مقابله ایران خودرو،سایپا،گروه بهمن و...با شورای رقابت

اقتصاد ایران: مدیرعامل ایران‌ خودرو با اعلام آثار مثبت عرضه محصولات در بورس کالا از هماهنگی مدیران سایپا و گروه بهمن و... برای مقابله با مصوبه جدید شورای رقابت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، مهدی خطیبی در جریان مجمع فوق العاده و تصمیم‌گیری در خصوص شمولیت ماده 141 قانون تجارت و در واکنش به مصوبه جدید شورای رقابت، اعلام کرد: مقرر شده با هماهنگی مدیران سایپا و گروه بهمن و... با شورای رقابت نامه نگاری حقوقی انجام شود تا تصمیم جدید، تجدید نظر و تا آخر مسیر، پیگیری شود

قیمت‌ گذاری دستوری، بیش از هر مورد دیگری ایران خودرو را آزار داده و منجر به زیان حدود 22 هزار میلیارد تومانی تا آذرماه و زیان هزار میلیارد تومانی سهامداران شده است. بنابراین روش قرعه کشی منسوخ و متحجرانه بوده و هیچ مزیتی هم ندارد. این درحالی است که شرکت به نمایندگی از 20 میلیون سهامدار مجاز به انجام تکالیف خارج از قانون تجارت نیست.

بررسی ها نشان داد برخلاف عرضه محصولات از طریق قرعه کشی، 89 درصد متقاضیانی که در بورس کالا اقدام به خرید کرده اند، مصرف کننده واقعی هستند. همچنین محصولات در بورس کالا ، کمتر از قیمت بازار در بورس کالا به فروش رفته است.  علاوه براین، زیان خودروهای فروخته شده در بورس کالا به سود تبدیل شده است.

برنامه ها و اقدامات ایران خودرو

با اقدامات مختلفی چون شناسایی دارایی‌های جدید، سامان‌دهی روابط با قطعه‌سازان، تغییر در ترکیب سبد تولیدات و حرکت به سمت تولید سودآور و اقتصادی، ارزش دارایی‌ها، منافع و حقوق سهامداران ضمانت می‌شود.

بازگرداندن فضای آرامش به محیط کار یکی از اهداف کوتاه مدت بوده و در این بخش توفیقات مهمی حاصل شد. هدف کوتاه مدت دوم نیز جمع آوری خودروهای ناقص است که در بهمن سال گذشته، تعداد خودروهای کف در تمام سایت های ایران‌خودرو بیش از ۸۲ هزار دستگاه بود اما امروزه به ۱۹ هزار دستگاه رسید.

افزایش تولید و تغییر ترکیب تولید از سایر سیاست های اتخاذ شده در سال جاری بوده و این موضوع در راستای توجه بیشتر به کیفیت و نیز جلوگیری از زیان ده بودن محصولات است. ۲۷۹ پروژه در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تدوین و پی گیری می شود که این موضوع به همراه بازتعریف از تولید، می تواند موجب جهش کیفی محصولات گروه صنعتی ایران خودرو شود.

در زمینه کاهش قیمت تمام شده تولید بر اساس برآوردها و برنامه تولید ۷۵۰ هزار دستگاه در سال جاری، بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان صرفه‌ جویی محقق خواهد شد که این اقدام ۲۵ درصد شاخص های کیفیت را ارتقا خواهد داد. بر اساس محاسبات صورت گرفته اگر در سال گذشته تولید به صورت عبور مستقیم صورت می گرفت و مبادرت به تولید ناقص نمی شد، دست کم ۴ هزار میلیارد تومان صرفه جویی در هزینه و ۲۵ درصد افزایش کیفیت محقق می شد.

از ابتدای خرداد عمده تولید روزانه ایران‌ خودرو ۲۲۰۰ تا ۲۵۰۰ دستگاه و حتی بیش‌تر به‌صورت کامل و عبور مستقیم بوده و در حوزه سواری نمونه اولیه محصول ری را تولید و رونمایی شد و ظرف دو ماه آینده حدود ۵۰ نمونه آن صنعتی سازی و آزمایش های تصادف و سایر موارد بر روی آن انجام و آماده تولید انبوه در ابتدای سال آینده و عرضه به بازار می شود.

سال جاری ۱۵ هزار دستگاه صادرات در حوزه خودروی سواری هدف گذاری شد و این موضوع در کنار صادرات قطعات و موتور سیکلت که تا پیش از این صورت می گرفت با جدیت بیش‌تری در حال پی گیری است.

اگر ایران خودرو قرار است، پنج سال آینده یکی از سه خودروساز برتر رده دوم دنیا و در ۱۰ سال آینده در زنجیره ارزش جهانی، یکی از خودروسازان مطرح دنیا باشد، باید نگاه ویژه ای به سودآوری داشت. سهامدار به طور درست از فعالیت هیات مدیره، مدیرعامل و کارکنان گروه صنعتی ایران خودرو انتظار سودآوری دارد و به همین دلیل تحقق مطالبات ایران خودرو ناظر به ماده ۹۰ اصل ۴۴ قانون اساسی با جدیت پیگیری می شود.

کاهش هزینه، ۸۰ درصد قیمت تمام شده محصولات ایران خودرو مربوط به مواد اولیه و شبکه تامین است. همچنین ایران خودرو باید بخشی از درآمدها را از طریق فروش موتور، گیربکس، قوای محرکه و اکسل به دست آورد که این پروژه با قدرت و دقت لازم در حال پیشبرد است.

مشکل اصلاح قیمت خودرو است که در حال پیگیری بوده و وزارت صنعت نیز نهایت مساعدت را در این زمینه داشت.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ