جایگزینی منابع آب سطحی با آبهای زیرزمینی ضروری است
اقتصاد ایران: شهرکرد-سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری گفت: موضوع مهمی که میتواند در حفظ منابع آبی در استان اثرگذار باشد جایگزینی منابع آب سطحی با آبهای زیرزمینی است.
به گزارش خبرنگار مهر، مسلم صادقی صبح چهارشنبه در نشست با سازمانهای غیردولتی و مردمنهاد چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: متأسفانه این استان در دو سال گذشته وضعیت بارش و آبی مطلوبی نداشته است و بعد از استانهای کهگیلویه و بویراحمد و لرستان در جایگاه سوم از نظر کمبود بارش قرار دارد در حالی که سه رود مهم دز، کارون و زایندهرود از همین سه استان سرچشمه میگیرند.
صادقی افزود: با توجه به شرایط کم آبی امروز وزارت نیرو به منظور عبور از شرایط کم آبی و خشکسالی به کمک تمامی مجموعهها اعم از ادارات دولتی و همچنین سازمانهای مردم نهاد نیازمند است.
وی با تاکید بر تأثیر سازمانهای مردم نهاد در سازگاری با کم آبی، ادامه داد: در شرایط امروز راهکاری جز سازگاری با کم آبی وجود ندارد که به معنای کم مصرف کردن نیست بلکه باید تمامی مصارف متناسب با شرایط کم آبی برنامهریزی شوند و در همین راستا نیز کارگروه سازگاری با کم آبی در سطوح ملی و استانی تشکیل شده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: این استان از زیرساختهای آبی تنظیم شده و مناسبی برخوردار نیست چراکه در دهههای گذشته منابع آبی غنی و خوبی در اختیار داشت و متأسفانه برای آینده نیز دوراندیشی صورت نگرفته بود اما امروز باید برای رفع مشکل آبی استان به دنبال راهکارهای علمی و مناسب باشیم که تدوین طرح جامع آبی استان یکی از این راهکارها است.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که میتواند در حفظ منابع آبی در چهارمحال و بختیاری اثرگذار باشد جایگزینی منابع آب سطحی با آبهای زیرزمینی است و این موضوع در استان به واسطه طرحهایی همچون آب رسانی به نیمی از جمعیت استان، سد باباحیدر و… در حال پیگیری است.
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان جز استانهای برتر کشور در حوزه مهندسی رودخانه است، یادآور شد: امروزه تمامی دنیا دچار تغییر اقلیم شده و ایران همچنین چهارمحال و بختیاری نیز از این امر مستثنی نیست بنابراین و با توجه به تغییر الگوی بارش در استان جهت بهرهبرداری بهینه از منابع آبی موجود برنامهریزی نمود.
صادقی با اشاره به طرح اطلاعرسانی، آموزش و فرهنگسازی احیا و تعادلبخشی، بیان کرد: این طرح زیرمجموعه برنامه عملیاتی سازگاری با کم آبی کشور و در راستای همراه سازی مردم همچنین استفاده از ظرفیت آنها در ایجاد پتانسیل مشارکتی جهت حفظ منابع آبهای زیرزمینی برنامهریزی شده است.