آنادایزینگ آلومینیوم چیست؟

اقتصاد ایران: در ادامه علاوه بر تعریف فرآیند آندایزینگ آلومینیوم تفاوت آن با اکسید طبیعی، مزایا و مراحل چگونگی آن را توضیح می دهیم.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آنادایزینگ آلومینیوم از بهترین روش‌های پوشش دهی الکتروشیمیایی این فلز است. همان طور که می‌دانید فلزات به صورت طبیعی تمایل به اکسیده شدن دارند. این فرآیند طبیعی موجب ایجاد لایه‌ای بر روی سطح فلز می‌شود که از آن در برابر خوردگی محافظت می‌کند. بدین ترتیب سطح فلز آلومینیوم به واسطه لایه اکسیدی یا هیدروکسیدی تقویت می‌شود. حال ممکن است برای خیلی‌ها سوال پیش بیاید که فرق آنودایزینگ آلومینیوم و اکسید شدن به روش طبیعی در چیست؟

ما اینجا در آلومینیوم پیمان قصد داریم تا علاوه بر تعریف فرآیند آندایزینگ آلومینیوم تفاوت آن با اکسید طبیعی، مزایا و مراحل چگونگی آن را توضیح دهیم. پس همراه ما باشید تا به تمامی زوایای این فرآیند نگاهی بیندازیم.

آنادایزینگ آلومینیوم چیست؟

آنادایزینگ آلومینیوم و تفاوت آن با روش طبیعی

به طور کلی اکسید شدن فلزات امری طبیعی است و فلز آلومینیوم نیز از این قاعده مستثنی نیست. روش آنادایز نیز فرآیند مهم و کاربردی است که از ایجاد خوردگی و سایش فلز آلومینیوم جلوگیری می‌کند. با این حال مهم‌ترین تفاوت روش آنادایز فلز آلومینیوم و روش طبیعی، در مقدار ضخامت لایه ایجاد شده است. در روش طبیعی، لایه اکسیدی دارایی چسبندگی بالا، اما ضخامت بسیار نازکی است. آن چه که ما در شرکت آلومینیوم پیمان انجام می‌دهیم، افزایش ضخامت لایه اکسیدی فلز آلومینیوم به چندین هزار برابر لایه اصلی است. لایه‌های ایجاد شده در روش آندایزینگ بسیار سخت هستند و ضخامتی برابر با ۸ تا ۱۰ میکرون دارند؛ بدین ترتیب ویژگی‌هایی مانند استقامت، ایمنی و ماندگاری آلومینیوم چندین برابر می‌شوند.

علاوه بر مطالب گفته شده به یاد داشته باشید که آنادایزینگ آلومینیوم، سطح این فلز را برای رنگ پذیری بهتر آماده می‌سازد.

خلاصه‌ای از مراحل آنادایزینگ آلومینیوم

آنادایزینگ آلومینیوم فرآیندی است که باید در محیط آزمایشگاهی و صنعتی انجام گیرد. در این روش به ۳ بخش توجه می‌شود: کاتد، آند و محلول الکترولیت.

برای اجرای این روش در ابتدا یک جریان برق مناسب ایجاد می‌شود. سپس جریان ایجاد شده از مایع الکترولیت عبور می‌کند. فلز آلومینیوم در الکترولیت نقش آند را عهده دار است و فلز دیگری به عنوان کاتد در نظر گرفته می‌شود. بدین صورت لایه اکسیدی مد نظر با گذشت زمانی بر سطح فلز آلومینیوم نقش می‌بندد و عمل آنادایزینگ را به پایان می‌رساند.

دلایل انجام آنادایزینگ آلومینیوم

فرآیند آنادایز آلومینیوم از مهم‌ترین خدماتی است که اینجا در آلومینیوم پیمان انجام می‌گیرد. به طور کلی اجرای این فرآیند دلایل و مزایای بسیار مهمی دارد که در پایین به آنها اشاره کرده ایم.

۱. افزایش مقاومت در برابر سایش و خوردگی: فراهم شدن پوشش اکسید و آندی بر سطح فلز آلومینیوم سبب محافظت این فلز در برابر سایش و خوردگی می‌شود.

۲. افزایش قدرت چسبندگی: لایه آنادایز ایجاد شده باعث شکل گیری سطح فعال شیمیایی می‌شود که بستر مناسبی برای انجام رنگ آمیزی محسوب می‌شود.

۳. آفریدن نمای ظاهری جذاب: لایه فلزی آنادایز شده دارای سطحی درخشان و چشمگیر است. این سطوح می‌توانند علاوه بر آنکه ظاهری جذاب به لوازم خانگی بدهند، در تزئینات و نماسازی ساختمانی نیز به کار گرفته شوند.

۴. عایق بودن: فلز آلومینیوم آنادایز شده عایق می‌باشد. این فلزات می‌توانند در برابر ولتاژهای با چند هزار ولت به خوبی عمل کنند و از خود مقاومت نشان دهند. کیفیت عایق پذیری بسته به نوع آلیاژ آلومینیوم و ضخامت لایه اکسیدی دارد.

۵. افزایش قدرت بازتابش نور: فلزات آندایز شده می‌توانند قابلیت بازتابش نور و انتشار حرارت داشته باشند. برای این منظور کافی است ضخامت لایه ایجاد شده بیشتر از ۰.۰۳۲ میلی متر باشد. به عنوان مثال آلومینیوم آندایز شده با رنگ آمیزی سیاه، می‌تواند تا دمای ۲۳۰ درجه سانتی گراد حرارت را جذب کند.

شرکت آلومینیوم پیمان، به عنوان مجری تخصصی امورات آلومینیومی ساختمانی، بهترین‌ها را برای علاقه مندان در نظر گرفته است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ