کاهش درآمد ۲.۴ هزار میلیاردی دولت در ۴ ماهه اول امسال

اقتصاد ایران: دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: دولت به علت عدم تهیه و ابلاغ مقررات قانون مالیات بر خانه‌های خالی و خودروهای لوکس در ۴ ماه اول امسال با کاهش درآمد ۲.۴ هزار میلیارد تومانی مواجه شد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، با انتشار دومین گزارش نظارت مستمر بر اجرای بودجه ۱۴۰۰ در مقاطع ۲ ماهه منتهی به تیرماه، مشخص شده است که به دلیل عدم تهیه و تصویب به موقع آیین‌نامه‌ها توسط دولت، بخش قابل توجهی از درآمدهای عمومی مندرج در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ طی ۴ ماه ابتدای سال محقق نشده است.

یافته‌ها نشان می‌دهد ۲۵ مورد معادل ۶۴ درصد از آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مقرر شده بود تا پایان تیرماه به تصویب دولت رسیده و ابلاغ شود، تاکنون تهیه و ابلاغ نشده است که به نوعی ترک فعل در عمل به الزامات قانونی محسوب می‌شود.

واگذاری مجوزها و معادن تعطیلِ در اختیار وزارت صنعت معدن و تجارت در قالب شرکت‌های سهامی عام، اصلاح تعرفه‌های آب و برق و گاز مشترکین، نقل و انتقال مطالبات بانک‌ها از دولت و اشخاص غیردولتی، نحوه احراز صلاحیت مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکت‌های دولتی، دستورالعمل حسابداری مواد اولیه قیر تحویلی به پالایشگاه‌ها و تسویه در حساب‌های فیمابین با خزانه‌داری کل کشور، مالیات بر دارایی خانه‌های گرانقیمت و خودروهای لوکس و لاکچری از مهمترین مصادیقی است که علیرغم الزامات قانونی، آئین‌نامه‌های آن‌ها تهیه یا ابلاغ نشده است.

برای نمونه، خسارتی که از عدم تهیه و تدوین و ابلاغ مقررات فقط در ۲ موضوع مالیات بر دارایی خانه‌های گرانقیمت و خودروهای لوکس به بیت المال وارد شده، عدم تحقق درآمدهای عمومی دولت بالغ بر ۲.۴ هزار میلیارد تومان طی ۴ ماه ابتدای سال ۱۴۰۰ بوده است.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ