معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل:

تحریم‌های یکجانبه مانع ارائه کمک های بشردوستانه می شود

اقتصاد ایران: سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل تحریم‌های یکجانبه را یکی از موانع اصلی بر سر راه تلاش‌های بین‌المللی جهت ارائه کمک‌های بشردوستانه خواند و گفت: این تحریم‌ها یکی از زمینه‌های اصلی ایجاد بحران‌های انسانی در سراسر جهان است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک که در مجمع عمومی سازمان ملل و در نشست «تقویت هماهنگی کمک‌های بشردوستانه و کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد، از جمله کمک‌های ویژه اقتصادی» سخنرانی می‌کرد، دیدگاه‌های کشورمان در این رابطه را تشرح کرد.

زهرا ارشادی خاطرنشان کرد: جامعه بین‌المللی همچنان با چالش‌های نوظهور و در حال تحولی مواجه است . وی افزود:با افزایش روزافزون مردمی که از اثرات بلایای طبیعی، درگیری های مسلحانه و اشغال خارجی، همه گیری کرونا ، تحریمهای یک جانبه و محاصره کشورها رنج می‌برند، ظرفیت این کشورها برای رویارویی با این چالش‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته و در عین حال مانع از توسعه کشورهای آسیب دیده از فاجعه شده است. در منطقه غرب آسیا ، وضعیت بشردوستانه در افغانستان، سوریه، فلسطین و یمن به طور مستقیم و غیرمستقیم به رنج عظیمی برای مردم این کشورها منجر شده است.

علاوه بر این، در منطقه ما، هجوم گسترده افغان‌های آواره به کشورهای همسایه نزدیک آن، از جمله ایران، این فاجعه را به شدت تشدید کرده است.
سفیر و معاون نمایندگی ایران اضافه کرد:‌ما قویاً بر این باوریم که پرداختن به علل ریشه‌ای بحران‌های انسانی و وضعیت های اضطراری و همچنین سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه پیشگیری، تنها راه‌حل‌های پایدار برای این پدیده جهانی است.

این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: به نظر ما، تمام اصول و اهداف منشور ملل متحد، به ویژه احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، باید توسط همه کشورها و همچنین سازمان های کمک بشردوستانه به شدت رعایت شود، در همین راستا، هرگونه بحران یا شرایط اضطراری بشردوستانه، به‌ویژه آن‌هایی که عمداً تحت یک برنامه سیاسی مشخص و پنهان ایجاد شده‌اند، نباید منجر به مداخله خارجی نظامی، از جمله به بهانه مسئولیت حمایت شود.

زهرا ارشادی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت فعالیت‌های کمک‌های بشردوستانه، از جمله «سیستم پاسخ بشردوستانه سازمان ملل متحد» وضرورت حفظ ماهیت صرفاً بشردوستانه آن تأکید می‌کند. نگرانی‌های مشروع در مورد انحراف کمک‌های بشردوستانه و همچنین فعالیت‌های غیربشردوستانه تحت عنوان ارائه کمک‌های بشردوستانه باید بصورت فوری با تحقیقات کامل و مستقل پاسخ داده شود.

سفیر و معاون نمایندگی کشورمان افزود: ما بر این عقیده هستیم که مقابله پایدار با وضعیت‌های بشردوستانه مستلزم بسیج منابع با اتخاذ رویکردهای تامین مالی پیش بینی شده در سیستم بودجه سازمان ملل است. در این راستا، کسانی که با مشارکت در مخاصمات یا تهیه تسلیحات پیشرفته در جنگ‌ها و اشغال‌ طولانی کشورها نقش دارند، باید بار بیشتری را در تأمین مالی پاسخ‌های بشردوستانه سازمان ملل به دوش بکشند. این همچنین شامل کسانی می‌شود که به دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای که منجر به تغییرات سریع آب و هوا و تشدید بلایا می‌شود، مسئولیت تاریخی دارند.

زهرا ارشادی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تحریم‌های یکجانبه را یکی از موانع اصلی بر سر راه تلاش‌های بین‌المللی جهت ارائه کمک‌های بشردوستانه می‌داند و در عین حال همین تحریم‌ها یکی از زمینه‌های اصلی ایجاد بحران‌های انسانی در سراسر جهان است. ما به شدت اعمال تحریم‌های یکجانبه توسط برخی از کشورها و استفاده از آنها به عنوان اهرم سیاسی در روابط دوجانبه را محکوم می‌کنیم. در حالی که منطقه ما مستعد بلایای مختلفی مانند زلزله، خشکسالی، گرد و غبار، طوفان شن و همچنین سیل است که منابع را تحلیل می‌برد، جمهوری اسلامی ایران به شدت از بار اضافی که این تحریم‌های غیرقانونی بر آن وارد می‌کنند، آسیب دیده است.

سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در پایان تاکید کرد: علاوه بر چالش‌های فوق، منطقه غرب آسیا، از چالش‌های زیست‌ محیطی مختلفی از جمله تغییر اقلیم، بیابان‌زایی، طوفان شن و گرد و غبار، کمبود آب و از دست دادن تنوع زیستی رنج می‌برد. رسیدگی به چنین مشکلاتی مستلزم همکاری قوی منطقه‌ای و جهانی است. به‌منظور مقابله با چنین چالش‌هایی، مایلم به اطلاع برسانم که جمهوری اسلامی ایران به همراه آژانس‌های تخصصی مربوطه سازمان ملل متحد، کنفرانس بین‌المللی مبارزه با طوفان‌های شن و گرد و غبار را در سال ۲۰۲۳ برگزار خواهد کرد.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ