غفلت از نقش بازارچه‌ها در توانمندسازی اقتصاد روستایی

اقتصاد ایران: ساری- بازارچه‌های محلی در توانمند شدن اقتصاد روستاها نقش بسزایی دارد و این نقش در بسیاری از مناطق مورد غفلت واقع شده است.

 به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، برپایی بازارچه‌های محلی در مناطق مختلف مازندران طرح خوبی است که می‌تواند اقتصاد اهالی این مناطق را متحول کند و طی ماه‌های اخیر نمایشگاه‌های فروش موقتی در روستاهای استان برپا شده است.

روستای واسکس از جمله روستاهای شهرستان قائمشهر به شمار می‌رود که با تلاش و همت روستاییان و صندوق خرد، بانوان آن اقدام به برپایی نمایشگاه و بازارچه محلی کردند تا دست ساخته‌ها و تولیدات را به نمایش گذارند.

این روستا از جمله روستاهای قدیمی و کهن مازندران به شمار می‌رود که دارای ۴۵۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر هزار و ۸۵۰ نفر از توابع منطقه علی آباد قائشمهر است که به دلیل اجرای طرح هادی و وجود آب بندان و تپه ماهورهای زیبا، واقع شدن امامزاده سید ذکریا (ع)، چشمه هزارون مقصد سفر و گردشگر بسیاری از مسافران و از روستاهای هدف و نمونه گردشگری مازندران به شمار می‌رود که سالانه تعداد زیادی گردشگر و زائر را به سوی خود می‌کشاند.

راه اندازی بازارچه‌های محلی در مناطق روستایی در جذب گردشگران تأثیر بسزایی دارد و می‌تواند مدت اقامت آنان را در مناطق روستایی افزایش دهد. از طرفی متغیرهای مختلفی همچون کیفیت محصولات محلی، فضای بازار، جذابیت بازار و زمان تشکیل بازار بر جذب گردشگران تأثیر می‌گذارند.

اداره شدن اقتصاد روستا به دست مردم با برپایی بازارچه‌های محلی

کمال علیپور نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از بازارچه محلی روستای واسکس با بیان اینکه امسال سال رشد تولید و مهار تورم است اظهار داشت: اگر قرار است مهار تورم انجام شود حتماً باید به مقوله تولید خیلی بپردازیم.

وی  اشاره به پایه و اساس تولید باید از همین روستاها آغاز شود، افزود: ما امسال در بودجه سال ۱۴۰۲ برای مشاغل خانگی و کارهای دستی و خرد ۳۸ میلیارد تومان پول گذاشته شد از محل تبصره ۱۴ هدفمندی یارانه‌ها که پول نقد می‌باشد.

علیپور در ادامه گفت: آن دسته از افرادی که تولید دارند تولیدات خرد در این بازارچه‌ها حضور پیدا کنند کم کم به سمت برند سازی بروند این افراد می‌توانند از بند تبصره ۱۸ تسهیلات دریافت کنند از ۱۰۰ میلیون تومان تا ۱۵ میلیارد تومان که این رقم رقم کمی نیست.

نماینده مردم قائمشهر بیان کرد: این تولیدات سبب عرضه بیشتر محصولات می‌شود از طرف دیگر تورم کاهش می‌یابد از طرف دیگر این بازارچه‌ها باید دائمی شود تا اقتصاد روستا به دست خود مردم اداره شود.

غفلت از نقش بازارچه‌ها در توانمندسازی اقتصاد روستایی

تقویت ظرفیت‌های محلی زنان

اسماعیل نامدار رئیس شورای روستای واسکس نیز بابیان اینکه برپایی بازارهای بومی محلی و عرضه تولیدات و محصولات محلی محاسن فراوانی دارد، گفت: مشارکت زنان هنرمند و توانمند روستایی در بازارهای محلی به اقتصاد خانوارهای روستایی کمک می‌کند و در کنار آن با تقویت ظرفیت‌های محلی زنان در زمینه گردشگری، می‌توانیم این صنعت را بهانه‌ای برای رشد و توسعه روستایی تبدیل کنیم.

وی افزود: بازارهای دوره‌ای و محلی، نهادهایی سنتی هستند که در گذر زمان تحول یافته‌اند و شکل کنونی خود را یافته‌اند. بازارهای محلی می‌توانند مناسب‌ترین مکان جهت فروش محصولات و تولیدات کشاورزی بومی و صنایع دستی روستایی بدون واسطه در راستای اقتصاد مقاومتی و اشتغال زایی مولد باشند.

نامدار در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه برپایی این بازارچه‌ها در راستای کمک به روستاییان است گفت: روستای واسکس از نمونه روستاهای قدیمی دارای ۴۵۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۱۸۵۰ نفر در منطقه علی آباد قائشمهر قرار دارد. امام زاده سید زکریا سالانه تعداد زیادی گردشگر و زائر را به سوی خود می‌کشاند. این بازارچه که با همت شورای واسکس و کمک خیرین برپا گردید می‌تواند کمک حائز اهمیتی در جذب گردشگر برای این روستا باشد. امید است با کمک سازمان‌های مربوطه جهت پیشرفت این بازارچه گام‌های مؤثری برداریم.

غفلت از نقش بازارچه‌ها در توانمندسازی اقتصاد روستایی

عضویت بیش از ۷۰۰ نفر در صندوق خرد زنان روستایی قائمشهر

معصومه صفری نماینده دولت حمایت از صندوق خرد زنان روستایی شهرستان قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تنها صندوق خرد زنان روستایی استان است که در قائمشهر تشکیل شد این صندوق ۷۲۶ عضو و حدود ۱۸ تا از روستاهای شهرستان عضو این صندوق هستند.

وی هدف از برپایی این بازارچه را فروش بهتر و مستقیم تولیدات زنان روستایی دانست و افزود: تسهیلاتی در بخش کشاورزی به این زنان داده شد برای توسعه تولیدات محصولات و بفروش برسانند.

صفری در پایان گفت: خوشحالیم توانستیم دومین بازار را در روستای واسکس برگزار کنیم و امیدواریم حمایت مسئولین را در این حوزه داشته باشیم تا بتوانیم این کار را افزایش دهیم

بازارچه محلی روستای واسکس با ۱۷ غرفه از محصولات و دست ساخته‌های بانوان منطقه روزهای پایانی هر هفته برگزار می‌شود و توانسته در رونق اقتصاد خانوارهای محله نقش بسزایی داشته باشد و برخی دیگر از روستاهای مازندران نیز از این روستا الگو گرفته است.

در سال جاری توانمندسازی اقتصادی ۵۰۰ روستا در مازندران هدف گذاری شده است و در قالب این برنامه قرار است با اجرای طرح‌های مختلف از جمله برپایی نمایشگاه‌ها، نسبت به ارتقای درآمد و بهبود سطح زندگی روستاییان اقدام شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ