به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرناعلیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در همایش غذاهای دریایی، سلامت و بیماری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، به مشکلات و تهدیدات ناشی از سبوسگیری زیاد در نانهای کشور اشاره کرد و گفت: «سبوسگیری زیاد از گندم یکی از عوامل اصلی مرگومیرهای ناشی از مشکلات غذایی در ایران است. در برخی موارد، سبوسگیری نانها تا ۲۴ درصد هم میرسد که این موضوع برای سلامتی مردم مضر است.»
وی افزود: «میزان سبوسگیری مناسب برای نانها بین ۲ تا ۸ درصد است. اما متاسفانه در کشور ما این میزان بسیار بیشتر است و این مسأله به سلامتی مردم آسیب میزند.»
رییسی همچنین از نارضایتی مردم از نانهای سبوسدار سخن گفت و تأکید کرد که بسیاری از مردم تمایل دارند نانهای سفید مصرف کنند که سبوس کمتری دارند. با این حال، وی افزود: «نانهای تیرهتر، که به ظاهر شاید زیبایی نداشته باشند، از نظر تغذیهای یکی از بهترین منابع غذایی هستند.»
در ادامه، رئیس کنگره همایش غذاهای دریایی، سلامت و بیماری، به افزایش بیماریهای مزمن غیرواگیر در کشور اشاره کرد و تأکید کرد: «بیماریهای مزمن غیرواگیر در حال افزایش هستند و تنها راه پیشگیری از آنها اصلاح سبک زندگی است. برای کاهش بار این بیماریها، اصلاح سبک تغذیه ضروری است و باید به این موضوع توجه ویژهای شود.»
در همین راستا، متخصصان تغذیه نیز بر اهمیت اصلاح رژیمهای غذایی با تمرکز بر مصرف آبزیان تأکید کردند. محمدحسن ابوالحسنی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: «مصرف آبزیان مانند ماهی فواید زیادی دارد و باید در سبد غذایی خانوارها جایگاه ویژهای پیدا کند. این تغییر میتواند به پیشگیری از بیماریها کمک کند.»
وی افزود: «اطلاعرسانی در زمینه تغذیه سالم و ترویج مصرف آبزیان از طریق رسانهها بسیار ضروری است.»
در پایان، ذبیحالله بهمنی، عضو هیأت علمی فرآوری آبزیان، اظهار داشت: «متوسط مصرف آبزیان در ایران تنها ۱۴.۲ کیلوگرم است، در حالی که این رقم در جهان ۲۰ کیلوگرم است. مصرف منظم آبزیان به رشد سلامت مغز و پیشگیری از بسیاری از بیماریها کمک میکند.»