وی افزود: این طرح به صورت پیشنهاد ذیل تبصره ۱۷ لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون بهداشت و تلفیق بررسی و در صحن علنی مجلس نیز در بند الحاقیه تبصره ۱۷ لایحه بودجه مصوب شد.
عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: پوشش هزینههای ناباروری طبق بند سوم سیاستهای کلی جمعیت و برنامه ششم توسعه است که در آن پوشش هزینههای ناباروری ذکر شده بود اما متأسفانه هزینه کرد اعتبارات آن در گذشته جهت پوشش هزینههای درمان مبهم بوده و اعتبار تخصیص یافته حتی برای مرحله اول درمان ناباروری کافی نبود.
پوشش ۹۰ درصدی درمان ناباروری در اکثر مراکز
وی با اشاره به بررسی موانع و موارد این طرح توسط پژوهشگران مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و بررسی آن در فراکسیون زنان و کمیسیون بهداشت و کمیسیون جمعیت، تصریح کرد: حدود ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که پیشنهاد پوشش ۹۰ درصدی هزینه درمان ناباروری زوجین تصویب و دولت مکلف به اجرای آن شد.
آزاد با اشاره به تحقق این طرح به وسیله وزارت بهداشت و درمان و سازوکاری که ایجاد میکند، گفت: در گذشته پوشش هزینه ناباروری تنها در برخی مراکز دولتی و در برخی استانها امکان پذیر بود اما با تصویب این طرح هزینه درمان ناباروری در اکثر مراکز درمانی پوشش داده میشود.
وی ادامه داد: درواقع ۹۰ درصد هزینههای سه دوره کامل یکی از روشهای کمک باروری icsi و ivf برای هر زوج نابارور و همچنین هزینه دارویی و پاراکلینیک و سایر روشهای درمان ناباروری پوشش داده خواهد شد و دولت مکلف شد سامانه ثبت اطلاعات مربوط به متقاضیان درمان را ایجاد و سهم بیمههای پایه بر اساس جمعیت مشمولین عضو هر سازمان تعیین کند.
بررسی مجدد افزایش ۵ برابری حقوق کارمندان
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: طرح افزایش ۵ درصدی حداقل حقوق کارمندان به عنوان دیگر طرحهای مطرح شده در مجلس بود که این طرح مخالفان و موافقان بسیاری داشت.
وی تصریح کرد: این طرح به کمیسیون تلفیق ارجاع داده شد تا بررسی مجدد صورت گیرد و دوباره به صحن علنی مجلس بازگردد؛ با رفع ابهامات طرح افزایش ۵ برابری حقوق کارمندان درواقع اگر به صورت پلکانی باشد، میتواند مصوبه خوبی در جهت حفظ تعادل در حقوقبگیران کشورمان باشد.