مرکز مدیریت یکپارچه چاه و تأسیسات پاسارگاد آغاز به کار کرد

اقتصاد ایران: مرکز مدیریت یکپارچه چاه، مخزن و تأسیسات پاسارگاد (WRFM)، به عنوان قلب تپنده بالادستی صنعت نفت و گاز ایران، با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری آغاز به کار کرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مرکز مدیریت یکپارچه چاه، مخزن و تأسیسات پاسارگاد (WRFM)، قلب تپنده بالادستی صنعت نفت و گاز، با ساختاری مدیریتی و فناورانه، چشمی بیدار بر عملیات‌ها دارد.

عملیات اجرایی و زیرساختی این مرکز که از بهمن 1402 کلید خورد و با سرعت به ثمر نشست و در 4 دی 1403، با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، راه اندازی شد.

هوش مصنوعی؛ فاز بعدی تحول صنعت نفت

حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری طی سخنانی در این مراسم، اعلام کرد: فاز بعدی این پروژه‌ها، به هوش مصنوعی اختصاص خواهد یافت. این پروژه‌ها به‌عنوان یک مقدمه بزرگ در صنعت نفت و هوشمندسازی فرآیندهای این صنعت است.

وی اضافه کرد: رسیدن به هوش مصنوعی در صنعت نفت به‌عنوان یک هدف بلندمدت، نیازمند مرحله‌ای مقدماتی به نام هوش تجاری است.

معاون علمی رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت، هوش مصنوعی به‌عنوان فاز بعدی این پروژه‌ها، قرار است با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین و تحلیل پیشرفته داده‌ها به این صنعت وارد شود و به اتوماسیون بیشتر فرآیندها، پیش‌بینی‌های دقیق‌تر و کاهش هزینه‌ها و خطرات کمک کند.

سرمایه‌گذاری 15 میلیون دلاری برای تحول دیجیتال صنعت نفت

این مرکز مضاف بر اینکه ابزارهای پیشرفته، نظارت دقیق، انتقال ایمن و تحلیل هوشمند داده‌ها را ممکن می‌سازد؛ فرماندهی برخط عملیات‌ چاه‌ها، مخازن و تاسیسات سطحی الارضی را به عهده گرفته است و با به‌کارگیری حسگرهای پیشرفته، سیستم‌های مدیریت داده، هوش مصنوعی و تحلیل داده‌های برخط، اطلاعات جامعی از وضعیت چاه‌ها، جریان مخزن و عملکرد تاسیسات ارائه می‌دهند.

فاز اول این مرکز نوآور، با هزینه‌ای بالغ بر 10 میلیون دلار در بخش زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به بهره‌برداری رسید. اما این تنها آغاز راه است.

برای تکمیل و هوشمندسازی سامانه‌های تولید، مهندسی، عملیات حفاری، هدایت چاه، تعمیرات و نگهداری، و ایمنی، به سرمایه‌گذاری 5 میلیون دلاری دیگر نیاز است.

مقرر است این میزان با حمایت معاونت علمی و فناور ریاست‌جمهوری، شرکت ملی نفت و گروه پاسارگاد، این مهم در کمتر از 12 ماه محقق شود.

هدف نهایی، دستیابی به تحول دیجیتال کاربردی در مدیریت بالادست توسعه و تولید میادین نفتی در تراز جهانی است. این سرمایه‌گذاری، نه تنها یک هزینه، بلکه یک جهش به سوی آینده‌ای هوشمندتر و کارآمدتر در صنعت نفت کشور است که می‌تواند الگویی برای سایر صنایع نیز باشد. این اقدام، نویدبخش پیشرفت‌های شگرف و دستیابی به استانداردهای جهانی در مدیریت منابع نفتی است.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ