هدررفت ۹ میلیارد مترمکعب آب در کشاورزی

اقتصاد ایران: رئیس سازمان ملی بهره وری با اشاره به اینکه، رشد اقتصادی بیش‌ از ۳ درصدی باید ۳ سال دیگر تداوم یابد، گفت: در حوزه کشاورزی ۹ میلیارد مترمکعب هدررفت آب وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، میرسامان پیشوایی با اشاره به هدر رفت 9 میلیارد متر مکعب آب در حوزه کشاورزی‌، اظهار کرد: این رقم، کل آب شرب قطر و چند کشور عربی را پوشش می‌دهد. در برنامه ششم توسعه 206 درصد از رشد اقتصادی باید از بهره‌وری محقق می‌شد اما فقط 4 دهم درصد از محل بهره‌وری محقق شده است. بر این اساس صدای بهره‌وری به دستگاه‌ها به درستی منتقل نمی‌شود.

وی افزود: نظام حکمرانی باید فقط یک مداخله کلیدی داشته باشد و آن مداخله این است که اقدامی صورت دهد که نفع در بهره‌وری باشد. بر این اساس یک سوال مطرح است که چطور می‌شود از مدیر یک‌ مجموعه پتروشیمی انتظار داشت در حوزه کاهش مصرف و ارتقاء بهره‌وری سرمایه‌گذاری کند در حالیکه قیمت گاز از آب معدنی ارزان‌تر است.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری تصریح کرد: بهره‌وری در حوزه ارتباطات بیش از هدف برنامه ششم رشد کرد اما در حوزه نفت و گاز رقم محقق شده بهره‌وری بسیار پایین‌تر از ترازهای برنامه‌ریزی شده بود. چرا که در حوزه ارتباطات کمترین قوانین دست و پا گیر و بیشترین رقابت را داشتیم.

این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه‌هایی که بهره‌وری رشد نکرده است، "انحصار" غلبه داشته و نقش‌آفرینی دانش بنیان‌ها محدود بوده است. بر این اساس تمام تلاش نظام حکمرانی باید بر این اساس باشد که بهره‌وری به صرفه باشد.

پیشوایی گفت: در دو سال نخست دولت سیزدهم شاخص بهره‌وری رشد مثبت داشته است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی برآورد 9 ماهه این است که 3.5 درصد از رشد اقتصادی 5.4 درصدی اقتصاد ایران از محل بهره‌وری بوده است.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری تاکید کرد: شاخص بهره‌وری عوامل تولید به بالاترین سطح خود در 10 سال اخیر رسیده است. اگر این موضوع بخواهد اثر خود را در شاخص درآمد سرانه منعکس کند باید 3 سال دیگر این وضعیت ادامه پیدا کند.

وی افزود: برای جبران عقب ماندگی دهه 90 باید رشد بالای 3 درصد در 3 سال آتی ادامه داشته باشد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ