وزیر صمت :

کاهش قیمت خودرو در گرو ایجاد توازن در عرضه و تقاضاست

اقتصاد ایران: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: راه حل مدیریت بازار خودرو را این دانست که عرضه و تقاضا در مرحله اول متوازن شود .

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت معدن و تجارت ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: سال گذشته ۳/۵ درصد و امسال ۴/۹ درصد رشد تولید و اقتصادی در بخش صنعت داشته ایم که خیلی امیدوار کننده است.

وی عنوان کرد: بهترین راه ایجاد اشتغال در کشور و به نوعی توزیع درآمد از طریق بخش صنعت و معدن انجام می‌شود. همین طور آمار تولید شرکت‌های صنعتی و معدنی بورسی در آبان ماه امسال ۶/۵ درصد نسبت به آبان سال گذشته بیشتر بوده است.

وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: به حمدالله حدود ۵ ماه است که شرکت‌های صنعتی و معدنی بورسی که نیمی از تولید را عهده دار هستند، رشد ۶ درصد و بیشتر را ثبت کرده اند. در آبان ماه نیز این رشد تکرار شد. در مجموع داده‌ها نشان می‌دهند که بخش تولید و صنعت در حال حرکت است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح جدید مجلس نمایندگان آمریکا برای ممانعت از ورود فرزندان و مقامات ایرانی به این کشور، بیان کرد: ما نیز آنها را تحریم خواهیم کرد که نتوانند به ایران بیایند. این تحریم خیلی بلا موضوع است.

وزیر صمت در خصوص علت افزایش قیمت خودرو در دو هفته گذشته، بیان کرد: نرخ ارز از ۵ مسیر بر بازارهای کشور تأثیر می‌گذارد؛ یکی بر روی مواد اولیه است. مثلاً در خصوص محصولی مانند خودرو حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد از قطعات آن را متناسب با نوع خودرو وارد کشور می‌کنیم. وقتی که قیمت دلار افزایش می‌یابد، قیمت تمام شده خودرو نیز بالا می‌رود، اما این قیمت تمام شده با قیمتی که اکنون در بازار است متفاوت است.

فاطمی امین ادامه داد: نکته مهم این است که از این مسیر قیمت خودرو در بازار در حال افزایش نیست. ما امروز یک قیمت تولید کننده داریم و یک قیمت بازار داریم. قیمت بازار بعضاً تا ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیون بالاتر از قیمت تولید ننده است.

وی اضافه کرد: آنچه در این دو ماه خیلی در این بازار آشفتگی ایجاد کرده، قیمت‌های بازار است. قیمت‌های بازار به دنبال افزایش قیمت قطعات بالا نرفته است، بلکه از آنجا که عرضه و تقاضای خودرو در بازار متوازن نیست، خودرو به نادرستی تبدیل به یک کالای سرمایه‌ای شده و افرادی که می‌خواهند ارزش پول خود را حفظ کنند، به سراغ خرید خودرو می‌روند.

وزیر صنعت معدن و تجارت خاطر نشان کرد: پس وقتی قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند، قیمت خودرو نیز بالا می‌رود. اگر دلار نیز پایین بیاید، قیمت خودرو نیز کاهش پیدا می‌کند. در سال‌های گذشته نیز دقیقاً قیمت‌های بازار با قیمت ارز بالا رفته و با قیمت ارز نیز پایین آمده است.

فاطمی امین راه حل مدیریت بازار خودرو را این دانست که عرضه و تقاضا در مرحله اول متوازن شود و گفت: خوشبختانه تولید بسیار خوب جلو می‌رود و در آبان ماه ۱۲۲ هزار انواع خودرو در بورس تولید شده که در پنج سال گذشته بی نظیر بوده است.

وی افزود: تولید خودروسازان به بیش از ۶۰ هزار خودرو ماهانه افزایش پیدا کرده است و خودروسازان توانستند به اندازه کل تولید سال قبل تولید کنند. ما چهار سال، سالانه ۵۰۰ هزار کسری بازار داشتیم پس با تقاضای انباشته مواجه هستیم که زمان می‌برد حل شود. تولید که بسیار خوب در حال انجام است و واردات هم از ۳ آبان ماه نهایی شد و از موعد نهایی شدن آن دو ماه گذشته و به زودی اولین گروه خودرو وارداتی وارد گمرک می‌شود.

وزیر صنعت تصریح کرد: یک برنامه عرضه گسترده خودروهای وارداتی را پیش‌بینی کرده ایم. تا چند هفته پیش خیلی واردات جدی گرفته نمی‌شد. پیچیدگی واردات خیلی بیشتر شده است اما خوشبختانه کار دارد جلو می‌رود.

فاطمی امین تاکید کرد: با برآوردی که داریم، طبق تولید بسیار زیاد و با حجم گسترده پیش‌بینی شده برای واردات بازار می‌تواند به تعادل برسد اما ما در بازار مسکن، خودرو و بازار کالاهای سرمایه‌ای یک سری قواعد و قوانین را کم داریم، مانند قانون مالیات بر عایدی سرمایه که در بسیاری از کشورها وجود دارد و بازار را تنظیم می‌کند.

وی در رابطه با برنامه جامع صنعت خودرو گفت: در حال اجرای این برنامه هستیم. امسال سه محصول از رده خارج شدند و تعدادی دیگر نیز خارج خواهند شد و ۱۲ محصول جدید به بازار عرضه خواهد شد.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ