سیستان و بلوچستان رتبه نخست تولید چای ترش در کشور است
اقتصاد ایران: زاهدان - مدیر باغبانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت چای ترش از سطح بیش از ۸۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این استان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید ناروئی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه شهرستانهای دلگان، نیکشهر، ایرانشهر، چابهار و مهرستان عمده مناطق کشت چای در سیستان و بلوچستان محسوب میشوند، اظهار کرد: بیشاز ۹۰ درصد چای ترش استان در شهرستان دلگان تولید میشود.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان رتبه نخست تولید چای ترش را در کشور به خود اختصاص داده است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به خواص چای ترش گفت: چای ترش سرشار از آهن، مس، اسید سیتریک، آنتوسیانین، فلاونوئیدها و ویتامین c و در رفع بسیاری از بیمارها و در نتیجه افزایش طول عمر مؤثر است.
چای ترش با خواص منحصر به فرد خود باعث کاهش فشار و چربی خون به عنوان شایعترین امراض میشود و در نتیجه انسان با مصرف آن عمری طولانیتر خواهد داشت.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضاً منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمینهای برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.