اکو نیوز گزارش می دهد

لزوم توجه به صنایع کوچک و خانگی در شهرستان گلپایگان

اقتصاد ایران: گلپایگان _ با بهره گیری از مواد اولیه و تولیدات دامی و گیاهی و حتی صنایع دستی، می شود راهی برای تاُمین معاش و افزایش درآمد داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، امیر مسعود شهبازی گفت : امروزه در شرایط اقتصادی حاکم در کشور و افزایش هزینه های خانوار و در مقابل، کاهش درآمدهای جامعهُ روستایی به ویژه قشر کشاورز و دامدار، می بایست بدنبال پیدا کردن راه کارهایی جهت افزایش درآمد این خانوارها و تامین معاش مردم بود.
متاسفانه تفکری در جامعه کنونی ایران غالب شده است، که بیشتر جوانان به دنبال راه های اشتغال و تامین درآمد از طریق استخدام در اداره های دولتی و یا شرکت ها و کارخانه های صنعتی هستند و غالباً در این راه به علت رکود اقتصادی حاکم در کشور موفق نخواهند بود، چرا که اکثر ادارات و شرکت ها و کارخانه ها به دنبال راهی برای کاهش هزینه های نیروی انسانی خود هستند و چنانچه افرادی هم در این مسیر موفق شوند، دست کم سه دهه از زندگی و عمر خود را صرف می‌کنند تا شاید روزی در یک بنگاه بزرگ اقتصادی به کاری مَشغول شوند.

وی افزود ؛ توسعهُ کارخانه ها و صنایع بزرگ جهت اشتغال زایی یک امر واجب و ناگزیر است.
حال سوال مهم این است که؛ اما با توجه به شرایط اقتصادی حاکم و افزایش ریسک سرمایه گذاری و نبود اعتبارات که این مهم کم رنگ شده است، راه های ابتکاری و جدید که بتواند موقت یا دائم موضوع اشتغال و کسب درآمد و تامین معاش را تحقق بخشد چیست؟

امروزه در کشور فاصله طبقاتی اجتماعی و شکاف بزرگی در این زمینه شکل گرفته است و تا حد بالایی شاهد حذف قشر متوسط در جامعه هستیم، اما آمال و آرزوی نوجوانان و خانواده های متوسطِ رو به پایین، با سطح زندگی نرمال خانوارهای متوسط رو به بالا مقایسه می‌شود، و این مسبب  بسط یاُس و ناامیدی و در حالت بدتر، به وجود آمدن بستر تخلف و بزه کاری، به دلیل تحقق رویاهای نسل جوان سطح متوسط رو به پایین شده است.
برای پیش گیری و جبران این ضایعات اجتماعی، به نظر بنده که سال ها با قشر دامدار و کشاورز از نزدیک در ارتباط هستم، راه کار مناسبی که می تواند موُثر باشد، توسعه و حمایت از صنایع کوچک زود بازده و کم سرمایه و خرد می باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان اضافه کرد : امروزه با بهره گیری از مواد اولیه و تولیدات دامی و گیاهی و حتی صنایع دستی وابسته، می‌توانیم راهی برای تامین معاش و افزایش درآمد داشته باشیم.
این یک منطق اقتصادی است که وقتی ما نمی‌توانیم کارخانه ها و بنگاه ها و صنایع بزرگی را جهت اشتغال زایی تاُسیس کنیم، باید به سراغ بنگاه های کوچک و مشاغل خرد و خانگی برویم تا در پایین سطح انتظار، درآمد روزمرهُ زندگی را تامین کنیم و در بالاترین سطح انتظار، با موفقیت و رونق مشاغل خرد بتوانیم در آینده سرمایهُ راه اندازی صنایع متوسط و بزرگتر را کسب کنیم.
اگر بخواهیم مصداقی به این مسئله اشاره کنیم، وقتی در شهرستان گلپایگان حدود ۲۰ هزار راس بز داريم، پس می توانیم با راه اندازی کارگاه های کوچک لبنیات سنتی و با بهره گیری از روش های نوین دامداری حتی به صورت فصلی، محصولات لبنی شیر بز را با شرایط استاندارد ولی بصورت سنتی تهیه کرده و راهی برای تامین درآمد داشته باشیم.

وی بیان کرد ، البته جدا از محصولات لبنی، می‌توان به محصولات باغی نیز اشاره کرد.
در سال های اخیر رغبت شهروندان به باغ داری و کاشت درختان مثمر افزایش پیدا کرده است.
در فصل برداشت گاهاً بخشی از میوه ها به پای درختان ریخته و به هدر میروند و بخشی هم توسط باغ دار به بازار عرضه می‌شود، حال آنکه سود اصلی را دلال می‌برد.
برای مثال دلال زردآلو را حدود ۳۰۰۰۰ ریال خریداری می کند و ۱۵۰۰۰۰ ریال می‌فروشد.
حال با این توصیف کارگاه‌های کوچک خانگی جهت خشک کردن این میوه ها، می‌تواند راه کاری مناسب برای افزایش درآمد باشد. البته تاُسیس بازارهای روز و عرضه مستقیم نیز می‌تواند در تعدیل قیمت ها موُثر باشد، اما سود خام فروشی محصولات بویژه محصولات فساد پذیر با تاریخ انقضای کم هیچ گاه، به اندازه تبدیل آن محصول با میزان نگهداری بالای آن بصورت خشکبار یا فرآوری شده نیست‌.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان همچنین توضیح داد : جالب است بدانیم، در شهر "برزک" از توابع کاشان سوغاتی است به نام "جوزقند" ، که‌ از خشک کردن میوه هایی مثل گلابی و آلو و هلو، که قبل از خشک‌ شدن داخل میوه را از پودر نبات و شکر پر می‌کنند، تهیه می شود و در زمستان به عنوان یک خوراکی مقوی با قیمت هر کیلو حدود ۳ میلیون ریال به فروش می‌رسد و این کار غالباً توسط خانم ها انجام می‌شود و راهی موُثر برای تامین معاش خانوار است.
آنها قدر محصولات باغی خود را بهتر می‌دانند و تلاش می‌کنند به بهترین شکل و با بالاترین ارزش، آن را فرآوری و روانه بازار کنند.

شهبازی در پایان گفت : برای اجرایی شدن چنین مهمی، در گام نخست می بایست فرهنگ سازی و ترویج و آموزش را انجام داد.
در دومین گام باید سرمایه ثابت و در گردش این گونه مشاغل را تامین کرد که البته اعتبار زیادی نمی‌خواهد و اداره های جهاد کشاورزی و صمت و میراث فرهنگی و اداره کار، با محوریت فرمانداری می‌توانند حمایت های مناسبی را در این راستا داشته باشند و تسهیلات خوبی را در اختیار متقاضیان قرار دهند.
استفاده از ظرفیت های تعاونی های خرد و صندوق های مشاغل خانگی و تعاونی روستایی نیز امری واجب است، زیرا شاید یک خانواده نتواند از عهدهُ هزینه های تاُمین سرمایه و راه اندازی این بنگاه های خرد برآید، اما در یک محل یا یک روستا تشکیل تعاونی های مشاغل خانگی امری تسهیل کننده است.
امروزه موجی از تمایل به مصرف محصولات سنتی و ارگانیک و خانگی به سبب استفاده از کمترین مواد نگه دارنده، در بین مردم به ویژه قشر متمکّن و مرفه ایجاد شده است.

گزارش : روح الله علایی

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ