زارع در جلسه شورای اداری گیلان خواستار شد؛
ضرورت رسیدگی فوری به پروندههای قضایی واحدهای تولیدی توقیف شده استان
اقتصاد ایران: گیلان_استاندار گیلان گفت: تسریع در رسیدگی به پرونده های حقوقی و قضایی واحدهای تولیدی و صنعتی توقیف شده از خواسته های مردم و مسئولان استان است.
ارسلان زارع امروز در جلسه شورای اداری گیلان که با حضور ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه برگزار شد، با تبریک دهه فجر ، با بیان اینکه تاریخ تمدن گیلان به بلندای تاریخ تمدن ایران بزرگ است، اظهار داشت: همراهی مسئولان ارشد استان، اعضای شورای تأمین و مسئولان اجرایی گیلان،برای تأمین امنیت و توسعه و خدمت بهتر به مردم شریف، تسهیلگر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه مدیران استانی بر اساس اولویتهای پیشبینی شده دولت تلاش کردند تا تعداد قابل توجهی از پروژههای عمرانی و زیر بنایی را تکمیل کرده و در اختیار مردم قرار دهند.
زارع افزود: در این راستا اهتمام داریم تا سال ۱۴۰۰، پروژههای اولویتدار دیگری از جمله آزادراه قزوین – رشت و اتصال راه آهن رشت کاسپین که تکمیل کننده بخش مهمی از کریدور شمال – جنوب است را به اتمام برسانیم.
وی با اشاره به اینکه تمامی دستا وردهای دولت با همکاری و مشارکت بالای مردم، بخش خصوصی و همت خدمتگزاران و تلاش دست اندرکاران به ثمر مینشیند، گفت: هر ساله در مناسبت های مختلف بویژه هفته دولت و دهه فجر، این خدمات به مردم شریف تقدیم می شود و بر این اساس امسال هم در ایام سالگرد پیروزی انقلاب، 895 پروژه عمرانی، اقتصادی و تولیدی با اعتباری بالغ بر چهار هزار و 811 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده و می رسد.
وی به جایگاه خوب گیلان به لحاظ شاخصهای امنیتی در میان استان ها نیز اشاره و خاطرنشان کرد: این شاخصها شامل کاهش سرقت های مهم و مسلحانه، کاهش زورگیری و سرقت به عنف، نزاع و درگیری دسته جمعی و تجاوز به عنف بوده و در پدیده شرارت نیز رتبه استان بر حسب فراوانی جمعیت، طی 10 ماه گذشته، رتبه آخر کشوری است.
استاندار گیلان احیاء واحدهای تولیدی و بازگشت کارخانجات تعطیل به چرخه تولید را یکی از هدفهای مشترک دولت و قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: در همین راستا با برگزاری مستمر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و هم افزایی ستاد پیگیری سیاست های اقتصاد مقاومتی در دستگاه قضا، طی سال های اخیر تعداد 420 بنگاه اقتصادی احیا شده است.
وی ادامه داد: براین مبنا تسریع در روند رسیدگی به پرونده های حقوقی و قضایی واحدهای تولیدی و صنعتی توقیف شده گیلان که تاکنون تعیین تکلیف نشدهاند از خواسته های مردم و مسئولان استان است.
زارع به کاهش واحدهای تحت تملک بانک ها از 117 ، به 91 واحد طی سال گذشته تاکنون اشاره و با بیان اینکه پیگیری جدی این برنامه به صورت مستمر در دستور کار است، گفت: اگرچه به دلیل اعمال تحریم های ظالمانه، واحدهای تولیدی استان با تنگناها و دشواری های زیادی مواجه بوده اند اما شناسایی و رصد فضای کارگری و تولیدی در قالب جلسات کمیسیون کارگری و کارگروه رفع موانع تولید، پیوسته مورد توجه بوده است.
وی، پرداخت بالغ بر3 هزار و 100 میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید در سه سال اخیر به واحدهای تولیدی را گامی موثر در جهت حفظ اشتغال موجود و نیز ایجاد فرصت های شغلی جدید عنوان و خاطرنشان کرد: بهرغم محدودیتها اما با تکیه بر توان داخلی، تعداد واحدهای تولیدی و خدماتی استان از هفت هزار و 775 واحد در سال 1392 به 21 هزار و 469 واحد در سالجاری افزایش و در مجموع یک هزار و 50 واحد موجود نیز ارتقاء ظرفیت داشته اند که عمدتاً در بخش کشاورزی هستند.
وی با اشاره به اینکه در پی شیوع کرونا به فعالیت های خدماتی و گردشگری گیلان به عنوان استانی گردشگرپذیر، آسیب های زیادی وارد شده، گفت: بر این مبنا با تمهیدات صورت گرفته برای جبران بخشی از خسارات آنها، با پرداخت 82 درصدی تسهیلات حمایتی، گیلان رتبه نخست کشور در جذب تسهیلات مذکور را داراست.
زارع با بیان اینکه ، ظرفیتهای بسیاری در بخش کشاورزی برای توسعه و اشتغال وجود دارد، افزود: تولید محصولات با کیفیتی همچون برنج، چای، ابریشم، فندق و مرکبات ما را ملزم میکند تا توسعه صنایع تبدیلی، بستهبندی و فرآوری را مدنظر قرار دهیم و بستر ورود به بازارهای جهانی را بیشتر از وضعیت کنونی با مشتری پسندکردن تولیدات فراهم کنیم.
وی ادامه داد: موقعیت استراتژیک گیلان و همسایگی با کشورهای همسود (CIS) با بازار 300 میلیون نفری ، دارا بودن منطقه آزاد انزلی و فعال شدن میز دبیرخانه اتحادیه اقتصادی اوراسیا با محوریت رشت، فرصت بهره مندی از صادرات استانی و ملی را به خوبی فراهم کرده است.
نماینده عالی دولت در گیلان خاطرنشان کرد: در این بستر؛ راه اندازی خط ریلی قزوین – رشت و تلاش برای اتصال آن به بندر کاسپین به عنوان تکمیل کننده بخشی از کریدور شمال – جنوب ، احداث 5 پست اسکله فعال در منطقه آزاد انزلی، 4 پست اسکله بتنی و 2 پست دلفین نفتی در بندرانزلی، توسعه اولین بندر بخش خصوصی در آستارا و تکمیل خط ریلی آستارا – آستارا، اتفاقات مهم سال های اخیر در توسعه زیرساخت های اقتصادی استان به شمار می آید.
وی با بیان اینکه بهرغم شیوع کرونا؛ صادرات غیرنفتی استان بدون وقفه و بصورت شبانه روزی صورت گرفت، افزود: در سال گذشته 580 میلیون دلار کالا از مرزهای استان صادر شده و در سال جاری نیز صادرات 600 میلیون دلاری هدف گذاری شده که تاکنون بیش از 500 میلیون دلار آن محقق شده است.
استاندار گیلان به مشارکت بالای گیلان در طرح مواسات نیز اشاره و اظهار کرد: پس از همه گیری بیماری کووید 19 و فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر کمک مومنانه و رزمایش همدلی به اقشار آسیب دیده در جریان شیوع بیماری، طرح مواسات در استان با مشارکت بالای گروه های مختلف مردمی، جهادی ، بسیج و نیز نقش آفرینی سازمان های مردم نهاد در استان با پرداخت بیش از 98 میلیارد تومان اجرا شد.
وی با اشاره به اینکه در راستای حفاظت از محیط زیست، پیشگیری از تخریب جنگل ها و پدیده مذموم قاچاق چوب، توسعه زراعت چوب در دستور کار قرار گرفته، گفت: از سال گذشته تاکنون بالغ بر 2 هزار هکتار اراضی ملی از طریق مزایده عمومی برای انجام طرح زارعت چوب واگذار شده است.
زارع یکی از چالش های جدی استان را موضوع پسماند و محیط زیست عنوان و خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی ها و تلاش های صورت گرفته، فقط طی دو سال اخیر، 13 پروژه مهم عمرانی با مبلغ 247 میلیارد تومان در حال اجراست که از سال 1400 به بعد، به بهره برداری می رسند.