به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، کارمندان، دانشجویان، دانشآموزان و افرادی با سبک زندگی کمتحرک هم بیشترین گروههای آسیبپذیر از این عارضه زندگی مدرن هستند. در ایران هم فعالان حوزه سلامت از افزایش مراجعه به پزشکان و فیزیوتراپها بهدلیل بروز دردهای مداوم در ناحیه سروگردن خبر میدهند و گفته میشود 95درصد از این مراجعان با شرایط ابتلا به عارضه forward head پشت میزنشین هستند.
عوارض forward head
ظاهر ناخوشایند، گردن درد، سردرد، درد در شانه و کمر، کاهش ظرفیت ریه (بهدلیل تغییر موقعیت قفسه سینه و تأثیر بر تنفس)، محدود شدن میدان دید، آرتروز زودرس، فشردهسازی عصب (منجر به افزایش سطح درد یا بیحسی در بازوها و دستها میشود) و ساییدگی و پارگی سریع دیسکهای ستون فقرات.
تشخیص بیماری در خانه
تشخیص دقیق forward head با تصویربرداری، امآرای یا سی تی اسکن انجام میشود اما خودتان هم میتوانید آن را تا حدودی تشخیص دهید. برای این کار به دیوار تکیه دهید، طوری که سر، کتف و ران شما به دیوار چسبیده باشد. پاشنه پای خود را 15سانتیمتر از دیوار فاصله دهید. از یک نفر بخواهید با استفاده از انگشتانش تعیین کند که بین پشت گردن و دیوار چند انگشت فاصله وجود دارد. درصورتی که بیشتر از 3 انگشت بین دیوار و گردن فاصله وجود دارد، احتمالا دچار مشکل سر به جلو هستید.
اصلاح وضعیت بدن با تنظیم مناسب تجهیزات مورد استفاده (صفحه مانیتور رایانهها عموما بیش از حد پایین یا بالا هستند و در اصولیترین الگوی نشستن پشت میز، باید مرکز مانیتور مماس با چشم باشد)، همچنین ایستادن، کشش و راه رفتن در خلال استفاده مداوم از گوشی و رایانه.