دردسرهای ویلاهای ساحلی و جنگلی در مازندران؛ قصرهای انرژی سوز!

اقتصاد ایران: ساری- ویلاسازی های غیرمجاز و بی رویه دهه های گذشته امروز گریبان مازندران را در حوزه آب و برق و گاز گرفته و درصد بالایی از این مشترکان پرمصرف هستند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: رواج ساخت وسازهای غیرمجاز و بی رویه در استان مازندران در دهه‌های گذشته، امروز گریبان استان را گرفت و پیامدهای ناگواری برای استان رقم زده است.

در غرب استان گرایش مردم به الحاق به بافت روستا، ویلاسازی، شهرک سازی و مجتمع سازی بیشتر از دیگر مناطق بوده و به همین دلیل ۹۰ درصد ساخت و سازها در اراضی روستایی مازندران در غرب استان انجام می‌شود و در نتیجه کشاورزان و باغداران روستایی تنها تماشاگر ارزش افزوده اراضی الحاق به بافت روستا هستند و منفعت آن به جیب غیرروستایی می‌رود.

طی دو دهه گذشته بیش از ۱۰۰ هزار ویلای اختصاصی در مازندران ساخته شد و پروانه ساختمان و همه امتیازات آن به نام غیر مازندرانی به ثبت رسید و اگر به همین ترتیب ادامه پیدا کند حوزه گردشگری مازندران تا ۳۰ سال آینده رونق نمی‌یابد.

نگاهی به آمارهای گاز و آب در مازندران نشان می‌دهد که بیش از ۲۰ درصد مشترکان تحت پوشش پرمصرف هستند و بالای ۹۰ درصد این مشترکان را ویلاهای خالی از سکنه و غیربومی و دارای استخر تشکیل می‌دهند که در زمان ناترازی نیز انرژی بر هستند.

محمد قمی مدرس دانشگاه در مازندران با اشاره به اینکه کم توجهی به مبحث ایمنی ساختمان از جمله دلایل هدر رفت انرژی به شمار می‌رود، افزود: امروز اگرچه ساختمان‌های زیبا ساخته می‌شود اما ضد زلزله و مقاوم نیستند.

دردسرهای ویلاهای ساحلی و جنگلی در مازندران؛ قصرهای انرژی سوز!

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه هرچند تلفات ناشی از زلزله‌های بزرگ کشور کاهش چشمگیری یافته است، افزود: ساختمان‌های ما ایمن تر و تاب آور شدند اما همچنان ضد زلزله نیستند.

ویلاهای غیرمجاز و شیک زیادی در استان ساخته می‌شود که سازه‌های چندان مقاومی ندارد و این مسئله استان را در سال‌های آینده دچار مشکل می‌کند

وی ایجاد حلقه و شکاف در نظارت نظام مهندسی را از جمله چالش‌ها بیان کرد و گفت: ویلاهای غیرمجاز و شیک زیادی در استان ساخته می‌شود که سازه‌های چندان مقاومی ندارد و این مسئله استان را در سال‌های آینده دچار مشکل می‌کند.

قمی افزود: علاوه بر بروز مشکلات در زمان ناترازی انرژی و هدررفت بی رویه انرژی در این ویلاهای بزرگ و شیک، نبود نظارت بر ساخت وسازها، مازندران را در آینده با چالش فرونشست روبرو می‌کند.

وی با بیان اینکه عدم همسان سازی طرح تفصیلی مردم را به سمت ساخت وسازهای بیش از حد سوق می‌دهد، گفت: اینکه نظام مهندسی دخل و تصرفی در بهینه سازی ندارد، مشکلات را افزایش می‌دهد.

وی فرونشست را چالش بزرگ و مهم آینده مازندران بیان کرد و گفت: از آمل به سمت نوشهر مستعد فرونشست هستیم و برای این کار باید جلوی ساخت وسازهای بی رویه را گرفت.

طبق آمارها ده‌ها هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی مازندران در اثر ویلاسازی تغییر کاربری داده شد و تبعات این ساخت وسازهای غیرمجاز امروز گریبان مازندران را گرفته است. پایش مشترکان پرمصرف در حوزه آب و فاضلاب، رد ساخت وسازهای غیرمجاز دهه‌های گذشته را بیش از پیش نمایان می‌کند.

بهزاد برارزاده مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۲۰ درصد مشترکان تحت پوشش این شرکت را پرمصرف‌ها تشکیل می‌دهند، افزود: مشترکان پرمصرف بر اساس قبوضی که هر ماه صادر می‌شود شناسایی می‌شوند.

۲۰۰ هزار مشترک غیربومی و اقامتگاه‌های غیردائم داریم

وی با بیان اینکه به مشترکان پرمصرف اخطار داده می‌شود، ادامه داد: تعرفه‌های این دسته از مشترکان نسبت به بقیه بالاتر است.

برارزاده با اظهار اینکه ۲۰ درصد از مشترکان تحت پوشش را پرمصرف‌ها تشکیل می‌دهند گفت: همچنین ۲۰۰ هزار مشترک غیر بومی و دارای اقامتگاه‌های غیر دائم هستند که از طریق تعرفه‌های خاص برای آنان قبض صادر می‌شود.

دردسرهای ویلاهای ساحلی و جنگلی در مازندران؛ قصرهای انرژی سوز!

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران سرانه مصرف آب را در استان مازندران ۱۴ متر مکعب ذکر و اضافه کرد: در سال‌های گذشته میانگین سرانه مصرف آب ۱۷ متر مکعب بود که با توجه به شرایط این میزان به ۱۴ متر مکعب کاهش یافته است.

وی‌گفت: سرانه مصرف آب در برخی از استان‌ها ۱۲ متر مکعب است.

برارزاده به وجود ۷۴۱ حلقه چاه و ۳۸۵ دهن چشمه در استان اشاره و اضافه کرد: ۸۵ درصد آب مورد نیاز استان سفره‌های زیرزمینی استحصال می‌شود.

گاز ویلاهای خالی خاموش شد

در حوزه گاز نیز روشن بودن چراغ ویلاهای خالی از سکنه و خالی که در دهه‌های گذشته در مزارع و باغات مازندران ساخته شد، امروز مشکل ساز شده است و برای مدیریت انرژی گاز ۱۷ هزار ویلای خالی در مازندران قطع شد.

هژبر جوادی مدیرعامل گاز مازندران نیز از شناسایی ۸۲ هزار و ۳۱۹ ویلای خالی از سکنه در استان خبر داد گفت: از این تعداد ۱۷ ویلای بزرگ خالی از سکنه بودند و گاز آنان قطع شده است و در تلاش هستیم که تمامی ویلاهایی خالی از سکنه را شناسایی و گاز آنان را قطع کنید.

وی خاموشی گرماتابش‌ها را از دیگر برنامه‌ها ذکر کرد و گفت: گاز استخرهای عمومی و خصوصی قطع است و گاز ادارات نیز پایش و کنترل می‌شود.

جوادی گفت: برای پایداری گاز خانگی مجبور شدیم ۵۰ درصد گاز شهرک‌های صنعتی را محدود کنیم.

مدیرعامل شرکت گاز مازندران با اظهار اینکه ۱۲ پله مصرفی برای مشترکان گاز طراحی شده است، ادامه داد: مشترکانی که در پله ۱۱ و ۱۲ و مصرف گاز زیاد هستند، شناسایی شدند و تعرفه گاز آنان برای هر متر مکعب ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان اعمال می‌شود.

وی گفت: همه تلاش ما این است که گاز پایدار را برای شهرستان‌هایی که دارای افت شکننده است تأمین کنیم.

مدیرعامل شرکت گاز مازندران شمار مشترکان در استان را یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک اعلام کرد و گفت: ۸۵ درصد این مشترکان خانگی هستند که ۲۳ درصد آنان مشترکان پرمصرف هستند.

آمارهای دادگستری مازندران نشان می‌دهد که نزدیک به ۱۲۰ هزار واحد مسکونی غیرمجاز در این استان ساخته شده که قطعاً چالش بزرگی محسوب می‌شوند و باید هرچه سریع‌تر جلوی افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز را گرفت.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ