پس لرزه‌های زلزله ترکیه به بورس این کشور رسید

اقتصاد ایران: با وقوع زمین زلزله شدید در ترکیه، ارزش لیر در برابر دلار به شدت سقوط کرده و بازار‌های طلا و بورس این کشور هم با سقوط مواجه شدند.

پس لرزه‌های زلزله ترکیه به بورس این کشور رسید

 بامداد دوشنبه زمین زلزله‌ای به بزرگی ۷.۷ ریشتر بخش‌های زیادی از منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه را به لرزه درآورد.

این زمین‌لرزه در مرز ترکیه و سوریه و در ۲۶ کیلومتری شمال شرق غازی‌انتپ ترکیه رخ داد. شدت این زمین‌لرزه به قدری بوده که کارشناسان عنوان می‌کنند به اقتصاد ترکیه نیز آسیب جدی وارد شده است.

براساس این گزارش شواهد نیز همین موضوع را تایید می‌کند؛ به نحوی که ضمن سقوط ارزش لیر در برابر دلار، بازار‌های طلا و بورس ترکیه نیز با سقوط مواجه شدند و خرید سیمان در بورس این کشور رونق بیشتری گرفته است.

برخی از کارشناسان علت این موضوع را خرابی‌های شدید ساختمان‌ها در ترکیه می‌دانند و می‌گویند خریداران سیمان عقیده دارند به واسطه این خرابی‌ها سیمان در هفته‌ها و ماه‌های آینده و به واسطه افزایش ساخت و ساز گران خواهد شد.

پس از زلرله‌ای که جنوب ترکیه را لرزاند، لیر به پایین‌ترین حد خود رسیده و بازار‌های سهام نیز روند نزولی به خود گرفتند. لذا بورس استانبول به طور موقت اقداماتی در خصوص بازار سهام خود اعمال کرده است.

در اطلاعیه بورس ترکیه آمده است: برای فروش سهام توسط سرمایه گذاران شرط انبار اعمال شود و سرمایه گذاران صاحب سهام فقط می‌توانند اوراق مذکور را از طریق مؤسسات سرمایه گذاری محل استقرار اوراق مربوطه به فروش برسانند.

همچنین با توجه به وقوع فاجعه زلزله تصمیم گرفته شده است تا معاملات سهام مشارکتی برخی شرکت‌ها مستقر در منطقه زلزله تا زمان افشای رویداد بااهمیت در بستر افشای عمومی در خصوص نحوه تأثیرپذیری شرکت‌ها از این حادثه متوقف شود.

شواهد در حال حاضر نشان از آن دارد که اقتصاد ترکیه با زیان سنگینی مواجه شده است و بورس هم خارج از اقتصاد کشور نیست و شاید در اینده و با فروکش شدن اخبار زلزله باید منتظر فوران شرایط سخت تورمی در اقتصاد ترکیه بود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ