آیتالله رمضانی: اسلام جایگاه زنان را ارتقا داد
اقتصاد ایران: رشت- دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه اسلام جایگاه زنان را ارتقا داد، گفت: زن از منظر قرآن میتواند جریان ساز، کنشگر و تحولآفرین باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله رضا رمضانی صبح سه شنبه در مراسم عزاداری ایام فاطمیه که در مسجد حاج صمدخان رشت با اشاره به اینکه عدالت آرزو و آمال همه انبیای الهی بوده است، اظهار کرد: باید نظام عدالتمحور برقرار شود و جامعه در همه ابعاد، طمع عدالت را بچشد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه معنویتی که در قرآن و روایات ما تاکید شده معنویت دینی است، افزود: معنویت، ساخته شده بشر نیست و رأس معنویت باید خدا باشد و غیر آن سراب است.
وی تصریح کرد: گمشده بشر این است که به امنیت و دارالقرار برسد و تا به امنیت نرسد، آرامش نمیگیرد.
آیتالله رمضانی در ادامه به موضوع زن در قرآن کریم اشاره کرد و گفت: حدود ۳۰۰ آیه درباره زن و مسائل مربوط به زنان در قرآن کریم وجود دارد. سورهای به نام زن و همچنین سورههایی به نام برخی زنان برجسته تاریخ مانند سوره «مریم» داریم.
وی با بیان اینکه متأسفانه نگاه افراط و تفریطی به زن در طول تاریخ وجود داشته است، گفت: متأسفانه در دورههای مختلف تاریخی، به زنان بی مهری شده، این در حالی است که خدای متعال برای زن و مرد به یک اندازه پاداش در نظر گرفته و برای هیچکدام تفاوتی قائل نشده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تصریح کرد: نگاه اسلام به زن و همچنین رفتار پیامبر اکرم (ص) نسبت به زنان، ادبیات جدید برخواسته از نظام خلقت بشری را معرفی میکند.
وی به دیدگاههای افراطی در برخی از تمدنها مانند چین، هند و جاهلیت عرب نسبت به زن اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال، زنان در چین ارث نمیبردند.
آیتالله رمضانی در ادامه، جایگاه زن در قرآن کریم را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: الگویی مثل حضرت زهرا (س) میتواند به ما فهم و درک درستی نسبت به زن را نشان دهد و وظیفه امروز ما نسبت به زنان را مشخص کند.
پیامبر اکرم (ص) نهضت حقوق و جایگاه زن را احیا کرد
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: زن از نظر قرآن میتواند در یک مسیر و خط فکری توحیدی و نظام عدالت محور قرار گرفته و جریان ساز، فعال، کنشگر و تحولآفرین باشد.
وی تصریح کرد: تفکر کوثرگرایی در قرآن، به برکت جریان حضرت زهرا (س) هنوز هم دنبالهدار است و امروزه خیلی میتواند تأثیرگذار باشد؛ امثال سردار سلیمانی، سیدحسن نصرالله و سید هاشم صفیالدین برخواسته از این خط فکری و تربیت شده سیره حضرت فاطمه (س) هستند.
آیتالله رمضانی با تاکید بر اینکه شناخت سیره فاطمی بسیار مهم است و همه باید در این زمینه تلاش کنند، گفت: متأسفانه در طول تاریخ و در بسیاری از مکاتب بشری، زن را یک موجود با کرامت نمیدانستند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: قرآن کریم، انسان را یک موجود مختار دانسته است ولی در دوره جاهلیت، زن هیچ اراده و اختیاری نداشته و تنها به عنوان ابزار بوده است.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) نهضت حقوق و جایگاه زن را احیا کرد، گفت: در جاهلیت وقتی دختر به دنیا میآوردند خشمگین و ناراحت میشدند و آن را زنده به گور میکردند.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه عدهای در طول تاریخ نقش مادری را از تربیت فرزند حذف کرده بودند و حتی به زن حق معاشرت هم داده نمیشد، گفت: این در حالی است که در اسلام به زن حق مدیریت، تربیت، تعلیم و تصمیم گیری داده شده است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در دورههایی از تاریخ، هیچ نوع مالکیت اقتصادی، قدرت مدیریتی و … برای زنان قائل نبودند ولی امروزه ما وزیر زن داریم.
وی با اشاره به اینکه قرآن، زیبندگی زنان را در عفت، پاکی و پاکدامنی میبیند و برهنگی و هرزگی را انحراف از تکامل میداند، گفت: کتاب آسمانی ما در این خصوص، آیههای زیادی دارد.
آیتالله رمضانی تصریح کرد: در زندگیهای امروزه متأسفانه مشاهده میشود که برای کوچکترین مسائل در خانواده، اختلاف به وجود میآید اما در زندگی علی (ع) و فاطمه (س) یکبار هم اختلاف پیش نیامده است زیرا یک نظام فکری مانع آن شده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه اسلام جایگاه زنان را ارتقا داد، گفت: زنان هم در منزل با تربیت نسل و هم خارج از خانه میتوانند جامعه را به امنیت و سلامت برسانند.
وی در پایان به رابطه حضرت زهرا (س) با پیامبر اکرم (ص) اشاره و تاکید کرد: نقش حضرت زهرا (س) برای پیامبر ویژه بود، برای همین به ام ابیها لقب گرفتند.