گزارش اکونیوز درباره گرانی محصولات لبنی؛
لبنیات برمدار گرانی
اقتصاد ایران: قیمت لبنیات در چند روز گذشته باز هم افزایش یافته است. این افزایش قیمت تقریبا در اکثر محصولات لبنی از شیر گرفته تا ماست، وجود دارد و این اولین باری نیست که صنایع لبنی قیمتها را افزایش میدهند. آنها سابقه طولانی در این کار دارند، حتی شده در طول سال 4-3 بار قیمتها را افزایش دادهاند و پس از آن ستاد تنظیم بازار را تحت فشار قرار داده و افزایش قیمت را به تصویب رساندهاند.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ، کارخانههای لبنی توجیهاتی برای خودشان در باره افزایش قیمت دارند که تورم بازار، بالا رفتن قیمت محصولات وارداتی و افزایش قیمت شیر خام را دلیل بالا بردن قیمت اعلام میکنند اما این افزایش قیمت باید تناسبی با شرایط موجود هم داشته باشد
شرکتهای لبنیاتی نیز در روزهای اخیر تحرک زیادی برای افزایش قیمت داشته است و نرخ محصولاتی که شامل قیمت گذاری دولت نیستند، افزایش بی ضابطه ای را تجربه می کنند به طوری که تنها در یک قلم پنیر ۴۵۰ گرمی در فاصله ۲۰ روز ۶ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت و از ۱۵ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید
قیمت انواع شیر بطری در حدود یک هزار تومان افزایش دارد. قیمت شیر یک لیتری تتراپک هم نسبت به چند ماه گذشته 2600 تومان بیشتر شده است و از 7400 تومان به 10 هزار تومان رسیده است
اما دربرخورد با این گرانی ها چه برخوردی شده است؟
سخنگوی تعزیرات حکومتی از جریمه ۱۲ میلیارد تومانی صنایع لبنی گران فروش در سال جاری خبر داده و گفته، فقط ۴ میلیارد تومان از این جریمه وصول شده است. حال این سؤال مطرح است که جریمههای ناچیز که عامل بازدارنده ندارد و صرفا به زیان مصرف کننده است و پول ان به جیب دولت میرود، واقعاً چه سودی دارد؟
به نظر می رسد
جریمههای گرانفروشی دیگر بازدارنده نیست، زیرا صنایع لبنی و مواد غذایی به رغم آنکه میدانند گرانفروشی جریمههای تعزیراتی دارد، بیتفاوت به این جریمهها نرخ محصولات خود را بالا میبرند و مدعی هستند که هم نرخ تمامشده کالا افزایشیافته و هم اینکه ارزش ریال به دلیل اعمال سیاستهای تضعیفکننده قدرت خرید ریال در حال کاهش است.
از طرف دیگر دولت هم جرایمی که برای گرانفروشی صنایع لبنی وضع میکند، نه تنها کمکی به حل مسئله نمیکند، بلکه جریمهای نصیب دولت میشود و بنگاه صنایع لبنی نیز از محل گرانفروشی محصول سود خوبی به دست میآورد و دست آخر این مصرفکننده است که نقره داغ میشود و باید برای تهیه مایحتاجش پول بیشتری بپردازد. گرانی از یمین و یسار به بودجه خانوار میزند و خانوارهایی که صاحب درآمدهای محدود میباشند، به دلیل گرفتاری در تنگنای معیشت امکان دارد مصارف موادغذایی، چون مواد لبنی را کاهش دهند.
پای فعالان سیاسی هم به موضوعات اقتصادی و معیشتی مردم باز شده و انها هم صدای اعتراض مرده شده اند حیبب ترکاشوندازجمله کارشناسان سیاسی بود که به این مسئله واکنش نشان داد.