۵۳ شهید انقلاب اسلامی سندی ماندگار بر ولایتمداری مردم البرز
اقتصاد ایران: کرج- مردم استان البرز در دوران مبارزات انقلاب اسلامی با تقدیم ۵۳ شهید سندی ماندگار را بر تبعیت از اسلام ناب محمدی، انقلاب اسلامی و ولایت برای همیشه به ثبت رساندند.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: انقلاب اسلامی ایران، قیام مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) است که موجب سقوط نظام شاهنشاهی و ایجاد حکومت جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ شمسی برابر با سال ۱۹۷۹ میلادی شد.
شروع این حرکت مردمی با اعتراضات امام خمینی (ره) و دیگر علمای دینی به رفتارهای خلاف دین دستگاه حکومتی از سال ۱۳۴۱ شمسی آغاز شد و در عاشورای سال ۱۳۴۲ شمسی امام خمینی در مدرسه فیضیه سخنرانی کرد و در پی اعتراضات تند به حکومت بازداشت شد.
این واقعه موجب رخداد قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ شمسی و حرکتهای اعتراضی مردم و درگیری با مأموران حکومتی در برخی شهرها و در نتیجه کشتار برخی معترضان شد و این اعتراضات، مبارزات و کشتار مردم بیگناه ایران تا سال ۱۳۵۷ هجری شمسی ادامه یافت تا در نهایت در روز ۲۲ بهمن همان سال به پیروزی مردم انقلابی ایران در مقابل حکومت ستمشاهی انجامید.
در هیچ جایی از تاریخ، هیچ کشور اسلامی بهرهای از انقلابهای بزرگ نبرده است و حتی بسیاری از انقلابها در سراسر دنیا باعث استعمار کشورهای جهان اسلام شد و به نوعی این کشورها از آن آسیب دیدند که انقلاب فرانسه و انقلاب روسیه از جمله آنهاست که نتیجه آن استعمار کشورهای اسلامی بود.
انقلاب اسلامی ایران بدون وابستگی به شرق و غرب و با توجه به تعالیم اسلامی و با شعار نفی سلطه غرب و شرق از سوی رهبران آن به پیروزی رسید.
جرقههای انقلاب در کرج از منطقه حصار زده شد
در این میان برخی شهرها همچون کرج به رغم گمنامی و قرار گرفتن در سایه در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و در تقویت پایگاههای مبارزاتی مردمی، تکثیر و انتشار اعلامیههای امام خمینی (ره)، آگاهی بخشی عمومی، افشاگری از اقدامات خصمانه رژیم، برگزاری جلسات سخنرانی و … پیشتاز و تأثیرگذار بودهاند.
ولی پیش از شروع اعتراضات و حرکات انقلابی در ایران، نخستین جرقههای انقلاب با حضور امام در منطقه حصار کرج، در استان البرز به ظهور نشست، دورانی که حضرت امام خمینی (ره) سه ماهه تابستان سال ۱۳۳۹ را در خانه یکی از معتمدین شهر کرج با نام حاج محمد ملکخانی میگذراند.
پس از این حضور سه ماهه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در شهر کرج، ایشان طی سالهای ۱۳۳۹ تا ۱۳۴۱ به این شهر رفت و آمد داشتند و به واقع این حضور امام در توسعه رفتارها و حرکتهای انقلابی مردم کرج مؤثر بود و بر آن سرعت بخشید، آن گونه که بسیاری از راهپیماییهای انقلابی در این استان از مسیر امامزاده حسن (ع) به سمت امامزاده محمد (ع) واقع در حصارک کرج از جریان پرخیزتری برخوردار شد.
کانونهای مبارزاتی مردم این شهر علیه رژیم پهلوی اماکنی همچون مسجد جامع کرج، دبیرستان فارابی، دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی کرج و امامزاده محمد (ع) بودند.
اولین شعار اللهاکبر و به طور کلی تمام شعارهایی که بعد ورد زبان مردم شد از دانشکده کشاورزی کرج آغاز شد و خیزش انقلابیون دانشگاهی در کرج و پیچیده شدن اعتراض آنها در خیابانهای اطراف مردم را تحریک میکرد و باعث تجمعشان در اطراف دانشکده میشد.
تکبیرهای شبانه در ایام انقلاب در کرج ابتدا از دانشکده کشاورزی شروع شد و این اقدام دامنه اعتراضها را گستردهتر کرد و تمام محلههای کرج را در برگرفت.
حکومت نظامی در کرج برخی شهرکهای اقماری مانند حصارک را دربر نمیگرفت و مرکز استقرار نظامیان در مناطق قدیمی یا آنچه در قدیم به «دهِ کرج» معروف بود، قرار داشت.
در این میان امامزاده حسن (ع) که مشهورترین امامزاده در این شهر محسوب میشود در محدوده حکومت نظامی قرار داشت و انقلابیون نمیتوانستند در آنجا تجمع کنند ضمن اینکه قرار گرفتن آن در مرکز شهر و محدودیت فضای آن مانع دفن شهدای شهر در آن میشد.
نزدیکترین امامزاده به مناطق مرکزی کرج، امامزاده محمّد (ع) واقع در منطقه حصارک بود و این منطقه چون خارج از محدوده حکومت نظامی قرار داشت برای دفن شهدای شهر در نظر گرفته شد و با دفن هر شهید در امامزاده محمد حصارک، تظاهرات گستردهای برگزار میشد.
جوانی که در میانه چشم گشود و در کرج شهید شد
یکی از جوانانی که در روزهای پرشور پیروزی انقلاب اسلامی همراه با خیلی از مردان و زنان، نوجوانان و جوانان کرجی بر علیه رژیم ستمشاهی تا پای جان مبارزه کرد شهید «علی گوزلی» از شهدای انقلاب است که در این مبارزات به شهادت رسید.
شهید علی گوزلی در ۱۳۳۹ در میانه در یک خانواده مذهبی و مؤمن چشم به جهان هستی گشود و تحصیلات خود را تا سیکل در میانه ادامه داد و سپس به همراه خانواده به شهر کرج نقل و مکان کردند.
او نیز در زمان اوجگیری انقلاب در اکثر راهپیمائیها و تظاهراتها شرکت میکرد تا اینکه سرانجام هفتم دیماه ۱۳۵۷ در منطقه حسین آباد مهرشهر کرج در حال پخش اعلامیههای امام علیه رژیم طاغوت به درجه رفیع شهادت رسید.
تربت پاکش در امامزاده محمد (ع) کرج نمادی از استقامت در راه وطن است.
عکاسی که به صف مبارزین انقلابی پیوست و به شهادت رسید
«اسماعیل مازنی» نیز یکی دیگر از شهدای انقلاب اسلامی در کرج است که در سال ۱۳۵۷ براثر اصابت گلوله دژخیمان پهلوی به شهادت رسید و جنازه شهید پس از سه روز جستجو به دست خانواده اش میرسد و در گلزار شهدای امامزاده محمد حصارک کرج به خاک سپرده شد.
شهید مازنی در کارخانه جنرال موتور تهران مشغول به کار شد ولی بعد از چندی از کارخانه جنرال موتور استعفا داده و در میدان آزادی تهران به کار عکاسی پرداخت تا اینکه چند روز مانده به آغاز سال ۱۳۵۷ یک مأمور از او میخواهد که مقداری از پولهائی که از طریق عکاسی تهیه کرده به او بدهد و او (شهید مازنی) زیر بار نمیرود و با مأمور درگیر میشود.
بعد از مدتی چند مأمور دیگر سر می رسند و او را به یک زیرزمین میبرند و با یک کابل آنقدر میزنند که بیهوش میشود و بعد از چند ساعتی که از این واقعه سپری میشود او به هوش میآید و از آن پس در وجودش تنفر عجیبی از اعمال رژیم احساس میکند.
با آغاز مبارزات انقلاب اسلامی او به صف مبارزین پیوست و در پخش اعلامیهها و نوارهای سخنرانی امام شرکت فعال داشت و به اتفاق عده زیادی از مردم کرج جهت خلع سلاح شهربانی حرکت کردند و پس از ساعاتی درگیری با مزدوران توانستند شهربانی را به تصرف درآورند و رئیس ساواک و چند تن دیگر از مهرههای حساس رژیم طاغوت را به درک واصل کرده و در میدان کرج به دار آویختند.
در جریان همین درگیری بود که شهید اسماعیل براثر اصابت گلوله دژخیمان پهلوی به شهادت رسید و جنازه شهید پس از سه روز جستجو به دست خانواده اش میرسد و در گلزار شهدای امامزاده محمد حصارک کرج به خاک سپرده شد.
این دو شهید نمونهای از مبارزات ۵۳ شهیدی بودند که در راه پیروزی انقلاب اسلامی و با لبیک به فرمان قیام امام خمینی (ره) در کرج و استان البرز به شهادت رسیدند.
مردم استان البرز ۵۳ شهید در دوران مبارزات انقلاب اسلامی تقدیم کردند
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز گفت: این استان ۵۳ شهید والامقام در دوران پیروزی انقلاب اسلامی تقدیم کرده است که برای استان افتخار بزرگی است.
امیرحسین دانش کهن با اشاره به ۴۲ زندانی سیاسی کرج در دوران پیش از پیروزی انقلاب بیان کرد: این شهدا و ایثارگران در زندانهای حکومت ستمشاهی شکنجه شدند اما مقاومت کردند تا انقلاب به پیروزی رسید و امروز ما مدیون این عزیزان هستیم.
وی با بیان اینکه امسال دهه فجر با اعیاد شعبانیه مصادف شده است، گفت: این تقارن موجب خواهد شد تا مراسم و جشنها بهتر و مردمیتری برگزار شود به شرطی که ما مقدمات کار را بهخوبی فراهم کنیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز افزود: باید همت کنیم که مردم پایکار برنامههای دهه فجر علیالخصوص راهپیمایی بیست و دوم بهمن باشند تا این راهپیمایی پرشورتر و با حضور حداکثری مردم برگزار شود.
دانش کهن افزود: امروز به رغم ۴۶ سال انواع و اقسام بحرانها انقلاب اسلامی همچنان بالنده است؛ دشمنان از ابتدای انقلاب اسلامی نقشهها و توطئههای مختلفی را طراحی کردهاند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز در ادامه دهه فجر را فرصتی ارزشمند برای گرامیداشت انقلاب اسلامی عنوان و تصریح کرد: در این ایام مردم باید بدانند و در خاطر داشته باشند که به رغم تبلیغات منفی و دروغهای مختلفی که در مجازی در خصوص قبل از انقلاب بیان میشود، کشور ما قبل انقلاب چگونه بوده و الان چگونه است.