نکات لازم درباره نحوه انتخاب و خرید بهترین گردو

اقتصاد ایران: گردوی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ چگونه می‌توانیم بهترین نوع گردو را انتخاب کنیم؟ بیایید نکاتی را بررسی کنیم که به شما کمک می‌کنند بهترین نوع گردو را در سریع‌ترین زمان ممکن انتخاب کنید.

اخبار شرکتها- گردوی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ چگونه می‌توانیم بهترین نوع گردو را انتخاب کنیم؟ بیایید نکاتی را بررسی کنیم که به شما کمک می‌کنند بهترین نوع گردو را در سریع‌ترین زمان ممکن انتخاب کنید.


نحوه انتخاب و خرید بهترین گردو

گردو یک منبع غنی از مواد مغذی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. گردو به کاهش التهاب، بهبود سلامت روده، کنترل وزن و کاهش خطر بعضی بیماری‌ها مثل دیابت نوع 2 و بیماری قلبی کمک می‌کند. همین ویژگی‌های این میوه پرفایده است که باعث می‌شود خرید گردو به انتخاب اول خانواده‌های ایرانی تبدیل شود.

خب اما خودتان می‌دانید که آنقدر این میوه خوشمزه، متنوع است که نحوه انتخاب و خرید بهترین گردو خودش یک کار تخصصی و پیداکردن مغازه مناسب و مقایسه گردوها با همدیگر هم کار سختی است. برای حل این مسئله خرید آنلاین آجیل، بهترین گزینه است مخصوصاً وقتی خیالتان از بابت کیفیت محصول، قیمت و ارسال راحت باشد.

چرا گردو باید یکی از آجیل‌های همیشگی خانه ما باشد؟

گردو سرشار از فیبر، اسیدهای چرب، ویتامین، مواد معدنی و مواد گیاهی است. یک اونس گردو (28 گرم) 185 کالری دارد. همچنین حاوی 4 گرم پروتئین، 18 گرم چربی و 3 گرم کربوهیدرات است. در اینجا سایر مواد مغذی موجود در یک اونس گردو آمده است:

  • 1.9 گرم فیبر

  • 27 میلی‌گرم کلسیم

  • 44 میلی‌گرم منیزیم

  • 98 میلی‌گرم فسفر

  • 125 میلی‌گرم پتاسیم

  • 1.3 میکروگرم سلنیوم

  • 28 میکروگرم فولات

  • 5 واحد بین المللی ویتامین A

  • 0.7 میلی‌گرم ویتامین E

هرچند گردو سرشار از مواد مغذی است، مصرف بیش‌ازحد آن می‌تواند منجر به عوارض جانبی شود.

نحوه تشخیص گردوی خوب پوست‌کنده

تست بویایی: بوکردن گردو می‌تواند باعث شود که گردوی بد را از مرغوب تشخیص دهید. همه بوی گردوی خوب را می‌شناسند، اما با ماندگی گردو این بو از بین می‌رود. گردوی مانده بوی کهنگی و ترشی می‌دهد. گردوی تازه بوی آجیل می‌دهد و طعمی شیرین و آجیلی دارد. گردوهایی که بوی تینر رنگ و طعم بسیار تلخی دارند، فاسد هستند و باید دور ریخته شوند.

بافت گردو: بافت صاف مغز گردو نشانه بسیار خوبی برای تشخیص گردوی خوب است. بیش‌از‌حد چروکیده‌نبودن پوست گردو هم مهم است. مغز گردوی خوب همیشه بافتی ترد دارد. بنابراین می‌توانید کمی گردو را گاز بزنید تا ببینید ترد هست یا نه. گردوی بد بافت نرمی دارد و بعد از چشیدن آن حالت تهوع‌آوری به شما دست می‎دهد.

به مغز گردو نگاه کنید: به مغز گردو از نزدیک نگاه کنید. وقتی گردو بماند، تمایل به تغییر رنگ دارد. این تغییر رنگ معمولا با یک سایه تیره همراه می‌شود، پس اگر گردوی شما قهوه‌ای یا سیاه شد، گردو مرغوب نیست، در غیر این صورت خوب است. درحالت‌کلی اگر گردو بیش‌از‌حد چروکیده و لاستیکی به نظر نرسد، خوب است.

تست لامسه: گردو را لمس کنید. گردوی تازه پوست‌کنده باید موقع لمس‌شدن سفت باشد و حس رطوبت را به شما ندهد. گردوی نرم و مرطوب باید دور ریخته شود.

تست لامسه: گردو را لمس کنید. گردوهای بدون پوست، پر و سنگین به‌نظر می‌رسند. اگر مغز گردو در داخل آن تکان بخورد، نشانه این است که گردو کهنه شده و شروع به خشک‌شدن کرده است.

بررسی پوست: پوست گردو را بررسی کنید. هر کدام از گردوهایی را که در پوسته آنها شکاف یا سوراخ وجود دارد، دور بریزید چون مغز داخل آن در معرض هوا و سایر عناصر موجود در هوا قرار می‌گیرد و خشک و غیرقابل‌خوردن می‌شود.

تست‌کردن گردوها در ظرف آب: اگر گردو را خودتان چیده‌اید، باید بررسی کنید که حشراتی مانند حشره و سرخرطومی، وارد گردو شده‌اند یا نه. گردوها را در یک سطل آب قرار دهید. گردوهایی که به پایین فرو می‌روند خوب هستند، گردوهایی که شناور می‌شوند حشرات به داخلشان رسیده‌ است. گردوهای شناور را دور بریزید.

نحوه تشخیص گردوی خراب

نکات زیر می‌تواند برای تشخیص گردوی خراب به شما کمک کند:

  • اگر گردو حالت لاستیکی یا چروکیده داشته باشد، می‌توانید متوجه شوید که گردو مانده و پیر است.

  • اگر گردو بوی عجیب‌و‌غریبی شبیه بوی رقیق‌کننده رنگ داشته باشد، گردو خوب نیست و به‌زودی می‌گندد.

  • گردوهای بد بوی تینر رنگ می‌دهند. گردوی تازۀ بدون پوست باید موقع تکان‌دادن حس سنگینی را به شما بدهد و دانه‌های داخلش نباید لرزش داشته باشند.

  • اگر گردوها بوی ترشی دارند، بهتر است از خوردن آنها خودداری کنید.

همچنین اگر متوجه شدید که پوسته منقبض‌شده، تغییر شکل داده یا خشک شده است، حتی نباید زحمت باز کردن آن را به خود بدهید، چون در این صورت، مغز آن فاسد شده است.

استانداردها و عوامل تعیین‌کننده کیفیت گردو به‌لحاظ علمی چه هستند؟

بر اساس معیارهای «کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای اروپا» یا همان UNECE، عواملی که کیفیت گردو را تعیین می کنند عبارتند از میزان روغن، اندازه، رنگ و عیوب مغزی. الزامات کیفیت، طبقه‌بندی و درجه‌بندی را می‌توان در ادامه مشاهده کرد:

گردوها در طول فرآوری به سه دسته (extra, I, II) دسته‌بندی می‌شوند. این دسته‌بندی بر اساس اندازه و رنگ تعیین می‌شود. عیوبی که در طول پردازش جستجو و مرتب می‌شوند عبارتند از: کپک/پوسیدگی، قطعات پوسته و آسیب حشرات. دسته‌‌ای از عیوب دیگر عبارتند از: هسته تیره، کپک/پوسیدگی، و خراش. هدف این استاندارد، تعریف الزامات کیفی مغز گردو در مرحله صادرات، پس از آماده‌سازی و بسته‌بندی به شرح زیر است:

در کلیه طبقات، با رعایت مقررات ویژه برای هر طبقه و تلورانس‌های مجاز، باید:

  • مغز گردو برای اطمینان از حفظ کیفیت به‌اندازه‌کافی خشک باشد.

  • محصولات متاثر از پوسیدگی یا فرسودگی، جدا شوند.

  • مغز گردو سفت باشد.

  • مغزهای چروکیده حذف شوند.

  • مغزها عملاً عاری از هرگونه ماده خارجی قابل‌مشاهده باشند.

  • مغز عاری از حشرات یا کنه‌ها باشد.

  • مغز از آسیب ناشی از آفات عاری باشد.

  • گردو از هرگونه ترشی یا ظاهر روغنی عاری باشد.

  • گردو باید از هرگونه رطوبت خارجی غیر طبیعی دور بماند و بدون بو یا طعم خارجی باشد.

همچنین وضعیت مغز گردو باید به‌نوعی باشد که تحمل حمل‌و‌نقل، جابجایی و رسیدن به مقصد به‌نحوی رضایت‌بخش را داشته باشد. همچنین میزان رطوبت مغز گردو نباید بیشتر از 5 درصد باشد.

انواع گردو در ایران چیست؟

گردوی ایران در جهان معروف است و با توجه به آب‌و‌هوای ایران به‌عنوان کشوری چهار فصل شما می‌توانید در بسیاری از نقاط ایران، درخت این میوه خوشمزه را پیدا کنید. همچنین در ایران، گردو یک آجیل صادراتی محسوب می‌شود. انواع گردوی‌ معروف ایرانی را در ادامه بررسی می‌کنیم:

  • پوست کاغذی؛ مغز این گردو شیری‌رنگ و از ۷۰% چربی تشکیل شده است. این گردو پوست نازک دارد و سبک است و به‌همین‌دلیل هم به پوست کاغذی معروف است. پوستش آنقدر نازک است که می‌توان آن را با دست هم شکست.

  • تویسرکان؛ رنگ مغز این گردو هم سفید روشن است، چربی این گردو هم تقریبا بالاست. این گردو هم پوست نازکی دارد و به‌راحتی می‌توان آن را شکست.

  • شهمیرزاد؛ گردوی شهمیرزاد سه رنگ دارد؛ سفید، قهوه‌ای روشن یا قهوه‌ای تیره. هر کدام از این رنگ‌ها باعث می‌شود که این گردو کارکردهای متفاوتی پیدا کند. این گردو از میراث‌های معنوی شهمیرزاد است.

  • دماوند؛ رنگ مغز این گردو، قهوه‌ای روشن و متمایل به زرد است. منشا اصلی این گردو دماوند است، البته که در آذربایجان، کردستان و آستارا هم کاشته می‌شوند.

  • ضیاء‌آبادی (قزوین)؛ مغز پر و پوسته‌ نازک ویژگی‌های اصلی این گردو را تشکیل می‌دهد. این گردو در مقابل سرما مقاوم و گرماگریز است.

گردوی ماکویی، بوانات، خوشه‌ای، سوزنی، خراسان و کرمان از دیگر انواع گردوها در ایران هستند، البته لیست انواع گردو در ایران از این هم بلندبالاتر است و در اینجا فقط به بخشی از آن اشاره کردیم.

گردو را چگونه نگهداری کنیم؟

یادتان باشد وقتی گردو را تهیه کردید، همان اول آن را بررسی کنید تا بدانید گردو خوب است یا نه. اگر خواستید بعدا در مورد کیفیت گردو قضاوت کنید باید حتما از آن درست مراقبت و نگهداری کنید. ما چند نکته درباره نحوه نگهداری گردو برای حفظ کیفیت آن را به شما گفته‌ایم:

  • برای حفظ کیفیت گردو، بسته‌بندی منظم و مرتب، کلید اصلی است.

  • پیچیدن گردو در چند لایه پلاستیک اتلاف وقت است، افزودن لایه‌های بیشتر به بسته‌بندی گردو باعث افزایش دما می‌شود، دمای بالاتر باعث خشک‌شدن گردو می‌شود.

  • گردوی پوست‌کنده یا بدون پوست باید در ظرف در بسته نگهداری شود.

  • برای دچارنشدن به آفت‌زدگی، یک منطقه خنک و خشک را انتخاب کنید.

  • فریزر گردو را از آفات محافظت می‌کند و دمای مورد نیاز برای حفظ کیفیت گردو را هم فراهم می‌کند.

  • جداکردن گردوی خشک از سایر آجیل‌ها می‌تواند از خشک‌شدن آن‌ها جلوگیری کند.

  • نباید به گردوها رطوبت برسد، رطوبت باعث می‌شود گردو اسانس خود را زودتر از حد معمول از دست بدهد.

  • غذاهای با بوی تند مانند پیاز را نباید نزدیک گردو نگه دارید، بوهای تند، گردو را می‌پوسانند.

این نکات نشان می‌دهند، خرید بهترین گردو یک بخش از کار است و نگه‌داری از آن برای این‌که همیشه یک گردوی خوب باقی بماند، یک بخش دیگر کار.

حرف آخر؛ گردو تا چند وقت تازه می‌ماند؟

گردو کامل را می‌توان تا شش ماه در یک ظرف دربسته در جای خشک و خنک نگهداری کرد. گردوی خردشده را باید در یخچال یا فریزر نگهداری کنید تا از گندیدگی آن جلوگیری شود. گردو در یخچال، گردو می‌تواند 9 تا 12 ماه دوام بیاورد.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ