رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی تشریح کرد:
ایجاد ظرفیت جدید اقتصادی؛ راهکار مهم توسعه خراسان رضوی
اقتصاد ایران: مشهد-رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی تشریح کرد: 3معضل و مانع توسعه استان ایجاد ظرفیت جدید اقتصادی یکی از راه های توسعه است که همیشه مورد تاکید کارشناسان حوزه اقتصاد بوده است.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران،رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با تاکید بر نیاز استان به ایجاد ظرفیت های جدید اقتصادی گفت: در کنار استفاده از ظرفیت های موجود، ایجاد ظرفیت های جدید در استان و پیوند آن با ظرفیت های قبل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
علی اکبر لبافی ادامه داد: استفاده از گردش نقدینگی و اعتبار بنگاه های اقتصادی در شبکه بانکی، یکی از ظرفیت های جدیدی است که می توانیم در استان داشته باشیم و هم بانک و هم بنگاه اقتصادی به این کار راغب هستند، اما نیاز به کسی است که بین آن ها پیوند ایجاد کند.
وی با اشاره به سه معضل اصلی استان افزود: یکی از معضلات مهم استان این است که نسبت مصارف به منابع بانکی حدود 60درصد است، درصورتی که عدد مورد انتظار حدود 85درصد است، این درحالی است که نرخ مصارف به منابع در برخی استان ها بیش از 100درصد است. یعنی هم گردش نقدینگی خود را جذب می کنند و هم از استان های دیگر سرمایه جذب می کنند.
لبافی رویکرد توسعه استان را در مسیر فولادی و معدنی دانست که دومین معضل را نبود بسترهای توسعه در حوزه زیرساختی برشمرد و اضافه کرد: ما در حوزه بسترسازی در خراسان رضوی باتوجه به رویکرد توسعه استان با مشکل جدی مواجه هستیم. نه تنها برق، گاز و زمین مناسب برای توسعه بنگاه های اقتصادی نداریم، بلکه برای استفاده از ظرفیت های موجود نیز با مشکل روبه رو هستیم.
رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی، سومین معضل را نبود اختیارات لازم برای حل مسائل درون استان توسط دستگاه های اجرایی و بانک ها دانست و گفت: با اینکه خراسان رضوی در همه حوزه ها از سطح کارشناسی خوبی برخوردار است و بانک ها و دستگاه های اجرایی توانایی فراوانی در اجرای امور دارند، مجبورند همه مشکلاتی را که در استان حل شدنی است، به مرکز ارجاع دهند و این کار باعث پیچیدگی مسیر توسعه می شود، بنابراین نیاز است که تفویض اختیارات از سطح ملی به استانی برسد.