معاون صنایع دستی کشور:

رفع موانع صادرات کلید رونق صنایع دستی است

اقتصاد ایران: معاون صنایع‌دستی کشور گفت: آقای ضرغامی در راستای رفع موانع صادرات دو نشست تخصصی با صادرکنندگان برگزار کرد و موضوع صادرات و رفع موانع آن کلید رونق این حوزه است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با حضور در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه صنایع‌دستی جزو ارکان هویتی و حاصل سلیقه و هوش تاریخی ما محسوب می‌شود، افزود: خاطره و روایت سفر از طریق صنایع‌دستی شکل می‌گیرد و ریشه‌های آن نیز در میراث‌فرهنگی نهفته است. 

وی با اشاره به خانواده‌محور بودن صنایع‌دستی، ادامه داد: صنایع‌دستی نمود هر اقلیمی است که ساحت‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را نیز در خود دارد.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی ادامه داد: صنایع‌دستی فضای هم‌گرایی و گفت‌وگوی بین تمدنی را ایجاد می‌کند همچنین موجب انسجام بین نسلی می‌شود. زنان نقش‌آفرینان اصلی این‌حوزه هستند که مادرانگی در آن تجلی دارد. از منظر اقتصادی نیز موجب ارزش‌افزوده و خلق اقتصادی می‌شود.

جلالی با بیان اینکه صنایع‌دستی در ادبیات توسعه مورد غفلت قرار گرفته است، افزود: صنایع‌دستی ظرفیت بالایی دارد و می‌تواند با سرمایه‌گذاری اندک سوددهی زودبازده داشته باشد و موجب رونق اقتصادی و اشتغالزایی شود که در صنایع‌خلاق و‌ دانش‌بنیان مورد غفلت واقع شده است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به تغییر جایگاه صنایع‌دستی در سیاست‌های کلان کشور، ا‌دامه داد: در برنامه ششم توسعه حرفی از صنایع‌دستی نیست اما به یمن توجه مقام معظم رهبری در برنامه هفتم فصل جداگانه‌ای به صنایع‌دستی اختصاص پیدا کرده است.

وی تصریح‌کرد: تقویت توجه به صنایع‌دستی موجب شده است که تمامی دستگاه‌ها توجهشان به این حوزه جلب شود. همچنین بر اساس مصوبه وزارت کشور برای ایجاد بازارچه‌های صنایع‌دستی در مبادی ورودی شهرها تمامی فرمانداری‌ها اقدام به این کار کردند.

جلالی با اشاره به عزم آقای ضرغامی برای ایجاد پیوستار و انسجام بین سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: امروز در سیاست‌گذاری، طراحی و اجرا این انسجام شکل گرفته است.

وی به کمک صنایع‌دستی برای حفظ بافت تاریخی اشاره کرد و افزود: این ابتکار در محله بالاکف شیراز اجرایی شد و این محله با راه‌اندازی ۵۰ کارگاه صنایع‌دستی تبدیل به محله صنایع‌دستی می‌شود که این اتفاق موجب حفظ بافت تاریخی می‌شود.

وی در ارتباط با مفهوم تاب‌آوری صنایع‌دستی بیان کرد: توسعه پایدار خودش را با توجه به اقلیم ترمیم می‌کند و این ظرفیت در صنایع‌دستی به موجب ارتباط بین نسلی وجود دارد و موجب می‌شود که تاب‌آوری در این حوزه وجود داشته باشد. 

جلالی با اشاره به ۵۱۷ هزار هنرمند صنایع‌دستی که از طریق سامانه مجوز دریافت کرده‌اند، افزود: البته تعداد افرادی که در حوزه صنایع‌دستی فعالیت می‌کنند بیشتر از این رقم و بالغ بر دو میلیون نفر در حوزه صنایع‌دستی مشغول به کار هستند. تسهیلات اعطایی و معافیت‌هایی به افرادی که در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند تعلق می‌گیرد و منحنی ثبت رو به رشد است. 

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به تسهیلات اعطایی سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: ذیل تبصره ۱۸ بودجه عمومی سال گذشته ۵۸۰ میلیارد تومان و از طریق تبصره ۱۶ بودجه استانی نیز ۶۱۰ میلیارد تومان تسهیلات اعطا شد.

وی با اشاره به اهمیت نگاه مولد در زنجیره تامین و ارزش ادامه داد: ما تسهیلات را به کسانی می‌دهیم که در حال رشد هستند  و به همین دلیل تسهیلات اعطایی ما پیشبرنده است.

معاون صنایع‌دستی و‌هنرهای سنتی افزود: دولت باید مشوق‌هایی بگذارد که موجب تشویق جوان‌ها شود معافیت مالیاتی و‌ حذف پیمان‌سپاری ارزی از جمله کارهایی بود که در این راستا سال گذشته انجام شد.

وی صادرات را راه حل نهایی تولید عنوان کرد و افزود: آقای ضرغامی در راستای رفع موانع صادرات دو نشست تخصصی با صادرکنندگان داشتند و موضوع صادرات و رفع موانع آن کلید رونق این حوزه است.

جلالی در ارتباط با حضور در نمایشگاه‌ها بیان کرد: برای اولین‌بار در اکسپو ایران که ماه گذشته برگزار شد و‌۱۷۰۰ تاجر خارجی از آن دیدن کردند سالنی به صنایع‌دستی اختصاص پیدا کرد. همچنین در نمایشگاه فیتور اسپانیا و روسیه با هم‌گرایی ایجاد شده با بخش گردشگری صنایع‌دستی نقش‌آفرینی پررنگی داشت.

وی در راستای بیمه هنرمندان صنایع‌دستی بیان کرد: لیست افراد واجد شرایط تهیه و احصا شده است کارهای اجرایی بیمه ده هزار هنرمند صنایع‌دستی در حال انجام است.

جلالی در ادامه به آموزش ۵ هزار هنرمند در روستاهای مرزی اشاره کرد و افزود: این آموزش‌ها با تمرکز بر سواحل مکران در حال انجام است و مهارت‌هایی از جمله فروش و بازاریابی را نیز شامل می‌شود.

معاون صنایع‌دستی و‌هنرهای سنتی با اشاره به قانون حمایت از هنرمندان و‌ استادکاران مصوب ۱۳۹۶ افزود: در یک سال گذشته تمام‌ تلاشمان را در راستای اجرایی شدن این قانون و‌ مصوبات اجرا نشده آن  به کار گرفتیم. همچنین در هفته صنایع‌دستی با شعارهای انتخابی و برنامه‌ها سعی کردیم آینه تمام‌نمای این قانون باشیم و‌ یک‌خط مشی را پیش ببریم.

وی در ادامه با اشاره به میزبانی از سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی به تشریح برنامه‌های هفته جهانی صنایع‌دستی پرداخت.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ