وقتی احترام به آرای مردم رنگ میبازد!
اقتصاد ایران: زنجان- استعفای برخی از اعضای شوراهای شهر برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی را شاید بتوان به نوعی پشت کردن به رای و نظر مردم و خدشه دار کردن اعتماد عموم به فرهنگ و نظام شورایی دانست.
خبرگزاری مهر، گروه استانها-رحیم مقدمی*: انتخابات مجلس شورای اسلامی در حالی قرار است اسفندماه امسال برگزار شود که برخی از افراد صاحب منصب از سِمتهای خود از جمله شوراهای اسلامی شهر و یا سایر دستگاهها استعفا میدهند تا در این عرصه مهم سیاسی ثبتنام کرده و در کارزار رقابت قرار گیرند.
بیشک واژه «خدمت» میتواند در هر جایگاهی تعریف خاص خود را داشته باشد، تعریفی که در صورت تحقق جامع و کامل، عامل توسعه جامعه و رفع چالشهای آن شده و در زمینه ایجاد رضایتمندی عمومی مؤثر واقع شود. آنچه در این بین باید به آن توجه شده و برای برونرفت از چارچوب غیرمنطقی در برخی استعفاها به آن اهتمام ورزید، نگاه به عملکرد افراد مستعفی در پستهای قبلی است که تا چه اندازه در پستهای قبلی مؤثر و تأثیرگذار بودهاند که امروز خود را در مقام احراز پست نمایندگی مجلس میدانند.
شورای اسلامی شهر و یا هر مسئولیت دیگری به نوبه خود اگر جامع و کامل مورد توجه و ارزشگذاری از سوی صاحبان آن جایگاه قرار گیرد، «فرصت خدمت» است که باید برای تحقق وظایف آن سِمت تلاش شود، نه اینکه به چشم فرصتی برای کسب مناصب بعدی نگریسته شود.
دو سال باقی مانده حضور در شوراها فرصت مناسبی برای خدمت است و رفع احساس تکلیف؛ اما برخی افراد امسال در اوج فعالیت کاری شورا و با توجه به روند توسعه فعالیتهای شهر و نیازمند بودن این روند به رأی و نظر اعضای شورا عرصه خدمت را خالی گذاشتند، این در حالی است که بی شک استعفای اعضا عملکرد مدیریت شهری و سرعت اجرای پروژهها را تحت تأثیر قرار میدهد.
هر پست و جایگاهی فرصت مهم و ارزشمند برای خدمت بوده و هر کسی که بخواهد به معنای واقعی کلمه برای توسعه و آبادانی جامعه تلاش کند، میتواند در مجموعه فعالیتی خود این تأثیرگذاری را ایفا کند. مدیر و کارمند با تکریم اربابرجوع و ایجاد رضایتمندی در مجموعه خود، عضو شورای اسلامی شهر با نظارت صحیح و اشرافیت به وظایف تعیین شده در قانون و شهردار با مدیریت صحیح شهری، هر یک به نوبه خود میتوانند مسیر رسیدن جامعه به توسعه و نیز برخورداری از یک رضایتمندی نسبی را در بین آحاد جامعه فراهم کنند.
بدون شک، فرصت خدمت برای اعضای شورای اسلامی شهر، امری انتخابی است که مردم در اختیار آنها گذاشتهاند و شانه خالی کردن از فرصت خدمت در شورا و استعفا برای رسیدن احتمالی به صندلی مجلس، نوعی پشت کردن به رأی و نظر مردم است.
شورای اسلامی شهر به عنوان پارلمان محلی، نقش مهمی در قانونگذاری برای توسعه شهر دارد و اعضای این شورا میتوانند برای تبیین و تکمیل خدمت به جامعه با تحقق کامل برنامهها و وظایف شورا، فرصت خدمت را در شورای اسلامی شهر حفظ کنند.
به هر حال اگر هدف خدمت است، هر جایگاه و پستی، فرصت خدمت است و به خصوص در منصبهایی که افراد با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند، باید به رأی و نظر همان مردم احترام گذاشته و قبول کنیم که مردم با درک و فهم بالای سیاسی و اجتماعی، جایگاههای خدمت را خوب و بهتر از صاحبان جایگاهها میشناسند.
انتخابات شوراهای شهر سبد رأی ویژه خود و شرایط و مقتضیات خاص خود را دارد و باید این امر مورد توجه قرار گیرد گرچه از شوراها به عنوان پارلمان محلی یاد میشود ولی چارچوب و اولویتهای انتخابات مجلس شوراهای اسلامی متفاوت است.
انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ میتواند نقطه عطفی در تاریخ انتخابات نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد و ترغیب آحاد جامعه برای حضور در پای صندوقهای رأی باید با آرایش انتخاباتی مبتنی بر گزینههای متخصص، توانمند، آزمون پس داده و رأی آور باشد تا همانند انتخابات گذشته عرصه انتخابات صحنه شکوه و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی به پشتوانه ملت ولایتمدار، موقعیت سنج و فهیم باشد.
*فعال رسانهای