اولین اجلاس نخبگان نظریه پردازی و سیاست گذاری

اقتصاد ایران: دهها تن از استادان و مفاخر علمی و اجرایی کشور در اولین اجلاس نخبگان نظریه پردازی و سیاست گذاری کلان، از نزدیک با فرایند تدوین سیاست های کلی نظام و نظارت بر حسن اجرای آنها و الزامات تحقق آنان آشنا شدند.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، مجمع تشخیص مصلحت نظام، اولین اجلاس نخبگان، نظریه پردازی و سیاست گذاری کلان در جمهوری اسلامی ایران را همزمان با سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری(12 اردیبهشت1402) برگزار کرد و این اجلاس، نشست های موضوعی و نمایشگاه جنبی آن از سوی نخبگان علمی و اجرایی مورد استقبال قرار گرفت.

در آئین افتتاح این اجلاس، مجیدی، رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی در گزارشی کوتاه از روند برگزاری این اجلاس، به اهمیت سیاستگذاری کلان در جمهوری اسلامی و تقویت ارتباط مجمع تشخیص مصلحت نظام با مراکز علمی و نخبگانی کشور اشاره کرد و گفت: پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نظر دارد، به جای تصدی گری در امر پژوهش، از پژوهشگران و ظرفیت های پژوهشی کشور و مراکز علمی و نخبگانی استفاده کند.

در این اجلاس یک‌روزه که با مشارکت نخبگان علمی و اجرایی و صاحب‌نظران برجسته کشور و با تمرکز بر سیاستگذاری کلان در جمهوری اسلامی برگزار شد، جمعی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، روسا و دبیران کمیسیون ها و کمیته های دبیرخانه مجمع، دهها تن از استادان و چهره های شناخته شده و مفاخر علمی و اجرایی کشور حضور پیدا کردند و از نزدیک با فرایند تدوین سیاست های کلی نظام و نظارت بر حسن اجرای آنها و الزامات تحقق آنان و همچنین فرایند و سازوکارهای تشخیص مصلحت آشنا شدند و دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را با مسئولین و اعضای مجمع تشخیص، در میان گذاشتند.

در سخنرانی های افتتاحیه و نشست عمومی این اجلاس، رئیس و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به تبیین نظریه مصلحت در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران و تشریح جایگاه قانونی و وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداختند و ضمن اشاره به فرایند تدوین و نظارت بر سیاستهای کلی و نیز تشخیص مصلحت، از نخبگان و صاحبنظران خواستند دانش و تجربه ارزشمند خود را در پشتیبانی علمی، فکری و محتوایی مجمع به کار گیرند و مشارکت کنند.

همچنین در نشست عمومی صبح این اجلاس ذوالقدر، دبیر مجمع و نبوی، کدخدایی، انصاری، داودی و باهنر دیدگاه های خود را درباره فرایند تدوین سیاست های کلان و تشخیص مصلحت و نیز نحوه مشارکت نخبگان در غنی بخشیدن به تصمیمات مجمع مطرح کردند و ضمن استماع نظرات و دیدگاه های حاضران به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ گفتند.

این اجلاس با هدف آشنایی با جایگاه و نقش و فعالیت های مجمع تشخیص مصلحت نظام، برقراری و تقویت پیوند مجمع با مراکز علمی و نخبگانی و نیز تشریح فرایند سیاست گذاری کلان در جمهوری اسلامی ایران در کنار تبیین نظریه مبنا در جمهوری اسلامی ایران، برگزار شد.

عصر روز سه شنبه میزگردهای تخصصی با عناوین «علمی، فرهنگی و اجتماعی»به مدیریت حسین مظفر، «سیاسی،امنیتی و دفاعی» به مدیریت قدیرنظامی، «زیربنایی و تولیدی» با مدیریت مهندس سعیدی کیا، «حقوقی و قضایی» به مدیریت کدخدایی و «اقتصادی، بازرگانی و اداری» به مدیریت مرتضی نبوی، و با حضور نخبگان و اندیشمندان برجسته کشور تشکیل شد و شرکت کنندگان ضمن آشنایی با فعالیت های مجمع و گروه های علمی پژوهشی پژوهشکده تحقیقات راهبردی، دیدگاه های خود را در موضوعات مرتبط با نشست های تخصصی بیان کردند.

همچنین در افتتاحیه اجلاس، کلیپ مستند کوتاهی درباره تاریخچه، وظایف، ارکان و عملکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام به نمایش درآمد که به گفته برگزار کنندگان، جای خالی این قبیل تولیدات تبیینی در بیش از سه دهه فعالیت مجمع تشخیص مصلحت نظام، احساس می شده است.

در بخش جنبی این اجلاس، علاوه بر پژوهشکده تحقیقات راهبردی، نمایشگاهی از دستاوردها و فعالیت های «موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)»، «جهاد دانشگاهی»، «فرهنگستان علوم اسلامی قم»، «پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی»، «پژوهشگاه فقه نظام»، «مدرسه حکمرانی شهید بهشتی»، «دبیرخانه هم اندیشی ها»، «پژوهشگاه علوم انسانی امام صادق (ع)»، «پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف»، «دانشکده عقیدتی سیاسی شهید محلاتی» و «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» برپا شده است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ