آغاز مرمت و بازسازی گذر چهارسوق بازار تاریخی اراک

اقتصاد ایران: اراک- مدیرکل میراث‌ فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از آغاز مرمت گذ چهار سوق و سرای نقشینه بازار تاریخی اراک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی مصطفی مرزبان گفت: مجموعه بازار تاریخی اراک دارای ۲۰ سرا و تیمچه بافرم و پلانی متفاوت و خاص در دوره فتحعلی شاه قاجار در مرکز بافت شهری سلطان آباد احداث شده است و یکی از زیباترین بازارهای ایران محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد: بازار تاریخی اراک، یکی از مهمترین جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و ارزشمند شهر اراک به شمار می‌رود که پس از گذشت ۲۰۰ سال از عمر آن همچنان مرکز فرهنگی و اقتصادی اراک محسوب می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی با اشاره به مرمت و بازسازی نقاط حادثه‌خیز و خطرآفرین بازار تاریخی اراک، رقم اعتبار اختصاص یافته به این بخش از مرمت را حدود ۵ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: این عملیات مرمتی در پی قرارداد با پیمانکار شروع شد.

مرزبان افزود: این عملیات شامل: مرمت بام و مرمت طاق آسیب دیده سرای نقشینه و همچنین اجرای پوشش بام و عایق رطوبتی در گذر چهارسوق بازار تاریخی اراک است.

وی بیان کرد: امسال مرمت نقاط حادثه‌خیز و خطرآفرین به ویژه مرمت طاق‌های آسیب‌دیده و شکسته بازار، سراها و تیمچه‌ها در دستور کار قرار دارد و برخی از سراها و تیمچه‌های بازار تاریخی اراک نیز نظیر سرای نو (راستین) با اعلام آمادگی مالکین و کسبه به صورت مشارکتی با میراث فرهنگی به زودی مرمت و بازسازی خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی تأکید کرد: این مجموعه تاریخی در طول زمان دچار آسیب‌هایی شده است که مرمت آن ضرورت دارد. بر همین اساس سال گذشته موضوع طرح احیا و مرمت بازار تاریخی اراک در دستور کار قرار گرفت و بخشی از سراهای دارای اولویت مشمول مرمت شد و این رویه در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه دارد

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ