رشد ۳۰ درصدی صادرات دانش بنیان در سال گذشته

اقتصاد ایران: سرپرست مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱، صادرات محصولات دانش بنیان نسبت به سال قبل از آن رشد داشت، گفت: میزان این صادرات ۱.۴ میلیارد دلار بود.

به گزارش  خبرگزاری  اقتصادایران، امیرحسین میر آبادی  با اشاره به وضعیت صادرات محصولات دانش بنیان در سال ۱۴۰۱ گفت: بر اساس گزارش سامانه توسعه تجارت، در سالی که گذشت رشد ۳۰ درصدی صادرات شرکتهای دانش بنیان را داشتیم.

سرپرست مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: بر اساس اخرین آمار، میزان صادرات شرکتهای دانش بنیان تقریبا به ۱.۴ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ رسید.

وی با بیان اینکه ۸۰درصد صادرات محصولات دانش بنیان به کشورهای آسیایی بوده گفت: در واقع کشورهای همسایه بیشترین سهم را داشتند و جز مقاصد صادراتی شرکتهای دانش بنیان بودند به طوریکه بیش از ۸۰ درصد این صادرات را شامل می شد.

وی با اشاره به بیشترین سهم صادراتی محصولات دانش بنیان گفت: بیشترین سهم صادرات محصولات دانش بنیان به «مواد پیشرفته و محصولات شیمیایی» و سپس به ماشین سازی اختصاص داشت. البته که قراردادهایی در زمینه فناوری اطلاعات و خدمات مرتبط به آن هم در سال گذشته منعقد شد که امیدواریم امسال بیش از سال قبل به این حوزه ورود کنیم.

شناسایی ۱۴۰۰ شرکت با پتانسیل صادراتی

سرپرست مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: یکی از اتفاقات مهمی که در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد ایجاد باشگاه شرکتهای دانش بنیان صادراتی بود که به این واسطه شرکتهای دانش بنیان که ظرفیت صادراتی دارند شناسایی می شوند؛ این شرکتها به صورت شرکتهای مستعد و ۵ ستاره صادراتی تقسیم بندی می شوند.

وی گفت: در این باشگاه در صدد هستیم به توانمندسازی شرکتهای مستعد در راستای صادرات کمک کنیم ضمن اینکه شرکتهای با ظرفیت بالای صادراتی ۵ستاره در مسیر صادرات قرار می گیرند.

وی عنوان کرد: ما در سال گذشته ۱۴۰۰ شرکت را ارزیابی کردیم تا به شرکتهای مستعد خدمات توانمندسازی و به شرکتهای ۵ستاره در مسیر صادرات کمک کنیم. در واقع برنامه ما کمک به توسعه صادرات شرکتهایی است که در گروه بالاتر قرار دارند و کمک به توانمندسازی شرکتهایی که در گروههای پایین تر قرار دارند.

خانه های نوآوری تاثیرگذار در معرفی دانش بنیانها به بازرگانان خارجی

میرآبادی در خصوص خانه های نوآوری گفت: طی سالهای گذشته خانه های نوآوری در کشورهای دیگر مستقر شدند تا نقش مهم خود را در راستای معرفی توانمندی و ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان ایفا کنند. این خانه ها تاثیرات زیادی در افزایش صادرات محصولات دانش بنیان داشته اند ضمن اینکه می تواند در بحث توانمند سازی شرکتها اقداماتی همچون استانداردسازی و دریافت تاییدیه ها را انجام دهند.

به گفته سرپرست مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این خانه ها در معرفی شرکتها به تجار و بازرگانان خارجی بی تاثیرنبوده است.

وی در خصوص آخرین اقدام این خانه ها برای صادرات گفت: خانه نوآوری روسیه اقدامات خوبی انجام داده و نیمه دوم سال برنامه ها برای صادرات محصولات جدید به روسیه شروع خواهد شد.

سرپرست مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری افزود: یکی از حوزه هایی که به دنبال صادرات محصولات در آن هستیم، حوزه فناوری اطلاعات است.

وی یاداور شد: با توجه به اینکه به عنوان معاونت علمی «اقتصاد دانش بنیان» اضافه شده، این موضوع تاکید مضاعفی است بر توسعه اقتصاد دانش بنیان و کمک به شکوفایی اقتصاد از طریق فعالیتهای فناورانه.

به گفته میرآبادی، لذا در حوزه ماموریتی ما به عنوان بخش بین الملل معاونت علمی نیز تحقق موضوع اقتصاد دانش بنیان اولولیت اصلی است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ