فرض پور خبر داد:
کسب مدال نقره جشنواره اختراعات ژنو سوئیس
اقتصاد ایران: گیلان_مدیرعامل مؤسسه مخترعین بین المللی منطقه آزاد انزلی از کسب مدال نقره جشنواره اختراعات ژنو سوئیس توسط پژوهشگران این موسسه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، مهدی فرضپور ماچیانی، مدیرعامل مؤسسه مخترعین بین المللی منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه پژوهشگران همکار این موسسه در چهل و هشتمین جشنواره بین المللی اختراعات ۲۰۲۱ ژنو سوئیس موفق به دریافت مدال نقره و رده دوم در میان شرکت کنندگان شدند، اظهار داشت: اختراعی که توسط مخترعین گیلانی در این جشنواره که به صورت مجازی برگزار شد، وسیله ورزشی - تفریحی با عنوان "والیبال اسکواش دستی"بود که به صورت مخفف (VOWA) نامگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه در این وسیله ورزشی که امکان بازی کردن همزمان ۲ یا ۴ نفر فراهم می شود، از الگوها و امکانات ورزش های فوتبال، والبیال و اسکواش دستی بهره گرفته شده، افزود: به دلیل قابلیت حمل و نقل آسان و فضای اندکی که اشغال میکند، میتوان از آن در منازل مسکونی، مجتمعهای تفریحی، مدارس، دانشگاهها، بوستان ها و حتی ادارات استفاده کرد.
مدیرعامل مؤسسه مخترعین بین المللی منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه مخترعین و همکاران محقق در این پروژه دارای گواهینامه رسمی بین المللی(Inv) از فدراسیون بین المللی مخترعین(IFIA) هستند، تصریح کرد: پتنت اختراع مزبور هم اکنون مراحل ثبت خود را در اداره ثبت اختراعات آمریکا(US Patent pending,application No. ۶۳۱۲۳۰۶۲) سپری میکند و با طی مراحل اداری و علمی،در آینده نزدیک یک اختراع دیگر به نام نخبگان کشورمان در سطح جهانی ثبت می شود.
مخترع بین المللی و دارنده گواهینامه استادی در نوآوری(Master of Innovation)،با اشاره به اینکه در مراحل ایده پردازی،تحقیق و ساخت نمونه آزمایشی و نهایی، از هیچ نهادی کمک مالی و یا حمایت معنوی صورت نگرفت، تأکید کرد: حمایت از گروههای دانش بنیان و دانش پژوه مهمترین راز موفقیت کشورهای پیشرفته است،چرا که تولید علم و دانش یعنی خلق ثروت و سرمایه مادی و به ویژه معنوی،درحالیکه در کشور ما بیشترین حمایت از وارد کنندگان و دلالان بازار است.
وی با اشاره به اینکه پشتیبانی از جریان تولید دانش و علم در کشور به حمایت مالی محدود نمی شود بلکه مدل توسعه ای و برنامه ریزی کشور باید بر حمایت معنوی و رعایت الزامات حقوقی مالکیت معنوی اختراع پایه گذاری شود،افزود: چنین نگاهی را می توان در سخنان و موضع گیری های رهبری کشور مشاهده کرد،اما در سایر نهادها این نگاه، نهادینه نشده و نهایت حمایت به اهداء کمک های مادی بسیار اندک ختم می شود، این درحالی است که مهمترین حمایت از مخترعین،مباحث مترتب بر رعایت گواهی ثبت اختراع و مالکیت معنوی می باشد.
مدیرعامل مؤسسه مخترعین بین المللی منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه متأسفانه هنوز امکان ثبت اختراع و مالکیت معنوی در اداره ثبت اسناد مناطق آزاد عملیاتی نشده، و می توان با اجرای این مزیت قانونی فرصت های جدیدی برای فعالیت در حوزه مالکیت معنوی،ثبت و فعالیت مخترعین داخلی و خارجی در این مناطق، و در سطح بین المللی برای کشورمان به وجود آورد،گفت: در سطح ملی نیز در صورت وجود ضمانت کافی در حمایت واقعی از پژوهشگران ایرانی، به ویژه در زمینه مالکیت معنوی اختراع های ثبت شده، نیازی به ثبت اولیه اختراع در ممالک دیگر نیست.
نکته حائز اهمیت اینکه حمایت از مخترع یا مخترعین حمایت از تولید دانش و خلق موقعیت های جدید اندیشه و شرایط زندگی بهتر و برند سازی برای ایران است در واقع این حمایت به بازتولید و گسترش علماندوزی و هدایت دانش آموزان برای تولید اختراع محصولات و کالاهای کاربردی و مورد نیاز جامعه، منجر میشود.