اکو نیوز گزارش میدهد

آغاز فصل مبارزه با گیاهان هرز در مزارع گندم و جو شهرستان گلپایگان

اقتصاد ایران: گلپایگان _ دولت در خصوص تخصیص یارانه برای نهاده های کشاورزی در کشور و بالا رفتن سطح تولید محصولات در کشور نگاه ویژه داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، اردشیر سواد کوهی کارشناس مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان در بازدیدی که از مزارع گندم و جو شهرستان گلپایگان انجام داد گفت :
باتوجه به فرصت مناسب باقی مانده جهت سم پاشی مزارع غلات برای کنترل علفهای هرز لازم است کشاورزان به محض پایدرای شرایط هوایی از جمله شدید نبودن وزش باد و پایین نبودن دما، با رعایت شرایط سم پاشی مانند استفاده از سم مناسب با توجه به توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی و رعایت دوز تجویز شده، سم پاش مناسب و انجام تنظیمات لازم مزارع زیر کشت گندم و جو اقدام به سم پاشی گردد.

در ادامه سعید اشرفی کارشناس ترویج امور زراعی جهاد کشاورزی گلپایگان افزود:
برخی از روش های مبارزه با گیاهان هرز در مزارع گندم و جو که به کار می روند عبارتند از : بوجاری که معمولا توسط کارخانه ها صورت می پذیرد،کنترل گیاهان هرز در حاشیه مزارع،مصرف صحیح کودهای دامی،تناوب زراعی و شخم زدن زمین زیر کشت پس از برداشت محصول و در نهایت مبارزه شیمیایی،که همواره به عنوان آخرین راه برای مقابله با آفات در نظر گرفته می شود.

وی در ادامه تاُکید کرد که چنانچه در امر مبارزه با گیاهان هرز مزارع گندم و جو از سوی کشاورزان کم توجهی صورت گیرد،هر ساله بر انبوهی آنها افزوده خواهد شد و متناسب با تراکم نسبی گیاهان هرز، میزان خسارت ناشی از آنها نیز افزایش می یابد.
به گفته وی گیاهان هرز غالب در مزارع گلپایگان به دو بخش پهن برگ مانند : خاکشیر،کنگر وحشی،اسفناج،موچه و گیاهان هرز باریک برگ مانند : یولاف،دم روباهی،جوموشی،فالاریس می باشد که برای دفع گیاهان پهن برگ می توان از سمومی همچون : توفوردی،گرانستار،برومایسید و برای گیاهان نازک برگ از سمومی همچون : اکسیال،تاپیک،پوماسوپر استفاده کرد.

اشرفی در پایان گفت :
با توجه به شرایط بین الملی و تنش های اخیر جهانی که ممکن است سبب ایجاد چالش های جدی در موضوع تاُمین محصولات غذایی در کشور شود، مسئولان با نگاهی ویژه به تولید دو محصول استراتژیک گندم و جو در کشور، با رصد کردن مشکلاتی که کشاورزان در مناطق مختلف با آنها روبرو هستند و برطرف کردن این موانع، مسیر را برای بالا بردن تولید بالاتر این دو محصول مهم کشاورزی، برای زارعان هموار سازند.

در گلپایگان حدود ۲۸ هزار هکتار زمین زراعی آماده کشت وجود دارد که معمولا در هر سال حدود ۱۸ هزار هکتار آن به زیر کشت می رود و از این میزان حدود ۲ هزار هکتار گندم و ۷ هزار هکتار جو کشت می شود.
چنانچه مدیریت صحیح در کنترل گیاهان هرز در مزارع صورت نگیرد، با خسارت قابل توجهی یعنی کاهش تولید محصول، معادل ۱۵ تا ۲۰ درصد مواجه می شویم.
لذا با توجه به قیمت بالای برخی از سموم کشاورزی و رغبت کم کشاورزان جهت تهیه آن سموم و سایر نهاده های کشاورزی،حمایت دولت در این خصوص ضروری می باشد و تخصیص یارانه به طور قطع باعث افزایش تولید دو محصول بسیار مهم گندم و جو در کشور خواهد شد.

گزارش : روح الله علایی

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ