قاچاق ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی قطعات خودرو

اقتصاد ایران: عضو هیات رییسه انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان ، ارزش قاچاق قطعات خودرو را ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، بابک کریمخان با اشاره به اینکه قطعات قاچاق همچنان سهم زیادی در بازار دارد، درباره دلایل این مسئله به ایرنا اعلام کرد:  عامل اول فرآیندهای پیچیده و نسبتا طولانی ثبت سفارش و واردات قانونی است که در این زمینه بازرگانان نسبت به تولیدکنندگان محدودیت های بیشتری دارند.

برخی معتقدند این شرایط سبب شده تعدادی از این افراد به قاچاق روی بیاورند. قطعه قاچاق هم دیگر الزامات و مباحث کیفی گمرک را هم ندارد. بنابراین این فرایند بسیار مقرون به صرفه و بر جذابیت های قاچاق می افزاید.

یکی دیگر از دلایل شدت ورود قطعات از مبادی غیر رسمی، ثبات نرخ ارز بود. یعنی تولید کنندگان در ابتدای سال گذشته با افزایش هزینه های تولید از جمله قیمت مواد اولیه و دستمزدها مواجه شده بودند اما ثبات نسبی نرخ ارز شرایط مناسبی را برای قاچاق قطعات فراهم کرد.

آمار دقیقی از حجم بازار قطعات وجود ندارد ولی طبق تحلیل شرکت‌های توزیع قطعات یدکی، حجم این بازار بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان و معادل ۵.۵ تا ۶ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. سهم واردات قانونی نیز یک تا ۱.۵ میلیارد دلار و در مقابل سهم قاچاق بین ۲ تا سه میلیارد دلار برآورد می شود. بخش تولیدات داخل نیز حدود ۲ تا ۲.۵ میلیارد دلار است.

در هر صورت بازار قطعات یدکی از قاچاق رنج می برد و همچنان با وجود همه نظارت ها و برنامه های نظارتی از جمله الزام درج کد رهگیری، باز هم قطعات قاچاق و غیر اصلی حجم زیادی از بازار را فرا گرفته است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ