لزوم اجرای واردات در مقابل صادرات برای رفع تعهد ارزی

اقتصاد ایران: رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: تراز تجاری کشور هم اکنون مثبت شده و اگر دولت موضوع صادرات را جدی بگیرد، می‌تواند با اختصاص ارز حاصل از صادرات برای واردات، ارزهای نفتی را برای زیرساخت‌ها هزینه کند.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،محمد لاهوتی از ضرورت اجرای واردات در برابر صادرات برای رفع تعهدات ارزی خبرداد و گفت: تراز تجاری کشور هم اکنون مثبت شده و اگر دولت موضوع صادرات را جدی بگیرد، می‌تواند با اختصاص ارز حاصل از صادرات برای واردات، ارزهای نفتی را برای زیرساختها هزینه نماید.

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران افزود: هم اکنون تراز تجاری کشور به نفع صادرات مثبت شده است. با افزایش صادرات و رشد درآمد‌های ارزی دولت می‌تواند فهرست وارداتی کشور را که با محدودیت‌های کنونی تنظیم شده و به سمت تامین بیشتر مواد اولیه کارخانجات گسترش داده و مشکل موجود در تامین مواد اولیه را رفع کند.

وی بیان داشت: اگر دولت موضوع صادرات را جدی بگیرد قطعا می‌تواند با اختصاص ارز حاصل از صادرات برای واردات، ارز‌های نفتی را در بخش زیرساخت هزینه کند. از سال ۹۷ به بعد که تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران، شدیدتر شد تنها روزنه‌ای که می‌توانست بخشی از زیان‌های تحریم را جبران کند صادرات بود که متاسفانه به دلیل سیاست گذاری‌های نابجا و غیرمنطقی این فرصت از دست رفت.

به گفته لاهوتی، در اواخر دولت قبل، مصوبه‌ای تحت ماده ۱۷۷ در کمیته ماده ۲ برای رفع تعهد ارزی ابلاغ شد که متاسفانه در اجرا با مشکل مواجه شد. این مصوبه مربوط به رفع تعهد ارزی از طریق واردات در مقابل صادرات برای صنایع کوچک و متوسط بود که متاسفانه در وزارت صمت و بانک مرکزی این مصوبه به کندی اجرا می‌شود.

وی اظهار داشت: درخواست ما این است که دستگاه‌های اجرایی این موارد را براساس مُر قانون و ضوابط ابلاغیه اجرا و از برخورد و برداشت‌های سلیقه‌ای اجتناب کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ