نشست تاثیر روابط راهبردی تهران و پکن بر نظام بین‌الملل

اقتصاد ایران: تحلیلگر مسائل چین و اروپا گفت: طرح صلح ابراهیم برای دست گذاشتن روی عمق استراتژیک جمهوری اسلامی تشکیل شد و نزدیکترین کشورهای عرب خلیج فارس نزدیک ایران نیز وارد این پیمان شدند.

 به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،نشست بررسی تاثیر روابط راهبردی تهران_ پکن بر نظام بین الملل دوشنبه ( ۱ اسفند)  برگزار شد.

مهدی خورسند تحلیلگر مسائل چین و اروپا در این نشست با اشاره به تغییرات دو قطبی جهان گفت:  اتفاقات و فجایع انسانی که در بلوک شرق اتفاق افتاد را اگر مطالعه کنید به مختصات دوران گذار می‌رسید، بعضی ها معتقدند دوران جنگ سرد گذار از جهان دو قطبی بودن است. برخلاف تصورات موجود، روسیه از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۴ تغییر رویکرد می دهد و با رویکرد جدیدی تعاملات خود را پیش برد.

وی افزود: چین، روسیه و جمهوری اسلامی تحولات جدیدی را در جهان رقم زدند. یک قدرتی بوجود آمده که هم می‌گوید رژیم صهیونیستی باید از بین برود و هم باید از منطقه بروید. چین و روسیه  نیز رویکردشان مقابله با ابزارهای هژمون ساز آمریکا بود. اولین رویکرد منطقه‌ای نظام‌های تک بعدی در مقابل آمریکا ادامه همکاری در قالب سازمان همکاری شانگهای و پیمان‌های منطقه‌ای بود.

خورسند با اشاره به اقدامات چین و روسیه در مقابله با آمریکا گفت: چین و روسیه دو رویکرد را به کار بردند، اولین رویکرد تقویت همکاری و ایجاد نهادهای منطقه‌ای بود و دومی نیز این بود که در مقابله با دلار، مبادلات دلاری را کنار گذاشتند و بر حسب واحد پولی شان معامله کردند. دغدغه مهم روسیه در مقابله با غربی ها این بود که اجازه ندهند ناتو گسترش پیدا کند. طرح صلح ابراهیم برای دست گذاشتن روی عمق استراتژیک جمهوری اسلامی تشکیل شد و نزدیکترین کشورهای عرب خلیج فارس نزدیک ایران نیز وارد این پیمان شدند.

تحلیلگر مسائل چین و اروپا  ادامه داد: معتقدم در این دوران گذار اگر این بازیگران منتقد (روسیه، چین، ایران) در مقابل حربه آمریکا شکست بخورند شرایط بسیار سختی را در چهار دهه آینده تجربه خواهیم کرد. روس ها اگر در این جنگ شکست بخورند باید نفس ناتو را در آسیای مرکزی بیینم، ناتو ایجاد شده تا به این منطقه بیاید.

 

روح‌الامین سعیدی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) نیز در این نشست گفت: هم روسیه و هم چین طرفدار دوران گذار هستند. همه معتقدند که قدرت کانون جهان دارد به شرق برمی‌گردد و همچنین اتفاقات مهم در قرن جدید در آسیا رخ می‌دهد و وزن اروپا در معادلات بین‌ المللی کم شده است. اروپا حتی در رتبه‌بندی آمریکا هم تنزل پیدا کرده است، پس هم ایران و‌هم چین طرفدار گذار از اروپا و آمریکا هستند. جمهوری اسلامی و غرب نیز چالش هایی دارند و به نظر نمی‌آید این چالش‌ها حل شود.

وی افزود: مادامی که هویت ضدامپریالیستی جمهوری اسلامی موجود است، باعث می‌شود غرب با این کشور کنار نیاید. از جهتی با ریشه های شرقی و اسیایی نیز بیشتر می توانیم کنار بیایم.

ابراهیم متقی استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران نیز در همین رابطه گفت: طرح مسائلی مانند وابستگی ایران به چین کاملا ژورنالیستی و ایران‌اینترنشنالی است و دلیل آن این است که اجازه ندهند همکاری های مثبتی بین دو کشور شکل بگیرد. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که در تحلیل و رفتار نگاهمان این باشد که ما کی هستیم و در چه شرایطی قرار داریم و طرف مقابل را نیز بشناسیم.

متقی ادامه داد: ما باید بدانیم به کدام کشورها اعتماد کنیم، اگر شما فقط به یک کشور خاص اعتماد کنید و با آن پیگیر برقراری ارتباط باشید با شکست مواجه خواهید شد. 

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ