چین از ژاپن خواست محدودیت صادرات تراشه را بردارد/ نقض جدی قوانین تجاری بین‌المللی

اقتصاد ایران: چین از ژاپن خواست محدودیت‌های صادرات تراشه را در مورد این کشور متوقف کند.

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، وانگ ونتائو، وزیر بازرگانی چین، از ژاپن خواست کنترل‌ صادرات نیمه‌هادی‌ را متوقف کند و این کار را اشتباهی خواند که قوانین بین‌المللی اقتصادی و تجاری را نقض جدی می‌کند.

آخرین محکومیت چین در مورد محدودیت‌های صادراتی در جریان گفت وگوهای وانگ با یاسوتوشی نیشیمورا، وزیر بازرگانی ژاپن در 26 می طی کنفرانس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه صورت گرفت.

ژاپن، به همراه هلند، در ماه ژانویه(دی و بهمن) موافقت کردند فروش برخی ابزارهای ساخت تراشه و صادرات 23 نوع تجهیزات تولید نیمه هادی به چین را محدود کنند.

ایالات متحده سال گذشته این محدودیت ها را با هدف کند کردن کار چین در مورد ابررایانه ها و توسعه سیستم های هوش مصنوعی وضع کرد.

همچنین در بیانیه روز دوشنبه وزارت بازرگانی چین آمده است که این کشور مایل است با ژاپن در زمینه های کلیدی اقتصادی و تجاری همکاری کند.

روز جمعه، نیشیمورا با جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده دیدار کرد و دو طرف توافق کردند که همکاری در تحقیق و توسعه تراشه‌ها و فناوری‌های پیشرفته مانند محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی را تعمیق بخشند.

وانگ همچنین از سیاست‌های اقتصادی و تجاری ایالات متحده در قبال چین، در چارچوب اقتصادی هند-اقیانوس آرام به رهبری آمریکا انتقاد کرد.

ایالات متحده، ژاپن و سایر کشورهای پیشرفته گروه هفت (G7) در این ماه موافقت کردند تا از چین جدا نشوند اما همکاری خود با دومین اقتصاد بزرگ جهان را در مواردی مانند تراشه گرفته تا مواد معدنی کاهش دهند.

پیش از این شرکت‌های چینی که در پروژه‌های زیرساختی کلیدی فعالیت می‌کنند، از خرید محصولات تولیدکننده نیمه‌رساناهای آمریکایی(میکرون) منع شده بودند که پس از آن وزیر بازرگانی آمریکا اعلام کرده که ایالات متحده ممنوعیت چین در مورد خرید تراشه‌های میکرون را تحمل نخواهد کرد.

نبرد روی نیمه هادی ها بخشی از شکاف فزاینده بین ایالات متحده و چین است. در سال های اخیر روابط این دو به پایین ترین سطح خود در دهه های اخیر رسیده است.

پایان پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ