خرید سرور اختصاصی از سایت اوزون (O.Zone)

اقتصاد ایران: در شبکه‌های کوچک داخلی، کامپیوترها از سرور شبکه فرمان می‌گیرند و نیازهای تحت شبکه را با آن مرتفع می‌کنند. اما اگر این شبکه گسترده تر شود، چه؟ مثلا تمام‌ کامپیوترهایی که با اینترنت به هم متصل شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،اینجا هم اصول اولیه تغییری نمی‌کند. در اینترنت، سرور مجموعه‌ای از کامپیوترهای همیشه روشن و در دسترس است. اما این سرورها کجا قرار دارند؟
پاسخ کوتاه: در دیتاسنترها یا مراکز داده. این‌ها محل‌های ویژه‌ای در سراسر دنیا هستند که برای نگهداری از سرورها، کنترل کیفیت شبکه و پشتیبانی قطعات و نرم افزارهای مورد نیاز سرورها، تاسیس می‌شوند. دیتاسنترها استفاده بدون قطعی و با کیفیت بالا از سرورها را فراهم می‌کنند. از جمله مهمترین دیتاسنترهای معروف دنیا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دیتاسنتر شرکت ایکوینیکس (Equinix)
  • دیتاسنتر هتزنر (Hetzner)
  • دیتاسنتر شرکت فرانسوی OVH
  • دیتاسنتر کانادایی آی‌وب (iWeb)
  • دیتاسنتر Softlayer متعلق به کمپانی IBM
  • دیتاسنتر خدمات میزبانی وب آمازون (Amazon Web Services یا AWS)
  • دیتاسنتر آژور (Azure) متعلق به مایکروسافت

این سرورها را می‌توان از شرکت‌های مختلف خریداری کرد. اما شاید این سوال پیش بیاید که چرا گوگل در فهرست بالا نیست؟ گوگل مجموعه‌ای عظیم از دیتاسنترها را در سراسر جهان در اختیار دارد که به سرویس‌هایش اختصاص یافته است تصویر زیر موقعیت مکانی آنها را نشان می‌دهد.

انواع سرور کدام است؟

به طور کلی سرورها به دو نوع کلی اختصاصی و مجازی تقسیم بندی می‌شود

سرور اخصاصی (Dedicated)

سرورهایی که به طور اختصاصی در اختیار یک سرویس قرار می‌گیرند. مثلا فروشگاه‌های بزرگ اینترنتی از سرورهای اختصاصی استفاده می‌کنند و مهمترین مزیت‌ آنها این است که تمام قابلیت های سرور در اختیار میزبان قرار دارد. مزیت دیگری این سرورها این است که در صورت اختلال نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری دسترسی مستقیم به هارد و درایوها وجود خواهد داشت.

 سیستم‌های این سرورها از نظر سخت‌افزاری بسیار قدرتمند هستند. مثلا در سایت هتزنر ضعیف ترین سرور اخصاصی که دیده می شود دارای پردازنده AMD Ryzen™ 5 3600 Hexa-Core است و 64 گیگ رم دارد. اما برای سرویس‌های کوچک، استفاده از این سرورها توصیه نمی‌شود و باید به سراغ سرورهای مجازی رفت.

هزینه این نوع سرورها معمولا بسیار زیاد است و خرید سخت افزار آنها بیش از 100 میلیون تومان می‌تواند خرج بردارد. هرچند می‌توان از خدمات کولوکیشن (اجاره فضای رک) استفاده و تنها هزینه نگه‌داری را پرداخت کرد؛  اما در این حالت معمولا دیتا سنترها بخاطر بهبود تعمیر و نگهداری،  یک نوع سرور خریداری می‌کنند و آن را به شما اجاره می دهند.

سرور مجازی (Virtual Private Server)

در سمت دیگر، سرورهای خصوصی مجازی یا VPSها قرار دارند. این سرورها، خود قسمتی از یک سرور اختصاصی هستند که در اختیار یک سرویس قرار می‌گیرند. مهمترین مزیت آنها این است که با هزینه پایین‌تری می‌توان آن را تامین کرد. اما در سوی دیگر، سخت افزار مشترک است و در صورت بروز اختلال،‌ همه سرویس‌ها به مشکل می‌خورند. نقص دیگر آنکه، ادمین اصلی به اطلاعات همه سرورهای مجازی دسترسی دارد و اطلاعات به خوبی محافظت نمی‌شوند. بنابراین سرور VPS برای کسب و کارهایی که با اطلاعات حیاتی سر و کار دارند توصیه نمی‌شود.


چرا استفاده از سرور اختصاصی مهم است؟

حیاتی‌ترین مسئله به‌خصوص در مباحث مالی، بحث امنیت است. امنیت مالی و امنیت اطلاعات، یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های هر کسب و کاری است. استفاده از دیتاسنترهای معتبر و ایمن به ویژه برای کسب و کارهای مالی، نظیر راه اندازی فول نود ارز دیجیتال اهمیت فراوانی دارد.

یکی دیگر از مسائل مهم در خرید یا اجاره سرور، پشتیبانی است. باید مطمئن باشیم که پشتیبان در کوتاه‌ترین زمان، دقیق‌ترین پاسخ را به مشکل ما بدهد.

در دنیای امروز که ارزهای دیجیتال در حال گسترش هستند، برای بهبود کار و رفع تحریم ها و ... به سرورها نیاز داریم. اگر قصد راه‌اندازی فول نود ارز دیجیتال دارید، توصیه این است که از سرور های اختصاصی استفاده کنید تا خیالتان از بابت امنیت و پشتیبانی راحت باشد. اما فول نود چیست؟

در یک تعریف کلی به هر دستگاهی که در شبکه ارز دیجیتال حضور دارد نود (Node) گفته می‌‌شود. اصطلاحا نودهایی که به طور مستقیم به بلاک چین متصل هستند و تمام قوانین را می‌پذیرند، فول نود (Full Node) گفته می‌شود. به طور معمولا برای راه‌اندازی فول نود بیت کوین از نرم افزار بیت‌کوین‌کور (Bitcoint Core) استفاده می‌شود.

کیف پول فول نود در مقایسه با لایت نودها، ضریب امنیت بسیار بالاتری دارند. ممکن است لاین نود تراکنشی را تایید کند که واقعا تایید نشده است و این یعنی فاجعه مالی برای یک کسب و کار. به همین دلیل توصیه می‌شود که چه برای کاربرد‌های تجاری و روزمره از فول نود‌ها استفاده شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ