تشریح جزئیات حمایت از "اختراعات" در دانشگاه آزاد
اقتصاد ایران: رئیس اداره حمایت از اختراعات دانشگاه آزاد گفت:هرگونه حمایت مادی و معنوی از اختراع پس از دریافت گواهی ثبت اختراع از اداره مالکیت معنوی قوه قضاییه صورت میگیرد.اختراعاتی مورد حمایت قرار میگیرد که حداقل درصدی از مالکیت اختراع به نام دانشگاه آزاد باشد.
وی گفت: تأییدیه علمی و حقوقی اختراع و حمایت از حقوق و مالکیت معنوی تولیدات علمی میتواند زمینهساز فضای اعتماد متقابل میان مخترعان و سازمانهای ذیربط شده و افراد را به ثبت اختراع خود تشویق کند.
حاجینسب تصریح کرد: به منظور حفظ حقوق معنوی و علمی افراد در برخورداری از مزایای اختراعات خود و حمایت از آثار و به مرحله تولید رساندن دستاوردهای نوین اختراعات اعضای هیئت علمی، دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه آزاد اسلامی و یا هر نهاد و سازمان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی براساس بخشنامههای موجود مورد حمایت قرار میگیرند.
رئیس اداره حمایت از اختراعات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هرگونه حمایت مادی و معنوی از اختراع پس از دریافت گواهی ثبت اختراع از اداره مالکیت معنوی قوه قضاییه صورت میگیرد. لازم به ذکر است اختراعاتی مورد حمایت قرار میگیرد که حداقل درصدی از مالکیت اختراع به نام دانشگاه آزاد اسلامی به ثبت رسیده باشد.
وی ادامه داد: این اداره در طول یک دهه فعالیت خود بخشنامههایی درباره نحوه ارائه تسهیلات به متقاضیان ارائه کرده است که جزئیات آن در سایت دانشگاه آزاد اسلامی قابل مشاهده است و این اداره پاسخگوی شبهات متقاضیان همواره بوده است.
حاجینسب گفت: اختراعاتی که حداقل 50 درصد مالکیت آن به نام دانشگاه آزاد اسلامی به ثبت رسیدهاند، 38 مورد در سال 1397، 76 مورد در سال 1398، 70 مورد در سال 1399 و 23 مورد در سال 1400 بوده است. 7 اختراع نیز به نام دانشگاه آزاد اسلامی در اداره ثبت اختراعات آمریکا به ثبت رسیده است که 2 مورد در مرحله "گرند" و 5 مورد نیز در مرحله "publish" قرار دارند.
رئیس اداره حمایت از اختراعات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: 2 مورد از این 7 مورد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و 5 مورد نیز مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد هستند.
وی تاکید کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از مراجع استعلام و ارزیابی اختراعات اداره مالکیت معنوی قوه قضاییه است.