صندوق های هوشمند؛ راه اول و آخر سرمایه گذاری در مازندران
اقتصاد ایران: ساری- استفاده از صندوق های سرمایه گذرای و هلدینگ ها چاره اساسی برای تامین منابع مالی و اجرای پروژه های عمومی و دولتی در مازندران با توجه به تعداد بالای پروژه های نیمه تمام است.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: بیش از دو هزار و ۷۰۰ پروژه نیمه تمام در استان مازندران وجود دارد و تأمین اعتبار برای تکمیل آن دغدغه هر روزه دولتمردان استانی و ملی به شمار میرود.
کسری منابع از یک سو، گره زدن بودجه به نفت و دلار، غیرکارشناسی بودن بسیاری از پروژههای کلنگ زنی شده و در یک کلام نداشتن منابع مالی سبب شده تا بسیاری از پروژههای ملی و استانی در مازندران سیر تاریخی و طولانی را از اجرا تا تکمیل طی کند.
اوضاع مدیریت شهری در مازندران نیز به دلیل وابسته بودن و گره خوردن منابع مالی شهرداریها به کمیسیون ماده ۱۰۰ و تراکم فروشی نیز حال و روز این نهادهای اجرایی و خدمات رسانی را ناخوش کرده است.
در این راه به تاکید کارشناسان و صاحبنظران تشکیل صندوق هوشمند سرمایه گذاری متشکل از بخش خصوصی، عمومی، دولتی میتواند چاره تکمیل بسیاری از پروژههای نیمه کاره در مناطق مختلف کشور و استان مازندران باشد.
مهدی یونسی استاندار مازندران با بیان اینکه بیش از دو هزار و ۷۰۰ پروژه نیمه کاره در استان وجود دارد، تأمین منابع مالی را از مهمترین دغدغههای فراروی ذکر کرد و افزود: باید برای تأمین منابع راهکارهای مختلفی درپیش گیریم.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر بهره گیری از ظرفیت بخشهای مختلف از جمله خصوصی، عمومی و دولتی و یا صندوقهای سرمایه گذاری را در این حوزه مهم برشمرد و گفت: بسیاری از پروژههای استان تاریخی شدند و باید نسبت به تکمیل آن اقدام کرد.
صندوق سرمایه گذاری راهکاری مطمئن است
وی صندوق سرمایه گذاری متشکل از بخشهای مختلف را از جمله راهکارهای اصولی برای تأمین سرمایه و منابع مالی پروژهها ذکر کرد.
به تاکید کارشناسان استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تأمین سرمایه داخلی و خارجی در حجم بالا با اشراف بر جوانب طرحهای توجیه پذیر، استقبال از نوآوری و به روز شدن و ابزارهای بانکداری نوین، رغبت به ریسک پذیری منطقی و ثبات در تصمیم گیری با اولویت وقت و زمان، محتاط در مشارکت مستقیم با بخشهای دولتی، استقبال از دادن تضامین به یکدیگر امری مهم در سرمایه گذاری محسوب میشود.
همچنین ترجیح به محرمانه بودن میزان سرمایه گذاری و تنوع بخشی به سید سرمایه گذاری (ریال، ارز طلا، گوهر، اوراق سهام، خدمات کالا ملک و رمز ارز)، مسلط به عقد قراردادهای هوشمند دو یا چند جانبه تضمین شده برای تسریع در عملکردها و دور زدن تحریمها برای انتقال امن تجهیزات و سرمایه از خارج کشور در گره گشایی از سرمایه گذاری در حوزههای عمومی و دولتی نقش مؤثری دارد.
صندوق هوشمند سرمایه گذاری توانمندی جذب هضم تبدیل معادل سازی انواع سبدها و روشهای سرمایه گذاری را دارد
یک کارشناس حوزه اقتصادی با اظهار اینکه چارهای جز استفاده از صندوقهای سرمایه گذاری و هلدینگ ها برای تأمین منابع مالی و اجرای پروژههای عمومی و دولتی نیست، گفت: صندوق هوشمند سرمایه گذاری توانمندی جذب، هضم، تبدیل، معادل سازی انواع سبدها و روشهای سرمایه گذاری را دارد و از سوی دیگر معافیتهای مالیاتی و اخذ بستههای تشویقی برای پروژههای زیر ساختی و اولویت دار، کارآفرینی بخش دولتی، اعتماد سازی بالا بین سهامداران با راهبرد سپردن و اختیار حضانت اموال سهامداران به دست خودشان در صندوق به صورت انلاین و در هر زمان بدون قید و شرط در برداشت و جابجایی سرمایه و سود به روز و به ساعت از مزیتها است.
علی حسینی افزود: شفافیت در قبال بازرسان سهامداران با قرار داشتن همه مکاتبات، تصمیمات و نقل و انتقالات هزینه و درآمدها در اتاق شیشهای قابل دسترس همه اعضا و سهامداران و امکان اظهار نظر و مطالبه پاسخگویی عاملین، قابلیت و توانمندی بالا در تنظیم و عقد قراردادهای هوشمند چند جانبه تضمین شده جهت سهولت تهاتر و جذب منابع ارزی و خارجی و قابلیت توسعه ترمیم و به روز رسانی اتصال به سایر سکوهای هوشمند با امنیت بالا و بایگانی چند وجهی نفوذ ناپذیر از دیگر مزیتهای صندوقهای سرمایه گذرای است.
حداقل ریسک اجرایی با راهبرد جدا سازی حساب مالی از حساب پیمانکاری در صندوق هوشمند سرمایه گذاری، توانمندی ضمانت ۱۰۰ در صدی اجرایی شدن طرحها با پشتوانه بانک، مؤسسه مالی، بخش خصوصی و انواع ضمانتهای تعهد پرداخت و تأمین بودجه و اعتماد سازی بالا در امانتداری و حفظ اموال و داراییهای سهامداران در شرایط مختلف انعطاف پذیری و کد گذاری اطلاعات محرمانه سهامداران و توان به روز شدن با شتاب تکنولوژی متکی بر ابزارهای بانکداری نوین و پیشرو و نگرش آینده پژوهی و نیز امکان تعریف انواع مدلهای اقتصادی و سرمایه گذاری در اسرع وقت از دیگر مزیتهایی است که فعالان اقتصادی و بازار سرمایه در تأمین منابع مالی پایدار پروژههای دولتی و عمومی از طریق صندوقهای هوشمند سرمایه گذاری به آن اشاره میکنند.
شهردار نوشهر نیز گفت: برای گذشتن از چالش و موانع و رسیدن به قلههای توسعه میبایست از دو بال قدرتمند و خلاق و اثرگذار ورزش و سرگرمی در کنار هنر و صلح و خردورزی بهره برد.
رونمایی از اولین صندوق سرمایه گذاری در نوشهر
عادل خزایی با بیان اینکه موفق به عقد تفاهم نامهای استراتژیک و اقتصادی بزرگی شدیم و اولین صندوق سرمایه گذاری زمین و مسکن شهرداریهای استان مازندران در شهر نوشهر رونمایی و افتتاح خواهد شد، افزود: به وسیله این ابزار قوی و توانمند بانکداری نوین و جذب سرمایههای بخش خصوصی فرصتهای سرمایه گذاری شتاب دو چندان خواهد گرفت و در یک بازه زمانی کوتاه شاهد برنامه ریزی، ریل گذاری و اجرایی شدن تعدادی از پروژههای عمرانی وزیر ساختی و خلاقانه شهری خواهیم بود.
وی گفت: بزودی پلتفرم این طرح گره گشا راه اندازی میشود و اعلام میکنیم که آماده همکاری انتقال تجربیات و آموزشها و سمینارهای توجیهی این مکانیزم نوین بانکداری هستیم و دست همه مسئولان و بخشها را با طرحها و پروژهها و مگا پروژههای عمرانی زیر ساختی، گردشگری، فرهنگی و غیره میفشاریم.
استفاده از ظرفیت مولدسازی و صندوقهای سرمایه گذاری متشکل از بخش خصوصی، عمومی و دولتی در شرایطی که دولت که با کسری بودجه روبرو است میتواند منبعی پایدار برای تأمین بودجه و تکمیل پروژههای راهبردی در استان باشد.