رایزنی استاندار با وزیر برای بیمارستان ۶ساله؛ «گهر دورود» مرخص میشود؟
اقتصاد ایران: خرمآباد - بیمارستان «گهر» دورود که از سال ۹۷ آغاز شده با مشکل کمبود اعتبار مواجه است تا استاندار لرستان از رایزنی با وزیر بهداشت و سازمان برنامهوبودجه برای اختصاص اعتبار به آن خبر دهد.
خبرگزاری مهر - گروه استانها: استان لرستان را کموبیش بهعنوان یکی از استانهای محروم میشناسند؛ هرچند که طی سالهای گذشته با اقدامات انجام شده حوزههای مختلف در این استان ارتقا و رشد داشته است؛ اما همچنان تا اینکه لرستان را در سطح توسعهیافتگی ردهبندی کرد فاصله داریم.
یکی از حوزههایی که میتواند در ارتقای شاخصهای توسعه تأثیرگذار باشد نظام سلامت است؛ وجود مراکز درمانی با کمیت و کیفیت مناسبت، تعداد تختهای بیمارستانی، تعداد پزشکان عمومی و متخصص، تعداد کادر درمان، وضعیت تجهیزات و امکانات درمانی و پزشکی و… از مؤلفههای مهم در حوزه سلامت است.
یکی از چالشهایی که همواره لرستانیها از آن بهعنوان معضل در استان یاد میکنند پایینبودن سرانه تخت بیمارستانی، بیمارستانهای قدیمی و کمبود فضای بیمارستانی است، در این راستا سه پروژه بیمارستانی در شهرستانهای خرمآباد، دورود و کوهدشت در دستور کار قرار گرفته که هر کدام به دلیل کمبود اعتبار ادامه کار در آنها کند شده است، یکی از این پروژههای بیمارستانی لرستان، بیمارستان «گهر» دورود است که با چالش کمبود اعتبار مواجه است.
در این راستا سید سعید شاهرخی استاندار لرستان در جریان سفر خود به شهرستان دورود قول داد که موضوع اختصاص اعتبار این پروژه بیمارستانی دورود را به همراه نماینده مردم این شهرستان در مجلس با رایزنی از طریق وزیر بهداشت و درمان پیگیری کند تا از محل اعتبارات این وزارتخانه و همچنین سازمان برنامهوبودجه گشایشی برای ادامه این پروژه بیمارستانی ایجاد شود.
پروژه بیمارستانی «گهر» دورود در نقطه ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی
بهرام دلفان رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: ساخت این بیمارستان در ۸.۵ هکتار آغاز شده است.
وی با بیان اینکه بیمارستان «گهر» دورود، یک بیمارستان ۲۵۶ تختخوابی است، عنوان کرد: این بیمارستان در شش طبقه در حال ساخت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به پیشبینی «پد بالگَرد» در این پروژه بیمارستانی، افزود: سفتکاری در این پروژه به اتمام رسیده و کار نمای آن شروع شده است.
دلفان، بیان داشت: این پروژه بیمارستانی از سال ۹۷ آغاز شده و تا سال ۱۴۰۰، تنها هفت درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی، ادامه داد: الان این پروژه بیمارستانی ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کار در پروژه باید سرعت پیدا کند
سید سعید شاهرخی استاندار لرستان نیز دررابطهبا این پروژه بیمارستانی در گفتوگو با مهر، اظهار داشت: علیرغم سختیهایی که وجود داشته، الان این پروژه فعال شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون این پروژه بیمارستانی دورود تقریباً ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سفتکاری آن تمام شده است، عنوان کرد: باید کار و فعالیت در این پروژه را سرعت بدهیم، چرا که از نیازهای ضروری مردم عزیز شهرستان دورود به شمار میآید.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه اتمام پروژه بیمارستانی «گهر» دورود مطالبه مردم و همچنین نماینده مردم در مجلس و امامجمعه شهرستان است، گفت: الان مهمترین دغدغه ما بحث تأمین منابع مالی این پروژه است.
باید اعتبارات ملی به پروژه تزریق شود
شاهرخی، بیان داشت: تأیید کردهاند که پیمانکار خوبی در پروژه فعال است، کار را انجام میدهد، مسائل فنی هم در آن حلوفصل شده است.
وی تصریح کرد: به طور حتم با کمک نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی که اتفاقاً خودشان هم در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی عضو هستند و جایگاه ویژهای در این بخش دارد، وضعیت پروژه را پیگیری خواهیم کرد.
استاندار لرستان با بیان اینکه اعتبارات این پروژه هم ملی است، افزود: پولی در استان برای اینگونه پروژهها نیست و خود وزارت بهداشت و سازمان برنامهوبودجه کار را انجام میدهند.
رایزنی استاندار با وزیر بهداشت برای تخصیص اعتبار
شاهرخی، تأکید کرد: حتماً یکی از دستور کارهای من و نماینده مردم دورود در مجلس باید این باشد که تا کارگاه پروژه جان دارد و فعال است، اعتباراتی به آن تزریق کنیم.
وی ادامه داد: از محل اعتبارات مولدسازی در استان تلاش خود را برای پروژه میکنیم، ممکن است که این امر مقداری زمان ببرد، اما الان باتوجهبه شرایط سال، فکر میکنم در دیداری که من و نماینده مردم در مجلس با وزیر بهداشت و معاون ذیربط خواهیم داشت باید پیگیری کنیم برای اینکه کارگاه بتواند کار را ادامه دهد، رقمی را برایش بگیریم یا حداقل تخصیص ارقامی را که دادهاند، ۱۰۰ درصد بگیریم.
روحالله لک علیآبادی نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی نیز در جریان بازدید استاندار لرستان از بیمارستان در حال ساخت دورود، اظهار داشت: این پروژه بیمارستانی در قالب ۲۵۰ تختخواب یکی از مهمترین نیازهای اساسی شهرستان دورود است.
رنج شهرستان ۲۰۰ هزارنفری دورود از نبود امکانات درمانی
وی با بیان اینکه این شهرستان با ۲۰۰ هزار جمعیت امروز بهخاطر نبود امکانات، تجهیزات درمانی و پزشک متخصص و عمومی رنج میبرد، گفت: در شش تا هفت ماه گذشته و از روزی که استاندار جدید در استان حضور پیدا کردهاند، خدا را شکر پروژه رشد خیلی قابلتوجهی را داشته است.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: میطلبد که تخصیصی از منابع ملی برای این پروژه داشته باشیم.
لک علیآبادی با تأکید بر لزوم توجه ویژه به این پروژه از سوی استاندار لرستان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی، افزود: اگر قرار است در بحث مولدسازی بودجهای تزریق شود، همه دستگاهها پایکار باشند تا فعالیت در این پروژه بیمارستانی متوقف نشود و در آینده هر چه زودتر بیمارستان «گهر» دورود به بهرهبرداری برسد.