گروه بریکس پتانسیل شکستن سلطه دلار در بازار جهانی را دارد

اقتصاد ایران: یک کارشناس باسابقه اقتصادی و از مدیران سابق بانک آمریکایی گلدمن ساکس معتقد است که گروه بریکس می‌تواند سلطه دلار در بازار جهانی را از بین ببرد.

‌‌‌‌‌‌‌‌به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، جیم اونیل، یکی از مدیران سابق بانک آمریکایی گلدمن ساکس و از جمله کارشناسان باسابقه اقتصادی در آمریکا می‌گوید: کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند با اتخاذ برخی اقدامات جایگاه دلار به عنوان ارز مسلط بر بازار جهانی را به چالش بکشند.

وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: این فکر که دلار برای همیشه ارز غالب در بازار جهانی خواهد بود به نظر من اتفاق نخواهد افتاد. این نخستین بار نیست که مردم درباره پایان دلار بحث می‌کنند و هرازگاهی شاهد مطرح شدن این موضوع هستیم.

وی می‌گوید: من معتقدم دلار آمریکا بالاخره جایگاه خود را از دست خواهد داد.

اونیل ادامه داد: در صورت همکاری چین و هند به عنوان دو کشوری که از جمله اقتصادهای بزرگ جهان به‌شمار می‌روند، روند افول دلار سرعت خواهد گرفت. از زمان به وجود آمدن گروه بریکس، ساختار اقتصاد جهانی تغییر کرده و حالا این گروه با در نظر گرفتن برابری قدرت خرید، سهم بیشتری را از تولید ناخالص جهان نسبت به کشورهای عضو گروه 7 دارند.

اونیل تأکید کرد: به خاطر روابط مستحکم روسیه با کشورهای عضو گروه بریکس این کشور توانسته عملکرد به مراتب بهتری را در برابر تحریم‌های غرب از خود نشان دهد.

این کارشناس اقتصادی همچنین گفت: با افزایش تعداد کشورهای عضو گروه بریکس، این گروه نه تنها می‌تواند سلطه دلار را به چالش بکشد، بلکه می‌تواند به یک ساختار رقیب در برابر نظام مالی آمریکا بدل شود.

پایان پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ