تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فناوری
لینک : econews.ir/5x3801195
شناسه : 3801195
تاریخ :
کشف سیاره ای جدید در نزدیکی ستاره منفرد زمین اقتصاد ایران: ستاره شناسان سیاره ای کشف کرده اند که دور نزدیک ترین ستاره انفرادی به منظومه شمسی به نام «ستاره بارنارد» مدار می زند.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از اسپیس، حجم سیاره خارج از منظومه شمسی جدید، معادل نصف ونوس است و به همین دلیل در دسته سیاره های کوچکتر از زمین(Sub-Earth) طبقه بندی می شود.

مدت زمان مدار این سیاره خارج از منظومه شمسی که «بارنارد ب» نام گرفته، دور ستاره کوتوله سرخ اش معادل ۳ روز زمین است. همچنین فاصله ستاره مذکور تا ما ۶ سال نوری است. به عبارت دیگر بارنارد بی حدود ۱.۸ میلیون مایل از ستاره بارنارد قرار دارد. چنین فاصله ای بسیار نزدیک به نظر می رسد اما فقط معادل ۵ درصد فاصله بین خورشید و نزدیک ترین سیاره به آن (عطارد) است.

جونای گونزالز هرناندز از انستیتو آستروفیزیک دی کاناریس در اسپانیا در بیانیه ای اعلام کرد: «بارنارد ب» یکی از کم حجم ترین سیاره های خارج از منظومه شمسی و همچنین یکی از معدود سیاره های شناخته شده با حجم کمتر از زمین است. اما این سیاره فاصله بسیار کوتاهی با ستاره میزبان خود دارد و در منطقه ای که بتوان حیات را در خود حفظ کند، قرار نگرفته است. بنابراین حتی اگر ستاره ۲۵۰۰ درجه خنک تر از خورشید باشد، دمای سیاره داغ تر از آن خواهد بود که آب مایع روی سطحش وجود داشته باشد.

این محقق و همکارانش با استفاده از تلسکوپ VLT در صحرای آتاکاما شمال شیلی سیاره بارنارد ب را کشف کردند.