کارگردان سینما و تلویزیون:
سینمای ایران ربطی به مردم ایران ندارد
اقتصاد ایران: کارگردان سینما و تلویزیون اعتقاد دارد برخلاف آنچه که تصور میکنند مردم حتی در فضایمجازی هم فیلم ایرانی نمیبینند و این سینما ربطی به مردم ایران ندارد.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران،بهروز افخمی کارگردان سینما و تلویزیون این روزها درگیرِ فیلمبرداری سریال ماه رمضانی "رعد و برق" است که به روزهای پایانی فیلمبرداریاش نزدیک شده است. او در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد و البته این حضور چندان هم آرام و بیسر و صدا نبود و ماسک نزدن و انتقادهای او به وضعیت مدیریت کرونا توسط وزارت بهداشت همچنان که قبلاً هم طی نامهای به وزیر بهداشت این گلایهها را عنوان کرده بود، این گلایهها و انتقادها به نحو دیگری تکرار شد.
این گلایهها و انتقادها بیپاسخ نماند و وزیر ارشاد و حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی هم در فضاهای مختلفی با کنایه و صریح واکنشهایی داشتند. افخمی به این نکته اشاره کرد که "این حالت افسردگی و روحیه وحشتزدگی در شأن مردم ایران نیست و بر اثر بیمسئولیتی برخی پزشکان که اطلاعات اولیه یک چنین همهگیری و فراگیری را جمع نکردند و البته برخی هم در این میان به دنبال درآمدزاییاند، از این جهت به وزیر بهداشت فشار میآورند. شاید برخی جنبههای دیگر هم داشته باشد که به برخی از سیاستمداران بیلیاقتی برمیگردد که اشتباهات و ضعفهای خودشان را پشت کرونا پنهان میکنند."
وقتی درباره جشنواره فیلم فجر و فضای برخی از کارها خواستیم سؤالی بپرسیم او این چنین واکنش نشان داد برایم ناراحتکننده است جشنواره بزرگ فجر و مسابقه اصلی سینمای ایران را سوت و کور میبینم؛ امیدوارم روزهای بهتری را در سینمای ایران ببینیم.
ترجیح داد درباره مشکلات ساختاری در سینمای ایران و روزهای تلخی که با قهرمانکشی و روایتهای سیاه دنبال میشود صحبت کند. سینمای ایران در 10، 15 سال اخیر منعکسکننده نگاه طبقه متوسط با پول بادآورده یا آنهایی که خرده پولدارند؛ یا آنهایی که میخواهند پولدار بشوند و یا آرزو دارند که پولدار بشوند. دیدگاه شاکی به خودش و منتقد مردم به خودش گرفته و به همین خاطر آرام آرام با شیب ملایمی در حال از دست دادن تماشاچیانش شده است.
وی افزود: در واقع 90 درصد از مردم فیلمهای ایرانی را نمیبینند. برخلاف آنچه که برخی تصور میکنند حتی فیلمهای ایرانی را روی فضای مجازی و اینترنت هم نمیبینند ممکن است چند کمدی را ببینند اما به طورکلی در جریان سینمای ایران نیستند؛ حقیقتاً میتوان گفت سینمای ایران ربطی به مردم ایران ندارد. به تعبیر دیگر در حدود 90 درصد فیلمها این جغرافیا را دارند که یک جهانبینی منعکس میکنند حتی در خود آمریکا هم مورد نفرت است.
کارگردان سینما و تلویزیون در پایان درباره اینکه چرا سینمای ایران قهرمان ندارد، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد فیلمسازان ما وقتی پولدار میشوند چیزی به جز منعکس کردن افکار یا توضیحات و یا توجهیات طبقه متوسط و پولدار را تکرار نمیکنند؛ اینکه میپرسند چرا این سینما قهرمان ندارد به همین دلیلی است که به آن اشاره کردم.