عضو کمیسیون ویژه جهش تولید در گفتگو با اکونیوز:
قوانین دست و پا گیر تولید را اصلاح خواهیم کرد
اقتصاد ایران: عضو کمیسیون برنامه و بودجه و عضو کمیسیون ویژه جهش تولید گفت: هدف کمیسیون ویژه جهش تولید اصلاح بخشهایی از قوانین دست و پاگیر در حوزه تولید است.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، علی کریمی فیروزجایی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از مشخص شدن اعضای کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی خبر داد.
در این ارتباط «احسان ارکانی» از اعضای این کمیسیون در گفتگو با اکونیوز افزود: آیین نامه مجلس، 13 کمیسیون تخصصی در مجلس داریم اما در آییننامه اشاره شده در صورتی که ضرورت ایجاب کند برای موارد خاص و موضوعات ویژه و در صورت تقاضای جمعی از نمایندگان، میتوان کمیسیون ویژهای هم علاوه بر کمیسیونهای تخصصی 13 گانه تشکیل داد.
وی اظهار کرد: بنابراین بحث تشکیل کمیسیون ویژه تولید که محوریت آن موضوعات حوزه تولید، رفع قوانین مخل تولید و سایر موضوعات مرتبط با تولید است به عنوان یک طرح در دستور کار قرار گرفت. ابتدا باید کمیسیون ویژه به رأی گذاشته میشد تا ببینیم نمایندگان موافق تشکیل این کمیسیون هستند یا خیر. پس از رأی گیری در صحن علنی این طرح رأی آورد. در نتیجه اصل ایجاد کمیسیون ویژه به تصویب رسید.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: طبق آیین نامه، گام بعدی، انتخاب اعضای کمیسیون ویژه بود. کمیسیونهای ویژه 15 نفره هستند که روش رأی گیری نیز در آیین نامه ذکر شده است. به انتخاب خود نمایندگان در صحن علنی، انتخابات انجام میشود تا این 15 نفر انتخاب شوند. تعداد زیادی، کاندیدا شده بودند که روز گذشته نیز انتخاب اعضای 15 نفر با رأی نمایندگان انجام شد و 15 نفر از جمله بنده نیز به عضویت کمیسیون ویژه انتخاب شدیم. امیدواریم کمیسیون ویژه، اولین جلسه خود را به صورت رسمی برگزار کند تا رئیس، نایب رئیس و اعضای هیئت رئیسه این کمیسیون را انتخاب کنیم تا کارها را به جلو ببریم.
ارکانی در پاسخ به این سوال که آیا تشکیل این کمیسیون در کنار کمیسیونهای دیگر به نوعی موازی کاری محسوب نمیشود؟ عنوان کرد: کمیته جهش تولید داریم که یکی از کمیتههای ذیلِ کمیسیون صنایع و معادن است. اساسا موضوعات ویژهای مطرح میشود که آن موضوع به این دلیل که مهم است در داخل کمیسیونهای تخصصی، احتمالا تا اندازهای مغفول واقع میشود از جمله بحث تولید. چراکه بحث تولید یک بحث فرابخشی است و صرفا به کمیسیون صنایع و معادن مربوط نمیشود بلکه بخشی از مباحث مربوط به تولید، تولید کشاورزی است که اتفاقا در کمیسیون کشاورزی باید مورد بررسی قرار گیرد. بخشی هم ممکن است به کمیسیون برنامه و بودجه و یا اقتصادی مربوط شود.
نماینده کمیسیون بودجه در کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: این پراکندگی موضوعات مختلف تولید بین شش تا هفت کمیسیون، در تمام این سالها موجب شده که هر روز تولیدکنندگان ناراضی تر از قبل هستند. بنابراین این مسئله نشان میدهد که وضعیت فعلی کمیسیونهای ما برای توجه ویژه به مقوله تولید ناکارآمد و پاسخگو نیست. بنابراین موضوعیت داشت که یک کمیسیون خاص و ویژه برای بحث تولید ایجاد شود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: البته این کمیسیون در ادوار گذشته هم تشکیل شده بود. این همان کمیسیون ویژه ای است که در دورههای قبلی توسط حمیدرضا فولادگر، نماینده اصفهان ایجاد شد و وی رئیس آن بود.
نماینده مردم نیشابور در مجلس با تاکید بر اینکه طرحهای مغفول مانده در این کمیسیون بررسی خواهد شد، گفت: راههای مختلف تولید را فقط صنعت نمیدانیم بلکه ما در حوزه گردشگری هم میتوانیم مقوله تولید را پیگیری کنیم. در حوزه کشاورزی، دامداری ، خدمات و بازرگانی و گمرک میتوانیم به مقوله تولید بپردازیم. در واقع بسیاری از اعتراضات تولیدکنندگان به قوانین دست و پاگیر یا غیرمنطقی گمرک است یا ممکن است به موضوعات پایانهها و مناطق ویژه اقتصادی بازگردد یا به اصلاح قانون اجتماعی بازگردد که نمیشد در کمیسیون صنایع پیگیری شود.
ارکانی در پایان جمع بندی کرد: اینها موضوعاتی است که در کمیسیونی که به صورت ویژه برای تولید تشکیل شده است میتوان مورد بررسی قرار داد و به نتیجه رساند. ما قوانین مختلفی را که در حوزه تولید تاثیرگذار هستند را بررسی خواهیم کرد. کما اینکه تا حدودی مورد بررسی قرار گرفته و بخشهایی از آن قانونی را که مانع جهش و توسعه تولید و مورد اعتراض است را در این کمیسیون اصلاح و در صحن علنی مطرح خواهیم کرد.