۷ هزار کردستانی در نوبت حج تمتع هستند
اقتصاد ایران: سنندج_ مدیرکل حج و زیارت کردستان گفت: نزدیک به ۷ هزار و ۵۰۰ نفر کردستانی در نوبت حج تمتع هستند.
کاوه شیرزادی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: حوزه فعالیت حج و زیارت در سه حوزه حج عمره، حج تمتع و عتبات عالیات رتبه بندی میشود.
وی افزود: فرایند پیش ثبتنام زائران حج تمتع که دارای قبوض ودیعه گذاری حج تمتع تا پایان آبان ۸۶ هستند اعلام شده و زوار در سامانه my.haj.ir پیش ثبت نام خود را انجام دادند.
مدیرکل حج و زیارت کردستان اعلام کرد: زوار مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان به صورت علیالحساب واریز میکنند و بعد از معاینات پزشکی در صورتی که واجد شرایط از لحاظ استطاعت جسمی باشند مبلغ قطعی بعدی که متمم ۱۵۰ میلیون است بر اساس برآورد انجام شده جمعاً تا ۲۵۰ میلیون تومان واریز خواهند داشت.
شیرزادی بیان کرد: در حال حاضر پیش ثبت نام حج تمتع شروع شده و ممکن است در صورتی که ظرفیت کاروانهای ما بر اساس سهمیهای که سازمان برای استان در نظر گرفته تکمیل نشود از دارندگان فیش ماههای بعدی مانند آذر و دی هم برای تکمیل ظرفیت اعلام ثبت نام شود.
وی اظهار کرد: فعلاً تا این مقطع از دارندگان فیش آبان ۸۶ برای تکمیل ظرفیت درخواست شده که به امید خدا ظرفیت کاروان تکمیل شود.
مدیرکل حج و زیارت کردستان اعلام کرد: بر اساس پیش ثبت نام انجام شده که قبل از موعد مقرر هم شروع شده سازمان ظرفیت و کاروان را در اختیار استان قرار میدهد.
شیرزادی عنوان کرد: بعد از پیش ثبت نام مرحله آزمایش از زائران و بعد از آن مرحله آموزش و ثبت نام در کاروان و انتخاب مدیر کاروان انجام میشود که تا فروردین ماه طول میکشد و باید فرایند تا قبل از ۲۰ اردیبهشت که شروع اعزامها است به اتمام برسد.
وی گفت: با بسته شدن پرونده حاجیان از لحاظ انجام آزمایشات پزشکی، آموزش، و کلیه کارها، زائرین آماده اعزام میشوند.
پروازهای زائران کردستان از همدان انجام میشود
مدیرکل حج و زیارت کردستان اظهار کرد: احتمالاً پروازهای امسال هم مانند سال قبل از همدان انجام شود مگر اینکه چیز دیگری اعلام شود.
شیرزادی یادآور شد: فرایند انجام امور مربوط به مدیران کاروان هم بر اساس امتیازبندی که سازمان از مدیران کاروان که متقاضی بودند انجام میدهد بر اساس نمرات برتر مدیران کاروان بوده و باید آنها هم دوره آموزشی بگذرانند.
وی یادآور شد: در بحث حج تمتع سال گذشته ۱۰ کاروان در سطح استان اعزام شدند که یک کاروان آن اهل تشیع و ۹ کاروان تسنن بودند که امسال هم همین ظرفیت را پیشبینی کردیم.
وی بیان کرد: ظرفیت هر کاروان یک هزار و ۳۵۰ نفر اعزامی بود و امسال هم همین تعداد اعزام در هر کاروان داریم و هر ساله که تعداد زائران اعزام میشوند از تعداد کل افراد سرجمع استان که دارای قبض ودیعه گزاری هستند کم میشود و آمار متقاضیان هم کم میشود که این نوید بخش آن است که در استان کردستان کل زائرین که در طول ده سال در نوبت بودند اعزام و ثبت نام جدید بعدی انجام شود.
مدیرکل حج و زیارت کردستان افزود: استطاعت جسمی با توجه به فوتیهای سال قبل در معاینات پزشکی خیلی مهم است و حتماً پزشکان در این قضیه باید توجه داشته باشند.
شیرزادی گفت: در کردستان بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ نفر در نوبت حج تمتع هستند و سالی هزار و ۳۵۰ اعزام داریم که ظرف ۵ سال این فرایند ادامه دارد.
۲۷ هزار کردستانی در نوبت اعزام حج عمره
وی اظهار کرد: در حوزه حج عمره هم نزدیک ۲۷ هزار نفر نوبت اعزام در استان داریم که امسال و از ابتدای سال قرار بود کاروانها سازماندهی شود و ۱۰ کاروان اعزام شود که بنا به دلایلی پروازها انجام نشد و اعزام لغو شد.
مدیرکل حج و زیارت کردستان افزود: در ابتدای سال سه کاروان در اردیبهشت اعزام شدند اما رسماً در مهر ماه اعزام کاروان حج عمره آغاز شد و تاکنون ۳۲ کاروان از استان با ظرفیت ۳ هزار و ۵۰۰ نفر اعزام شدند.
شیرزادی ادامه داد: در بین استانهای کشور استان کردستان بیشترین اعزام کاروان حج عمره و تخصیص کاروان را داشته است و بنا به میانگین جمعیت استانی و سپرده گذاری که انجام شده کاروان جدید هم برای استان میگیریم و فرایند حج عمره تا شروع حج تمتع ادامه دارد.
وی ادامه داد: اعزامهای عمره تا پایان سال ادامه دارد و کاروانهای جدیدی هم در ماه رجب، شعبان و رمضان به استان تخصیص داده میشود.
مدیرکل حج و زیارت کردستان اذعان کرد: در حوزه عتبات عالیات در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۸ کاروان اعزامی در استان به عتبات عالیات کربلا، اعزام شد که ۵ کاروان آن اهل سنت با پکیج خاص مربوط به اهل سنت بودند.
شیرزادی اظهار کرد: برنامه سفر کاروانهای اهل سنت به عتبات با زیارت شیوخ اهل سنت در بغداد از جمله شیخ عبدالقادر گیلانی، زیارت کربلا، نجف و کاظمین انجام شده که نسبت به سال قبل با ۲۵۰ درصد رشد همراه بوده و توسط سازمان هم مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت.
وی افزود: امسال هم ۳۲ کاروان اعزامی به عتبات از استان کردستان داشتیم که ۸ کاروان آن اهل سنت بوده و اینکه زیارت عتبات مورد استقبال اهل سنت کردستان قرار گرفته خوب است و نشان از عشق و ارادت مردم استان به خاندان نبوت و امامین است.
۲ هزار و ۲۰۰ کردستانی به عتبات عالیات اعزام شدند
مدیرکل حج و زیارت کردستان بیان کرد: نوادگان و امامزادگان مورد احترام اهل سنت بوده و جایگاه خاصی دارند و مردم استان بابت این فراز معنوی خوب میدرخشند و ما قدردان آنها هستیم.
شیرزادی عنوان کرد: جدا از بحث اربعین و از شهریور به بعد تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ نفر به عتبات اعزام شدند که هر کاروان با ظرفیت ۴۵ نفر بوده و جمعاً نزدیک به ۴۰۰ نفر اهل سنت بودند.
وی عنوان کرد: برنامه و چشم انداز حج و زیارت این است که تسهیلات ارزان قیمت را ارائه دهد و بار معنوی بیشتری را فراهم کند.
مدیرکل حج و زیارت کردستان اذعان کرد: از برنامهریزیهای سازمان با شرکت مجری این است که مدت ۷ روز اقامت کربلا، نجف و کاظمین را کمتر کرده و با توجه به اینکه هزینه بر اساس دلار که افزایش آن هزینه را بیشتر میکند را کمتر و پکیج را کمتر ارائه کنیم.
شیرزادی اذعان کرد: همچنین با بانک مهر ایران تفاهم نامه بستیم که زائرین حج تمتع و عمره و عتبات عالیات وام از این بانک دریافت کنند.
وی تصریح کرد: همچنین از خانوادههای محترم که در مراسم بدرقه زوار شرکت میکنند هم خواهشمندیم که در مراسم بدرقه یک خانواده حضور داشته باشند تا رعایت حال مجموعه ترافیکی و امنیت استان باشد.