مشکل تامین نهاده‌های دامی مرتفع شده است/توزیع بیش از 100 هزار تن کود شیمیایی در لرستان

اقتصاد ایران: رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: تا پایان سال در زمینه تامین نهاده های دامی در استان مشکلی وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، اسفندیار حسنی مقدم در نشست مجازی با اصحاب رسانه لرستان بیان کرد: صنعت مرغ در کشور ما صنعتی است که بخشی از آن وابسته به واردات بوده و علی الخصوص این موضوع را باید در زمینه خوراک مرغ دانست.

 وی ادامه داد: هر قطعه مرغی که در یک دوره 45 روزه پرورش و به وزن حدودا 2.5 کیلوگرم می رسد حدود 3.2 کیلوگرم ذرت و 1.5 کیلوگرم کنجاله سویا مورد نیاز دارد و این خوراک از خارج کشور تامین می شود و با توجه به تحریم ها و مشکلات آن بعضا در این زمینه تا 8 ماهه اول ذرت مورد نیاز 100 دصد و سویا را تا 50 درصد توانستیم تامین کنیم.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: در 4 ماهه پایانی سال برای کل کشور این مشکل مرتفع شده است البته باید گفت بخشی از نهاده ها از بازار آزاد تامین شده که یکی از عوامل افزایش قیمت همین موضوع است، همچنین بخشی از صنف مرغ فروشان افزایش قیمت مرغ را در دستور کار قرار می دهند که این مصداق گران فروشی است.

 حسنی مقدم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه امیدواریم تا پایان سال برای تامین نهاده ها دامی مشکلی نداشته باشیم، افزود: برای اینکه نظام توزیع نهاده های دامی و کودهای شیمیایی را نظامند کنیم با همکاری سایر دستگاه ها سامانه رصد و پایش در جهاد کشاورزی راه اندازی و در آن ورودی و توزیع مشخص شده است.

وی گفت: سالیانه نهاده های گیاهی، دامی و دارویی متعددی را در سطح استان توزیع می کنیم و بر همین اساس سالانه بالغ بر 100هزار تن انواع کودهای شیمیایی، 25 هزار تن بذرهای اصلاح شده، یک میلیون اصله نهال، 300 هزار تن نهادهای دامی شامل 140 هزار تن ذرت،80 هزار تن سویا، 60 هزار تن جو، 20 هزار تن سبوس در سطح استان توزیع می شود.

این مسئول در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: همچنین سالانه در بخش دام سنگی حدود 240 هزار دز تب برفکی و شابرون و تب مالت و برای دام های سبک حدود 18 میلیون دز انواع واکسن و حدود 8 میلیون دز واکسن نیوکاسل برای بخش مرغ توزیع می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد روان آب‌های کشور با خروجی حدود ۱۳ میلیارد متر مکعب در لرستان است، افزود: بر اساس آمارها از این میزان ۸ میلیارد متر مکعب آن در داخل استان تولید می شود اما متاسفانه این دیار از این همه منابع آبی بهره لازم را نمی برد.

حسنی مقدم در ادامه معتقد است: اگر برای آبی کردن هر هکتار زمین ۸هزار و ۵۰۰متر مکعب آب در نظر بگیریم، در مجموع برای آبی کردن ۱۰۰ هزار هکتار زمین به تخصیص حدود یک میلیارد متر مکعب آب نیاز است داریم لازم به ذکر است لرستان حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمین با شیب زیر ۱۲ درصد با قابلیت آبی شدن دارد، در نتیجه تخصیص آب به عنوان یکی از اصلی ترین مطالبات بخش کشاورزی لرستان است.

وی در بخش دیگری از سخانش اشاره ای ب خسارات وارد شده ناشی از سیل به بخش کشاورزی لرستان داشت و افزود: در سیل سال ۹۸ به بیش از دو هزار و ۲۰۰ نقطه از زیرساخت های بخش کشاورزی لرستان خسارت وارد شد و برآورد کارشناسان جهاد کشاورزی لرستان از خسارات وارده به بخش کشاورزی استان یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است .

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ