صندوق طلا در بورس کالا راه‌اندازی می‌شود

اقتصاد ایران: صندوق سرمایه گذاری طلا با پشتوانه شمش طلا با هدف تامین مالی پروژه‌های توسعه‌ای بخش معدن و صنایع معدنی در بورس کالا در بهمن ماه تاسیس می‌شود.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از تاسیس صندوق سرمایه‌گذاری طلا با پشتوانه شمش طلا، با هدف تامین مالی پروژه‌های توسعه‌ای بخش معدن و صنایع معدنی در بهمن ماه امسال خبر داد که پیش زمینه راه‌اندازی این صندوق، گواهی سپرده بر پایه شمش طلا بوده و قرار است به زودی در بورس کالای ایران راه اندازی شود.

به این ترتیب پس از فعالیت صندوق های طلایی به پشتوانه گواهی سپرده سکه طلا، این بار نوبت به شمش رسیده است.

شایان ذکر است ایمیدرو در روز سوم آبان ماه امسال،‌ تفاهم‌نامه‌ای با بانک ملت امضا کرد که در آن شرکت طلای زرشوران(زیرمجموعه این سازمان) به عنوان تولیدکننده شمش و بانک ملت به عنوان خزانه دار شمش طلا، فعالیت خواهند کرد.

پیش از این، بورس کالای ایران تنها با پشتوانه سکه (امامی)، اقدام به صدور گواهی سپرده در حوزه طلا کرده است و از این رو انتشار گواهی سپرده با پشتوانه شمش، برای نخستین بار صورت می‌گیرد.

از سوی دیگر شرکت طلای زرشوران،‌ به عنوان تولیدکننده نیز در حال طی کردن مراحل اخذ گواهی نامه ایزو 17025 (به عنوان یک الزام) است. در همین حال تضامین بانک ملت نیز برای انتشار گواهی سپرده باید از سوی مرجع ذیصلاح (شرکت سپرده گذاری مرکزی)، مورد تایید قرار گیرد. با طی شدن این دو فرایند و پس از عقد قرارداد بین "زرشوران" ‌و "بانک ملت"، اجازه صدور نخستین گواهی سپرده بر پایه شمش طلا صادر می شود.

با طی شدن این مقدمه، ایمیدرو از طریق مشاور خود، اقدام به دریافت مجوز "صندوق سرمایه گذاری با پشتوانه شمش طلا" از سازمان بورس و اوراق بهادار می کند. تاسیس صندوق سرمایه گذاری طلا، یکی از روش های نوینی است که ایمیدرو با هدف جذب سرمایه و تامین مالی در پیش گرفته است.

ایمیدرو پیشتر نیز با بهره گیری از سودهای انباشته شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی و هدایت آن به افزایش سرمایه، اقدام به تنوع بخشی در مسیر تامین مالی توسعه بخش کرده بود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ