معاون وزیر بهداشت: صادرات سالانه 200 میلیون دلار دارو از ایران/موجودی 60 درصد داروهای کشور پایدار است

اقتصاد ایران: رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این‌که از آذرماه امسال شیب کمبود داروی کشور نزولی است و افزایش سرانه دارویی استانها در گرو مستندسازی جمعیت بیماران شناوراست، است گفت: در حال حاضر موجودی 60 درصد دارو در کشور پایدار است و ایران سالانه حدود ۲۰۰ میلیون دارو به کشورهای مختلف جهان صادر می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، سید حیدر محمدی در جریان سفر خود به این استان، با حضور در جمع خبرنگاران یزدی در خصوص کمبود دارو در کشور اظهار کرد: عدم قیمت‌گذاری در ماه‌های ابتدای سال و کمبود نقدینگی شرکت‌های دارویی از جمله مهمترین دلایل کمبود دارو در کشور است.

وی با بیان این‌که  از سوی دیگر متأسفانه همکاری کافی برای تأمین نقدینگی شرکت‌های دارویی نشده است، افزود: از آذرماه شیب کمبودها نزولی شده است و موجودی اقلام دارویی بالای شش ماه به ۶۰ و پایدار درصد دارویی رسیده است و حدود چهار درصد هم غیرپایدار است.

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو کشور با بیان این‌که الگوی مصرف دارو بعد از شیوع کرونا تغییر کرده است، گفت: ظرفیت تولید کم نشده ولی امسال بعد از سپری کردن شیوع گسترده کرونا، به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزان مصرف دارو در کشور افزایش پیدا کرده است.

دکتر محمدی در ادامه با بیان این‌که امسال بیش از ۷.۵ میلیون آنتی بیوتیک وارد کشور شده است، تصریح کرد: خوشبختانه در حال حاضر مشکل جدی در حوزه کمبود آنتی بیوتیک خوراکی نداریم.

وی با بیان این‌که در نظام سلامت هیچ اجباری برای بیماران وجود ندارد، خاطرنشان کرد: نظام پزشک خانواده از جمله طرح‌های اجرایی و در دستور کار وزارت بهداشت است که سعی دارد هزینه پرداختی از جیب بیمار ساماندهی و کاهش دهد.

رئیس سازمان غذا و دارو کشور در خصوص سرانه دارویی استانهای کشور نیز افرود: خوشبختانه طی دو ماه گذشته فضای عرضه دارو در کشور به خوبی ساماندهی شده است و اصحاب رسانه باید در خصوص اطلاع رسانی ایفای نقش کنند.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این‌که سهمیه دارویی بر اساس تعداد تخت بیمارستانی و جمعیت هر استان و هر شهر تخصیص داده می‌شود، گفت: قرار است معاونین غذا و دارو استانها به موجودی تعداد دارو کشور دسترسی داشته باشد و زمینه تبادل میزان دارویی بین استانها نیز فراهم خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: استانداری و شورای تأمین هر استان باید نسبت به جمعیت شناور بیماران غیربومی خود مستندسازی کنند تا سهمیه داروهای خاص نیز افزایش یابد.

رئیس سازمان غذا و دارو کشور در خصوص کیفیت داروهای ایرانی نیز تأکید کرد: ایران سالانه حدود ۲۰۰ میلیون دارو به کشورهای مختلف جهان صادر می‌کند.

حیدری با بیان این‌که امسال ۹۹ درصد داروهای مورد نیاز کشور توسط نخبگان بومی تولید شده است، اظهار کرد: صنعت داروسازی ایران در دنیا پیشرو است.

وی افزایش سرانه دارویی استان یزد را در گرو مستندسازی جمعیت بیماران شناور این استان دانست و خاطرنشان کرد: موجودی داروی کشور باید آن قدر افزایش یابد که نیازی به سهمیه بندی نباشد و این مهم با افزایش تولید و واردات انجام می شود.

پایان پیام/الف

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ