به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، در ایران آمار اختلالات گفتاری بالاست و یک دلیل آن به پاندمی کرونا برمیگردد که باعث خانهنشین شدن کودکان و دیجیتالگرا شدن آنان شد. خیلی از والدین کودکان خود را که دچار اختلالات گفتاری ازجمله لکنت زبان هستند، نزد متخصصان طب سنتی میبرند و سعی میکنند با داروهای گیاهی و تخم پرندگان آنها را درمان کنند؛ هرچند گفتاردرمانگران این شیوه را کاملا رد میکنند و علمی نمیدانند. به گفته گفتاردرمانگران، این کودکان باید در زمان طلایی برای رفع اختلال گفتاری به متخصص مراجعه کنند؛ در غیر این صورت حتی احتمال برطرف نشدن کامل آن در بزرگسالیشان وجود دارد. در این باره بیشتر بدانیم.
مرتضی پودینه، کارشناس گفتاردرمانی
خوراندن تخم کبوتر، تخم بلدرچین و تخم سایر پرندگان به کودکی که اختلال گفتار دارد جزو باورهای نادرست رایج است.
من از هر ۱۰مراجعهکنندهای که دارم ۹ نفرشان یا دیجیتالبیبی هستند یا اتیسم دارند یا تأخیر در گفتار. در همه موارد هم اطرافیان به والدین این کودکان گفتهاند تخم فلان پرنده را به بچه بدهید، خوب میشود.
دکتر آزاده زارعی، پزشک عمومی و متخصص طب ایرانی
ما در کتابهای طب ایرانی داریم که خوردن تخم کبوتر و تخم گنجشک و... روی زبان کودک تأثیرگذار است ولی اینکه این دستور و نسخه در چه شرایطی تجویز شود، متفاوت است.
این نسخه طب ایرانی به وضعیت فعلی کودک، میزان لکنت زبان او و زمانی که به متخصص طب ایرانی مراجعه کرده بستگی دارد و همین میتواند میزان اثرگذاری دارو را تعیین و مشخص کند.
تأثیر تخم برخی پرندگان روی لکنت زبان یا سایر اختلالات گفتاری کودک در کتابهای طب ایرانی موجود است و اینطور نیست که بخواهیم صددرصد آن را رد کنیم.
علاوه بر تخم پرندگان، یکسری گیاهان دارویی هم هست که در این زمینه کاربرد دارند. یکی از معروفترین داروهای گیاهی برای درمان لکنت زبان «اَگیر ترکی» است که اسم دیگر آن «وَج» است. این گیاه، هم بهصورت دارو در سلامتکدههای دارویی موجود است و هم بهصورت گیاه از آن استفاده میشود.
علاوه بر اهمیت زمان مراجعه کودک برای درمان لکنت و سایر اختلالات زبانی، این هم مهم است که طبیب تشخیص دهد که اصلا آن کودک در گروهی که دارو(تخم پرندگان و سایر داروها) را دریافت کند میگنجد یا نه. بعضی وقتها باید یک بازه زمانی بگذرد یا تکنیکهایی روی کودک پیاده شود تا مشکل اختلال گفتارش حل شود.
5 تا 10 درصد کودکان دچار انواع اختلالات گفتاری هستند.