تأسیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمان غرب مازندران است.
رئیس نظام پزشکی تنکابن با بیان اینکه امتیاز این دانشکده برای غرب مازندران موهبت بسیار بزرگی است، خاطر نشان کرد: فواید وجود این دانشکده علاوه بر افزایش سرانه درمان در غرب مازندران، حضور نیروهای انسانی متخصص و فوق تخصص خواهد بود که زیرساخت اصلی حوزه درمان به شمار میرود.
وجود دو بیمارستان درجه یک دولتی و یک بیمارستان خصوصی، ۱۷ مرکز خدمات سلامت جامع شهری و روستایی و ۸۷ خانه بهداشت از دیگر داشتههای درمانی تنکابن است که نشان دهنده استعداد بالای آن جهت دایر شدن دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی غرب مازندران است.
با توجه به نیاز ضروری منطقه غرب مازندران به استقرار زیرساختهای درمانی و موارد حائز اهمیتی که در این گزارش بدان پرداخته شد، شایسته است متولیان وزارت بهداشت، در استقرار دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی در این منطقه تسریع کنند.