به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ،محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه به دنبال توسعه بازار سرمایه هستیم، گفت: این بازار باید در همه ابعاد مانند میزان ورود شرکتها به بازار سرمایه، توسعه نهادهای مالی به لحاظ کمی و کیفی و همچنین سرمایه گذاران توسعه بیشتری پیدا کند و ما به دنبال ابرنهادهای مالی هستیم. وی میگوید: تعداد نهادهای مالی حاضر در بازار سرمایه باید افزایش پیدا کنند و هر کدام باید بتوانند در صنایع مختلف به طور اختصاصی به ارائه خدمات بپردازند.
وی افزود: بازار سرمایه کشور تحت تأثیر سه عامل مهم قرار دارد. دسته اول خارج از بازار سرمایه حادث میشود اما به عنوان متغیرهای کلان اقتصادی تأثیر مستقیم بر بازار دارد؛ متغیرهایی همچون تورم، تغییرات نرخ ارز، نرخ بهره بانکی و مواردی از این دست متغیرهای برون زایی هستند که کنترل آنها نیز در بازار سرمایه امکان پذیر نیست.
به گفته دبیر شورایعالی بورس، عامل دوم قوانین، رویهها و متغیرهایی است که قابل کنترل هستند؛ این در حالی است که بازار سرمایه امروز نقش اساسی در اقتصاد دارد و باید در سیاست گذاریهای کلان اقتصادی کانون توجه باشد. بخشی از مقررات میتوانند اصلاح یا بهتر تدوین شوند.
به گفته دهقان دهنوی، قوانینی همچون قیمت گذاری دستوری به بنیانهای اقتصادی و بخش مولد کشور صدمه وارد میکند و این درحالی است که بسیاری از شرکتهای تولیدی در بازار سرمایه حضور دارند و بخش گسترده ای از جامعه نیز امروز سرمایه گذار بورسی هستند. بنابراین قوانین میتواند حقوق و منافع شرکتها و مردم را تحت تأثیر قرار دهد.
وی با بیان اینکه توسعه از طریق سرمایه گذاری انجام میشود و سرمایه گذاری نیز از کانال بازار سرمایه و بازار پول امکان پذیر است، تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که تولید کنندگان بتوانند در فضای رقابتی و مبتنی بر روابط منصفانه و عادلانه منافع ناشی از تولید خود را با سهامداران شریک شوند.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: امروز حفظ آرامش و برقراری ثبات در بازار سرمایه اولویت نهاد ناظر بازار سرمایه است؛ چراکه تلاطمهای اقتصادی ناشی از برخی قوانین و رویهها میتواند منافع سهامداران را تهدید کند؛ سهامداران باید به دور از رفتارهای هیجانی و با تأمل بیشتری در خصوص سهام و سبد دارایی تصمیم گیری کنند و این مهم بدون ثبات و اصلاح رویهها و قوانین امکان پذیر نیست.
دبیر شورایعالی بورس، دسته سوم را متغیرهای درونی بازار سرمایه دانست و ضمن بیان اینکه قوانین، مقررات، عملکرد ارکان و نهادهای مالی، عوامل مؤثر درونی بازار سرمایه هستند، تاکید کرد: باید زمینه لازم برای حضور مردم را فراهم کرد و خدمات با کیفیت به مردم ارائه شود.
دهقان دهنوی ادامه داد: بازار سرمایه بزرگ شده و بیش از ۶٠ میلیون نفر در آن حضور دارند؛ لذا امروز نیاز به فضای آرام و تقویت هرچه بیشتر اعتماد در این بازار داریم.
وی تاکید کرد: به رغم افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه، نباید فراموش کنیم که بورس بازاری تخصصی و مبتنی بر دانش است. نهاد ناظر بازار سرمایه صمیمانه درخواست میکند، کسانی در خصوص بازار سرمایه اظهار نظر کنند که از تخصص و دانش کافی مالی برخوردار باشند.
دهقان دهنوی، در بخش دیگری از اظهارات خود به چشم انداز آتی بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: شرایط بازار سرمایه در کشور رو به بهبود است. کاهش احتمالی قیمت ارز برای بازار سرمایه تهدید نیست؛ چرا که باعث رفع محدودیتها در تجارت خارجی میشود و بسیاری از هزینههای نقل و انتقال را کاهش میدهد. علاوه بر این با رونق تولید، بازارهای جدید را به روی صادرات خواهد گشود.
وی ادامه داد: همچنین بازنگری در دستورالعمل بازارگردانی آغاز شده و مسیر را به گونهای طراحی خواهیم کرد که هم شرایط خاص بازار سرمایه کشور در نظر گرفته شود و هم از تجربیات جهانی بهره بگیریم.
رئیس سازمان بورس افزود: دامنه نوسان نامتقارن، زمانی در شورای عالی بورس تصویب شد که در شرایط نااطمینانی اقتصاد قرار داشتیم و امروز این فضا در حال تغییر و بهبود است. برقراری دامنه نامتقارن، تصمیمی موقت بود و قطعاً در دراز مدت به سمت کاهش محدودیتها و اصلاح آن حرکت خواهیم کرد.
سخنگوی شورایعالی بورس با بیان اینکه همه ما داخل کشتی بازار سرمایه هستیم و بازار سرمایه متعلق به همه ایران است و همه با حس مسئولیت پذیری به دنبال توسعه بازار سرمایه هستیم، افزود: این بازار باید در همه ابعاد مانند میزان ورود شرکتها به بازار سرمایه، توسعه نهادهای مالی به لحاظ کمی و کیفی و همچنین سرمایه گذاران توسعه بیشتری پیدا کند. ما به دنبال ابرنهادهای مالی هستیم. تعداد نهادهای مالی حاضر در بازار سرمایه باید افزایش پیدا کنند و هر کدام باید بتوانند در صنایع مختلف به طور اختصاصی به ارائه خدمات بپردازند.
وی با بیان اینکه صندوق توسعه بازار نوعی ثبات برای بازار به همراه دارد که منافع آن به همه اهالی بازار خواهد رسید گفت: اقدام صندوقهای با درآمد ثابت، هم حمایت از کلیت بازار و هم حمایت از پرتفوی سهام خود آنها خواهد بود.
رئیس سازمان بورس همچنین با اشاره به بهبود روابط بین المللی و تأثیر آن بر بازار سرمایه و اقتصاد، افزود: امروز فضای خوبی برای گسترش فعالیتهای نهادهای مالی و جذب سرمایههای خارجی در حال شکلگیری است و برای جذب سرمایههای خارجی، هیچ بازاری مناسبتر از بازار سرمایه نیست.